Binali Yıldırım: "Yüzde 36'lık sonucu başarı olarak görmüyorum" - - Son Dakika
Güncel

Binali Yıldırım: "Yüzde 36'lık sonucu başarı olarak görmüyorum" -

Binali Yıldırım: "Yüzde 36\'lık sonucu başarı olarak görmüyorum" -

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, seçimlerde aldıkları yüzde 36'lık oyu başarılı görmediğini belirterek, "Yüzde 40 ve üzerini hedeflemiştim. Oylarımız yüzde 36'da kaldı.

31.03.2014 14:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, seçimlerde aldıkları yüzde 36'lık oyu başarılı görmediğini belirterek, "Yüzde 40 ve üzerini hedeflemiştim. Oylarımız yüzde 36'da kaldı. Bu 2009'daki yüzde 29'a göre ciddi artıştır" dedi.

Yıldırım, AK Parti İzmir İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, resmi olmayan sonuçlara göre İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanan Aziz Kocaoğlu'nu tebrik etti. AK Parti'nin gayri resmi sonuçlara göre 6 ilçede belediye başkanlığını kazanmış göründüğünü, oy sayıları birbirine yakın ilçelerin bulunduğunu ve bunlarla ilgili itirazların söz konusu olduğunu dile getiren Yıldırım, tekrar değerlendirmelerin yapıldığını kaydetti.

Üç ay süren seçim kampanyası boyunca yoğun ve heyecanlı bir çalışma yürüttüklerini belirterek, bunda emeği geçenlere ve İzmirlilere teşekkür eden Yıldırım, "Bize 1 milyon civarında oy verdiler. Bir önceki yerel seçimlerdeki oyumuzun 625 bin civarında olduğu düşünülürse ciddi anlamda desteklerini artırdıklarını görüyoruz. Bunun için de hemşehrilerimize teşekkür ediyoruz" dedi.

İzmir'de siyasetin hizmet odaklı yapılmasını hep öngördüklerini ve bunu söylediklerini, bundan sonra kentte CHP'li yerel yöneticilerinin sadece ideolojik söylemlerle başarılarını devam ettiremeyeceklerini anlamaları gerektiğini, İzmirlilerin bu yönde mesaj verdiğini ifade eden Yıldırım, şöyle konuştu:

"Ümit ederim ki geçirdiğimiz bu seçim kampanyası İzmir'deki yerel yönetimlerin bundan sonra biraz daha dinamik, biraz daha hizmete yönelik çalışmaları için bir fırsat olmuştur. Aziz Kocaoğlu 2009'da yüzde 56 oy almışken şu anda yüzde 50'nin altına gerilemiştir. Halbuki kampanya boyunca kendilerini yüzde 60, bizi de yüzde 30'un altında göstermiştir. Aldığımız bu sonuç başarı değildir. Ben yüzde 36'lık sonucu başarı olarak görmüyorum. Ama İzmirlilerin tercihidir, bu tercihe de saygı duyuyorum. Oylarımızı yükselttik, yüzde 29'dan 36'ya çıkardık. Yükselme söz konusu ama bu benim beklediğim bir oran değil. Daha fazla bir yükselme bekliyordum. Bizim açımızdan bakarsak kısmi bir başarı vardır. Benim hedeflediğim oran tutmamıştır. Ben yüzde 40 ve üzerini hedeflemiştim. Oylarımız yüzde 36'da kaldı. Bu 2009'daki yüzde 29'a göre ciddi artıştır."

Yerel seçimlerde İzmir'in sorunları, kente yapılacak hizmetlerin ikinci planda kaldığını, bunun da kentin geleceği açısından bir kayıp olduğunu vurgulayan Yıldırım, "Keşke İzmir konuşulsaydı, projeler aklı selimle değerlendirilseydi. Genel siyasetin gürültüsünde bir seçim yapmamış olsaydık. O zaman çok daha sağlıklı bir karar verilebilirdi. Ama ne olursa olsun İzmirlilerin kararına saygı duyuyorum. Bundan sonra bize düşen yine elimizdeki imkanlarla İzmir'in kalkınması için kentin geleceği için hizmet etmeye her platformda devam etmektir" diye konuştu.

- "Yüksek seçim kurulu başarısız bir sınav vermiştir"

"İl, ilçe seçim kurulları fevkalade başarısız bir sınav vermiştir. Seçimlere hakim olamamıştır. İzmirlilerin verdiği oylar üzerine gölge düşmüştür" diyen Yıldırım, bu konuda yaptıkları tespitlerle ilgili hukukçuların gerekli çalışmaları başlattığını vurguladı.

Seçim sonuçları konusunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmediğini, bundan sonra zaman zaman İzmir'de zaman zaman ise Ankara'da olacağını kaydeden Yıldırım, "İzmir milletvekiliyim. Çalışmaları sürdüreceğim. Seçim sonuçlarına yönelik itiraz süreçleri halen devam ediyor. Sadece bizim tarafımızdan değil aynı zamanda CHP'nin de itiraz ettiği yerler var. Bunların hepsi incelenecek. Neticede sonuç ortaya çıkacak. İşin bunlar teferruatıdır. Asıl olan seçim sonuçları gayri resmi olarak ortaya çıkmıştır" ifadelerini kullandı.

Bir gazetecinin İzmir'de seçimi kaybetmelerinin nedenlerini sorması üzerine Binali Yıldırım, bunlara çok çeşitli yorumların getirilebileceğini ancak AK Parti'nin hem meclis düzeyinde hem büyükşehir belediyesi hem ilçe belediye başkanlığı düzeyinde oyunu hatırı sayılır oranda artırdığını söyledi. Yıldırım, "Ama mesela geçen seçimlerde olduğu gibi bu seçimlerde de 2 muhalefet partisinin birlikte hareket ettiği ilçelerin var olduğu da gözden kaçmamaktadır" dedi.

MHP'nin de 2 ilçe belediye başkanlığı kazandığına yönelik soruya ise Yıldırım, "MHP'ye hayırlı olsun. Herkes kazanmak için uğraştı. Neticede MHP'nin de AK Parti'nin de CHP'nin de aldığı ilçeler var. CHP daha önce 29 ilçe almıştı. Şimdi 22 ilçeye gerilemiş. Onların da bir ölçüde başarıları biraz sınırlı kalmış" diyerek yanıt verdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun kendisine yönelik sözlerinin anımsatılması üzerine ise Yıldırım, "Aziz Kocaoğlu, artık biraz daha İzmirle ilgilenirse iyi olur. Memleketi kurtarmak Kocaoğlu'nun işi değil. Biraz daha İzmir'in sorunlarına yakın baksın. Tabii ki ben İzmir ile ilgileneceğim. İzmir milletvekiliyim ama o kendi işini yapsın. Sürekli mazeret arayarak İzmirliler'in onu sürekli taşıyacağını düşünmesin. Aslında İzmir işareti vermiştir. (Kendine gel, daha düzgün çalış, şehrin sorunlarını daha fazla gündemine al, genel siyaset senin işin olmasın) demiştir. Bu mesajı Kocaoğlu'nun iyi okuması gerekir diye düşünüyorum" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Binali Yıldırım: 'Yüzde 36'lık sonucu başarı olarak görmüyorum' - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Diyarbakır'da Filozof Ramazan'ı öldüren sanığa müebbet hapis istemi
    16:38 Diyarbakır'da Filozof Ramazan'ı öldüren sanığa müebbet hapis istemi

    Diyarbakır'da 'Filozof Ramazan' lakabıyla bilinen Ramazan Pişkin'i öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan sanık Erkan Baykut hakkında 'kasten öldürme' suçundan müebbet hapis istemiyle dava açıldı.

  • CHP Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka, CHP Çorum Belediye Başkan adayı için destek istedi
    16:37 CHP Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka, CHP Çorum Belediye Başkan adayı için destek istedi

    CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, CHP Çorum Belediye Başkan adayı Hasan Levent Çöphüseyinoğlu için vatandaşlardan destek istedi. Nazlıaka, CHP'nin halkı eşitleme, güçlendirme, özgürleştirme, toplumu dönüştürme ve halkı yaşatma anlamında beş alanda somut olarak insan hayatına dokunduğunu söyledi. CHP Çorum Belediye Başkan adayı Hasan Levent Çöphüseyinoğlu'nun belediye başkanı seçilmesiyle Çorum Belediyesine İzmir, Ankara ve İstanbul büyükşehir belediyelerinin destek olacağını anlatan Nazlıaka, tüm belediyelerin dayanışma içinde olacaklarını belirtti.

  • Çevre Bakanı Mehmet Özhaseki Kütahya'da ziyaretlerde bulundu
    16:35 Çevre Bakanı Mehmet Özhaseki Kütahya'da ziyaretlerde bulundu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Bakan Özhaseki, Kütahya Valisi Musa Işın'ı ziyaret ederek genel durum hakkında bilgi aldı ve istişarelerde bulundu. Ayrıca AK Parti ve MHP teşkilatlarının seçim stantlarını ziyaret eden Bakan Özhaseki, vatandaşlara fidan dağıttı. Cuma namazını Kütahya Ulu Cami'de kılan Bakan Özhaseki, Tavşanlı ilçesinde miting yapmak üzere yola çıktı.

  • Tunceli'de sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi
    16:34 Tunceli'de sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi

    Tunceli'nin Çemişgezek ilçesinde, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde görev alacak sandık kurulu başkanları için eğitim düzenlendi. Eğitimde, sandık başkanlarına görevleri, yetki ve sorumlulukları ile seçim kuralları hakkında bilgi verildi.

  • Erdoğan Ekrem İmamoğlu'nu Hedef Aldı:
    16:33 Erdoğan Ekrem İmamoğlu'nu Hedef Aldı: "İstanbul İçler Acısı Bir Hale Gelmiştir"

    Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sultanbeyli mitinginde Ekrem İmamoğlu dönemini eleştirerek, İstanbul'un içler acısı bir hale geldiğini söyledi. Ayrıca, depreme hazırlık için ayrılması gereken kaynakların başka amaçlar için kullanıldığını belirtti. Erdoğan, Yeniden Refah Partisi'ne yönelik de eleştirilerde bulundu ve 31 Mart seçimlerinde en hayırlı kararı vereceklerini söyledi.

  • Bursa Büyükşehir Belediyesi İlkokul Futbol Şenliği Sona Erdi
    16:33 Bursa Büyükşehir Belediyesi İlkokul Futbol Şenliği Sona Erdi

    Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin öğrencilere spor alışkanlığını kazandırmak amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile düzenlediği Büyükşehir Okul Spor Etkinlikleri'nde ilkokul futbol şenliği sona erdi. Üç merkez ilçeden 107 takım 1287 öğrenci kıyasıya mücadele etti.

  • Hamza Dağ: Basmane Çukuru'nu çözmek bize nasip olacak
    16:33 Hamza Dağ: Basmane Çukuru'nu çözmek bize nasip olacak

    Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, seçim çalışmaları kapsamında Basmane Çukuru'nun çözümü için önemli mesafe kat edeceklerini belirtti.

  • Cumhur İttifakı Aydın Büyükşehir ve 17 ilçe belediye başkanları basın toplantısı düzenledi
    16:32 Cumhur İttifakı Aydın Büyükşehir ve 17 ilçe belediye başkanları basın toplantısı düzenledi

    Cumhur İttifakı Aydın Büyükşehir ve 17 ilçe belediye başkanları, seçime 1 gün kala basınla bir araya geldi. AK Parti İl Başkanı Gökhan Ökten, seçimi alacaklarını ileri sürerek umutlu olduklarını belirtti. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Savaş ise doğaya zarar verenleri karşısında bulacağını söyledi.

  • Gaziantep'te minibüsle otomobil çarpıştı, 2 kişi yaralandı
    16:31 Gaziantep'te minibüsle otomobil çarpıştı, 2 kişi yaralandı

    Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, minibüsle otomobil çarpıştı ve 2 kişi yaralandı. Kazada yaralanan sürücüler, sağlık ekipleri tarafından Nurdağı Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

  • Erzurum'da Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme Toplantısı Düzenlendi
    16:31 Erzurum'da Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme Toplantısı Düzenlendi

    Erzurum Valiliği toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda, kadına yönelik şiddetle mücadelede yapılan çalışmalar ve alınan kararlar ele alındı.


Advertisement