Binali Yıldırım: Dünyada Lider Sıkıntısı Var - Son Dakika
Güncel

Binali Yıldırım: Dünyada Lider Sıkıntısı Var

Binali Yıldırım: Dünyada Lider Sıkıntısı Var

İzmir'in Karabağlar İlçesi'nde, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez'in de katılımıyla Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) İzmir 1 No'lu Şubesi 4. Olağan Kongresi düzenlendi.

30.11.2014 17:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Karabağlar İlçesi'nde, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez'in de katılımıyla Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) İzmir 1 No'lu Şubesi 4. Olağan Kongresi düzenlendi. Burada konuşan AK Parti'li Yıldırım, "Kişisel hırslar nedeniyle bölgemizde milyonlarca masum insan hayatını kaybediyor. Birleşmiş Milletler çatısı altında maalesef basiretli, dünya barışını yaşatacak bir liderlik anlayışı yok. Bugün dünyada lider sıkıntısı var" diye konuştu.

Karabağlar Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda bugün Eğitim-Bir-Sen İzmir 1 No'lu Şubesi 4. Olağan Kongresi düzenlendi. Genel Kurula Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, İŞKUR İzmir Bölge Müdürü Kadri Kabak, Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç, Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan, eğitimciler ve sivil toplum örgütünün temsilcileri katıldı. Mevcut Başkan ve yeniden aday olmayan Abdurrahim Şenocak, yıllar önce az bir sayıyla kurdukları sendikanın bugün yalnızca İzmir'de 10 bin üyesinin bulunduğunu ve bundan gurur duyduğunu aktardı. Şenocak, seçilecek yeni başkana çalışmalarında başarı diledi.

Daha sonra kürsüye gelen AK Parti'li Yıldırım, okul anılarından söz etti. Öğretmen sayısını 12 yılda yaklaşık 850 bine çıkarttıklarını vurgulayan Yıldırım, "Öğretmenlerimiz bizleri geleceğe hazırlayan, dünyaya gözlerimizi açtığımızda, dünyamızı şekillendiren en büyük varlığımızdır. Ben köy okulunda okudum ve ne öğrendiysem öğretmenimden öğrendim. Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmak için canla başla çalışıyoruz. Kıt kaynaklarımızdan en büyük payı eğitime ayırdığımızı hepimiz biliyoruz. 12 yıl içinde öğretmen sayımızı 850 bine çıkarttık. Keşke bütün öğretmenlerimize iş verebilsek. Bunlar önemli şeyler ama işin ruhuna da bakmak lazım. Güzel okullar yapmakla iş bitmiyor. O okullarda okuyan büyük Türkiye hayali kuran gençlerimizin yetiştirilmesi sizin elinizde" dedi.

"BİR ÇOCUĞUN KOLUNDAN TUTUP FIRLATTIM"

Üniversiteye başladığı dönem evlendiğini ve eşinin öğretmenlik yaptığını belirten Yıldırım, "Ben üniversite eğitimi görürken evin geçimini eşim üstlendi. Bir gün hasta oldu ve onun yerine derse benim girmemi istedi. Ben de mühendis adayıyım, ilkokul birinci sınıf zaten çok kolay dedim. Derse girdim ama göz gözü görmüyor, birbirlerinin üzerine çıkanlar, sırada zıplayanlar, şaşkına döndüm. Bir iki bağırdım hiç oralı olan yok. Derken sinirlendim birinin kolundan tuttum fırlattım. Bir anda sınıfta bir sessizlik herkes işin farkına vardı. Sonra çıktım eve geldim. Müdür, 'Hocam sen beyini okula gönderme, dersler boş geçsin' demiş. Öğretmenlik sabır isteyen bir iş. Allah yar ve yardımcınız olsun. Biran önce hayata atılmak için öğretmen lisesine gitmek istedim. Sınava girmek için başvuruda bulundum ve ortaokulda bir müdürümüz vardı, ondan bir belge almam gerekiyordu. Yanına gittim, kağıdı aldı yırttı attı, 'Öğretmen olmuyorsun hadi git' dedi. Dünyam karardı, bana 'Görmüyor musun beni, öğretmen olmuyorsun' dedi ve benim yolumu değiştirdi. Günlerce ağladığımı hatırlıyorum. Bunu şunun için söylüyorum; öğretmen, gelecekteki kararlarınızı vermede büyük önem taşıyor. Beklentilerinizin olduğunu biliyoruz, inşallah imkanlarımız artarken aynı şekilde sizlerin imkanlarını da attırmaya devam edeceğiz. Bu arada, eşimin plan yaptığı uzun bir çizelge vardı, onu da sabaha kadar bana yaptırırdı" diye konuştu.

"DÜNYADA LİDER SIKINTISI VAR"

Eğitim, ulaşım, sağlık, tarım ve diğer tüm alanlarda yapılanların, sonunda insana dokunduğunda anlam ifade ettiği savunan AK Parti İzmir Milletvekili Yıldırım, "Yoksa işte dünyanın geldiği durum ortada. Dünyada barış, kardeşlik maalesef kayboldu. Neden çünkü insan odaklı yönetim anlayışı yok oldu. Paranın her şey olduğu bir dünya, işte bir sistem Amerika'da çöktü. Avrupa'da devam etti. Kişisel hırslar nedeniyle bölgemizde milyonlarca masum insan hayatını kaybediyor. Birleşmiş Milletler çatısı altında maalesef basiretli, dünya barışını yaşatacak bir liderlik anlayışı yok. Bugün dünyada lider sıkıntısı var. Kişisel hırsları uğruna, Suriye, Mısır, Ukrayna, Irak, Lübnan ve Filistin'de yüzbinlerce insan, küçük masum çocuklar, korunmasız kadınlar hayatını kaybediyor. Bir insanı yaşatmak mı daha önemli yoksa bir süper gücün diğer süper güce 'Ben senden daha güçlüyüm' demesi mi doğru. İşte dünya bu yanlışın içinden çıkmadığı sürece dünya barışı, küresel kardeşlik çok da uzun bir süre alacak. Biz ülkemizde bir birlik beraberlik sürecini yaşatmaya gayret ediyoruz. Bunu bazıları taviz olarak görebilir. Şahinleşmek işin kolay tarafıdır. Önemli olan yaşatmak ve yapmaktır. Kavga etmek çok kolay. Eğer bu çözüm süreci bir insanımızın dahi burnunun kanamaması hayatının kurtarılmasına vesile oluyorsa bundan daha erdemli bir iş yoktur. Onun için amacımız yolları bölmek ama milleti birleştirmektir. Bölünmüş yollarla Doğu'yu Batı'ya Kuzey'i Güney'e yaklaştırdık, aradaki uçurumu kapatmaya çalıştık. Havayolunu halkın yolu yaparak aynı şeyi yaptık. Şırnak'ta, Ağrı'da Siirt'te havalimanları yaptık, istedik ki orada yaşayan insanlarımız da teknolojinin bize bahşettiği imkanlardan yararlansın. Yetersiz alt yapı terörün bir sömürüsü haline gelmesin, amacımız buydu. Bu amaca da büyük oranda eriştiğimizi ifade etmek isterim. Bizim petrolümüz, doğalgazımız yok ama dinamik gençliğimiz var. Geleceğimiz gençliğimizdir. Ülkemiz zenginleştikçe bu zenginliğin herkese eşit olarak dağıtılması son 12 yıl içinde en büyük hedefimiz oldu" dedi.

"76 MİLYONUN TALEPLERİNİ GÖZ ÖNÜNE GETİRMEK GEREKİYOR"

Sendika yetkililerin taleplerini aldığını ve bunun yerine getirilmesi için çalışma yapacaklarını aktaran Bakan Yardımcısı Halil Etyemez ise şunları söyledi:

"Ben uzun bir süre sendikada görev aldım. Ancak o taraftan konuşmak başkaydı, bu taraftan konuşurken cevap vermek oldukça zor. Taleplerinizi yerine getirmek için elimizden geleni yapacağız ama 76 milyonun taleplerini göz önüne getirmek gerekiyor. Yatırımların büyümesinin yanı sıra sosyal politikaların da icra edilmesi gerekiyor. Öğretmenlerimiz ve tüm çalışanlarımızın kademe ilerlemesinin bir derece verilmesi aynı zamanda disiplin affı ve 30 yıl çalışmış olup da emekli ikramiyesinin 35 yıl üzerinden hesap edilmesiyle ilgili bir çok konuyu ilgili sendikalarla müzakerelerini yapıyoruz. Toplu sözleşme masası diye bir masa var artık, orada kabul edilen her madde kanun hükmünde kararnamedir. Tarihinde ilk kez kamu görevlilerine böyle bir hak tanınıyor. Alt işverenlere yönelik yeni bir yasa çıkarttık, taşeron işçilerinin 3 yıl sözleşmeli yapılmasına, onların izin ve rapor haklarının kıdem tazminatlarının güvence altına alınmasının ve maaşlarının da yine devlet tarafından güvence altına alınmasına yönelik yasa çıkartılmış ve çalışanlarımızın hizmetine sunulmuştur. Sendika dendiği zaman sadece maaş sözleşmesi yapan bir yapı olarak algılamayalım. Aynı zamanda çalışma şartlarının da savunulduğu bir yapıyı da göz önünde bulundurmak zorundayız."

Daha sonra başkan adayları Ali Musa Bina ve Hüseyin Güneş de delegelere seslendi, ardından da seçime geçildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Binali Yıldırım: Dünyada Lider Sıkıntısı Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da Banka Dolandırıcılığı Operasyonu: 18 Şüpheli Adliyeye Sevk Edildi
    11:33 İstanbul'da Banka Dolandırıcılığı Operasyonu: 18 Şüpheli Adliyeye Sevk Edildi

    İstanbul merkezli 5 ilde, kendilerini banka çalışanı olarak tanıtıp mağdurları ikna ederek hesaplarındaki paraları üçüncü kişilerin hesaplarına aktardığı iddiasıyla gözaltına alınan 18 şüpheli adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin, 8 ayrı eylemde 4 milyon 600 bin lira haksız kazanç sağladığı tespit edildi.

  • Bilecik'te asker eğlencesi adı altında havaya ateş açan şüpheli yakalandı
    11:32 Bilecik'te asker eğlencesi adı altında havaya ateş açan şüpheli yakalandı

    Bilecik'te düzenlenen asker eğlencesi sırasında havaya ateş açan şüpheli şahıs, polis tarafından yakalandı. Şahsın üzerinde bulunan tabanca ise el konuldu.

  • Denizli'de Samanlıkta Çıkan Yangın Geceyi Aydınlattı
    11:32 Denizli'de Samanlıkta Çıkan Yangın Geceyi Aydınlattı

    Denizli'nin Sarayköy ilçesinde meydana gelen yangında samanlık alev aldı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın kontrol altına alınırken can kaybı yaşanmadı. Ancak yangın sonucunda maddi hasar meydana geldi. Yangının çıkış nedeni ise itfaiye ekiplerinin yapacağı çalışmaların ardından belirlenecek. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Motosikleti yatarak kullandı, canını hiçe saydı
    11:31 Motosikleti yatarak kullandı, canını hiçe saydı

    Bursa'da bir genç trafiğe çıktığı motosikletini yatarak kullandı. Canını hiçe sayan sürücünün o anları kameraya yansıdı. Bursa'da akıllara durgunluk veren olay Mudanya yolu üzerinde yaşandı. Anayola çıkan sürücü seyir halindeki iki tekerlekli aracı yatarak sürmeye başladı. Dakikalarca bu şekilde ilerleyen sürücü hem kendi, hem de trafikteki diğer sürücülerin canını hiçe saydı. Yürekleri ağza getiren görüntü vatandaşların kamerasına yansırken, polis olayla ilgili çalışma başlattı.

  • 100 Yılın 100 Sinema Eseri İstanbul Dijital Sanat Festivali'nde Sergilenecek
    11:30 100 Yılın 100 Sinema Eseri İstanbul Dijital Sanat Festivali'nde Sergilenecek

    Cumhuriyetin birinci asrında üretilen sinema eserlerinden hazırlanan '100 Yılın 100 Sinema Eseri' adlı çalışma, İstanbul Dijital Sanat Festivali'nde ziyaretçilerle buluşacak. Festivalde, Anadolu Ajansı'nın yayımladığı kitaptan yola çıkılarak yapay zekayla üretilen görsel eserler sergilenecek. Ayrıca, festivalde Türk filmlerinin yanı sıra Azerbaycan sinemasının klasik filmlerinin de yapay zeka ile canlandırılması gösterilecek. Festivalde farklı kategorilerde eserlerin yanı sıra çocuk ve yetişkin atölyeleri de yer alacak. Festival, diji-fiziksel olarak gerçekleştirilecek ve sergilenen eserlerin metaverse versiyonu da festival sonrasında deneyimlenebilecek.

  • Safranbolu'da elektrik trafosunda çıkan yangın söndürüldü
    11:29 Safranbolu'da elektrik trafosunda çıkan yangın söndürüldü

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bulunan Safranbolu Devlet Hastanesi'nin bahçesindeki elektrik trafosunda çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

  • Çanakkale'de 16 düzensiz göçmen yakalandı, göçmen kaçakçılığı iddiasıyla 2 şüpheli gözaltına alındı
    11:29 Çanakkale'de 16 düzensiz göçmen yakalandı, göçmen kaçakçılığı iddiasıyla 2 şüpheli gözaltına alındı

    Çanakkale'de Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları ile İstihbarat şube müdürlüklerine bağlı ekiplerin çalışmaları sonucu 2 araçta Afganistan uyruklu 16 düzensiz göçmen yakalandı. Operasyonda araçların yanı sıra el hava pompası, şambrel, 3 yağmurluk, çocuk can yeleği ve 19 bin 100 lira ele geçirildi. Düzensiz göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildi. İnsan kaçakçılığı iddiasıyla gözaltına alınan araç sürücüleri M.T. ve A.B'nin ise emniyetteki işlemleri sürüyor.


Advertisement