Binalarda Katma Değerli Servis BaaS ile Gelişecek - Son Dakika
Güncel

Binalarda Katma Değerli Servis BaaS ile Gelişecek

PMI Summit Dijital Dünyada Projeler Konferansı'nda Defne Telekomünikasyon Proje Yöneticisi Erhan Ermişoğlu ''Servis Olarak Akıllı Binalar'' konulu sunum gerçekleştirdi.

19.10.2016 16:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Defne Telekomünikasyon'dan AB Projesine Önemli Destek

Ermişoğlu, sunumunda Avrupa Birliği destekli BaaS (Building as a Service) projesini tanıttı. Projenin hedeflerine, ARGE süreçlerine, BaaS Açık Bina Servis Platformunun çalışmalarına değinen Ermişoğlu, BaaS Value Network'e ve projede Defne'nin geliştirdiği akıllı tahliye servis senaryosunun getirdiği yeniliklere değindi.

BaaS İle Bina Sistemlerinde Daha Kolay Entegrasyon Sağlanacak

Bina sistemlerinde yaşanacak gelişmelere değinen Ermişoğlu "BaaS ile tedarikçi bağımlılığı ortadan kaldırılarak, bina içindeki ısıtma - soğutma, aydınlatma, yangın algılama, güvenlik gibi sistemler birbirleriyle şimdikinden çok daha kolay entegre olabilecek. BaaS'ın sunduğu Açık Bina Servis Platformu sayesinde bilişim firmaları bina yönetim pazarına kendilerini entegre edebilme fırsatı bulabilecek," dedi. Erhan Ermişoğlu sözlerine şöyle devam etti, "Binalardaki BaaS uyumlu sistemlerden gelen veri akışını izinler dahilinde kullanabilen data operatörleri, data analistleri ve bilişim firmaları pek çok katma değerli servis geliştirebilecek. Kolay entegrasyon ve yenilikçi servislerin kullanıma açılması sayesinde bina sakinleri daha güvenli ve verimli ortamda çalışırken, binalarda da kayda değer enerji verimliliği sağlanabilecek."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Binalarda Katma Değerli Servis BaaS ile Gelişecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralandı
    00:19 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralandı

    Manisa'nın Selendi ilçesinde meydana gelen trafik kazasında okul servisi ile kapalı kasa kamyonet çarpıştı. Kazada 9 öğrenci hafif şekilde yaralanırken Selendi Kaymakamı Halil İbrahim Okumuş, öğrencileri hastanede ziyaret etti. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    23:58 Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde saat 18.11'de 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem çevre illerden de hissedildi. AFAD ve diğer kurumlar çalışmalara devam ediyor. Can kaybı yaşanmazken, bazı binalarda hasar oluştu. Vatandaşlar açık alanlarda bekliyor. İçme suyu konusunda uyarı yapıldı.

  • 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nde Suk Dörtlüsü Quartet Sahne Aldı
    23:48 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nde Suk Dörtlüsü Quartet Sahne Aldı

    Hüseyin Başkadem'in yönettiği 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nin ikinci gününde, Suk Dörtlüsü Quartet sahne aldı. Prag Sahne Sanatları Akademisi'nden gelen sanatçılar, çello, viyola ve keman enstrümanlarıyla seçkin eserlerini seslendirdi. Başkadem, konserde yaptığı konuşmada, dünyada keman ailesinden 4 enstrümanı bir arada çalabilen çok az grubun olduğunu belirtti ve Suk Dörtlüsü Quartet'in festivale üçüncü kez katıldığını söyledi.

  • Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti
    23:43 Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti

    Bolu Belediye Meclisi'nde yapılan toplantıda, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması konusu görüşüldü. Gölcük Platformu üyeleri, bungalovların kullanımına karşı çıkarak protesto gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Tanju Özcan, maddenin komisyona iade edileceğini açıkladı.

  • Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi
    23:38 Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi

    Bosna Hersek'in Sırp Cumhuriyeti'nde düzenlenen gösteride binlerce Bosnalı Sırp, Srebrenitsa soykırımının inkar edildiği bir protestoya katıldı. Gösteride RS Başkanı Milorad Dodik ve diğer önemli Sırp yetkililer konuşma yaptı. Dodik, Srebrenitsa'da yaşananların savaş sonucu işlenen bir suç olduğunu ancak soykırım olmadığını savundu. RS hükümeti, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda görüşülecek olan Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü karar taslağına tepki olarak bu gösteriyi düzenledi.


Advertisement