'Binbir Gece' Dizisi Yayınlandığı Ülkede Tepki Aldı - Son Dakika
Magazin

'Binbir Gece' Dizisi Yayınlandığı Ülkede Tepki Aldı

Arjantin'de yayınlanan 'Binbir Gece' dizisi, Ermeni Cemaati tarafından 'Soykırımın 100. yıl anmalarını etkisizleştirmeye çalıştığı' gerekçesiyle şikayet edildi.

30.01.2015 10:13  Güncelleme: 10:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

'Binbir Gece' dizisi Arjantin'de krize neden oldu. Arjantin Ermeni cemaati 'Binbir Gece'nin aleyhinde bildiri yayınladı. Diziyle soykırımın 100. yıl anmalarının etkisizleştirilmeye çalışıldığını ileri süren Ermeni cemaati, dizinin yayından kaldırılması için kampanya başlattı.

YAYINDAN KALDIRILMASINI İSTEDİLER

Şili ve Kolombiya'da Türk dizileri reyting rekorları kırıyor. Yapımcı Adrian Suar'ın 'Binbir Gece' dizisini Arjantin'e transfer etmesiyle ülkede yeni bir tartışma başladı. Türk dizisi Canal 13'te yayınlandığı ilk geceden itibaren, rakip kanalda aynı gün başlayan Brezilya dizisiyle kıyasıya rekabete girişti.

Dizi kahramanları Bergüzar Korel'in canlandırdığı 'Şehrazat' ile Halit Ergenç'in canlandırdığı 'Onur' arasındaki aşk, özellikle öğle kuşağı programlarında tartışılırken, Arjantin'deki Ermeni cemaati de dizinin yayından kaldırılması için imza kampanyası başlattı.

ERMENİLER'DEN FARKLI TEPKİLER VAR

Ermeni Basın Merkezi Prensa Centro Armenia, Türk dizisinin sansürlenmesini istemediklerini ancak medyatik kullanımını protesto ettiklerini vurgulayan bildiri yayınladı. Bildiride, "Binbir Gece' dizisinin 'Hayasızca medyatik olarak kullanarak Ermeni Soykırımının 100. yıl anmalarının etkisini neutralize etmek" istendiği savunuldu.

Dizinin yayınlandığı andan itibaren çeşitli kesimlerden ve Ermeni cemaatinden olumlu olumuz değişik tepkilerle karşılaşıldığı, bazı durumlarda yapılan yorumların Türk halkına karşı bir öfkeye dönüşebileceği belirtildi. Bildiride, Türkiye'de devletin Taksim Gezi Parkı olaylarına sert müdahalesi, hapisteki gazeteciler ve Facebook ile Twitter gibi sosyal medyaya yönelik yasaklamalar dikkat çekilerek, dizinin bunlardan farklı bir Türkiye'yi gösterdiği savunuldu.

OLUMSUZ ÖĞESİ YOK

Ulusal Ermeni Konseyi'nin yayınladığı bildiride dizinin Türk kültür ve turistik öğeleri barındırdığı, diğer tüm diziler gibi ticari kaygılardan ötürü olumsuz öğeleri göstermekten kaçındığı vurgulandı.

\'Binbir Gece\' Dizisi Yayınlandığı Ülkede Tepki Aldı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Magazin 'Binbir Gece' Dizisi Yayınlandığı Ülkede Tepki Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement