Bingöl Bakan Yılmaz, Bingöl'de Bisiklet Dağıttı - Son Dakika
Güncel

Bingöl Bakan Yılmaz, Bingöl'de Bisiklet Dağıttı

Bingöl Bakan Yılmaz, Bingöl\'de Bisiklet Dağıttı

Bakan Yılmaz: Güvenlik olmadan hiçbir şey olmuyor (ek)BAKAN YILMAZ, BİNGÖL'DE BİSİKLET DAĞITTIKalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Muş'taki programının ardından geldiği Bingöl'de Abdulhamit Han Ortaokulu'nda kurulan kütüphane Bingöl Kadın, Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde erişkin yoğun bakım ünitesinin açılışı ile 8 yeni ambulans ve 1 çekicinin 112'ye tahsisi için yapılan törenlere katıldı.

23.04.2016 21:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakan Yılmaz: Güvenlik olmadan hiçbir şey olmuyor (ek)

BAKAN YILMAZ, BİNGÖL'DE BİSİKLET DAĞITTI

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Muş'taki programının ardından geldiği Bingöl'de Abdulhamit Han Ortaokulu'nda kurulan kütüphane Bingöl Kadın, Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde erişkin yoğun bakım ünitesinin açılışı ile 8 yeni ambulans ve 1 çekicinin 112'ye tahsisi için yapılan törenlere katıldı. Bingöl Valiliği'nin düzenlediği 'Sağlıklı yaşam için pedal çeviriyoruz' projesi kapsamında 680 bisikletin dağıtıldığı törene de katılan Yılmaz, şunları söyledi:

"Sağlık hayatımızda çok önemli bir yere sahip. Bizim de hükümet olarak başından beri en fazla önem verdiğimiz, üzerinde durduğumuz alanlardan biri sağlık oldu. Türkiye'nin dört bir yanına hastaneler inşa ettik. İlaç meselelerinde farklı yöntemler geliştirdik. Sağlık sigortasında çok önemli adımlar attık. Tedavi hizmetlerinde çok şükür Türkiye, Dünya'ya örnek olacak çalışmalar yapıyor. Bunlar hep iftihar ettiğimiz gelişmeler. Ancak bundan daha önemli olan bir şey var. İnsanların hastaneye mümkün olduğunca gitmemesi. Hasta olduktan sonra mecburen gideceğiz hastanelere, tedavi olmak zorunda kalıyoruz. Ancak esas olan hastaneye gitmeden, hastalığa yakalanmamaktır. Peki bunun için ne yapmak gerekir diye çalışmalar yaptığımızda, iki temel şey çıktı karşımıza. Bir tanesi, sağlıklı besleneceğiz. Özellikle gençlere, çocuklara buradan seslenmek istiyorum. Bu çerçevede okul kantinleri ile ilgili yeni düzenlemeler yaptık. Okullarımızda süt dağıtıyoruz, çocuklarımız süt içmeye alışsın diye. Üzüm dağıttığımız dönemler oluyor. Başka bazı tedbirler alıyoruz. Amacımız burada insanımız sağlıklı beslensin, zararlı olabilecek besinlerden uzak dursun; birinci önceliğimiz budur. İkincisi, maalesef modern toplumlar çok hareketsiz toplumlardır. Araç gereç çok, uçaklar var, ulaşımda insanlık çok daha ileri bir noktaya gelmiş durumda."

Vatandaşları spor yapmaya davet eden Bakan Yılmaz, "Refah arttıkça herkes araç alıyor, otomobil alıyor. Bütün bunlar gerçekleşiyor. Ama bir taraftan da hem çalışma hayatında hem de sosyal hayatta maalesef fazla hareket etmiyoruz. Fazla hareket etmeyince de kilo alıyoruz. Obezite dediğimiz aşırı kilo meselesi ile karşı karşıya kalıyoruz. Diyabet gibi birçok hastalıkla karşı karşıya kalıyoruz. Dolayısıyla hareketliliği arttırmamız lazım, spor yapmamız lazım. Burada ben Bingöllülere de bir çağrıda bulunmak istiyorum. Çarşıya her geldiğimde şunu görüyorum, sağlı sollu çok sayıda araç var. Mahallelerimiz merkeze çok uzak değil. Neden araçlarımızı getirip buraya park edelim ki sabahtan akşama kadar? Evlerimizin önünde kalsın. Biz de çıkalım ve yürüyelim. İnanın bu hem park problemimizi rahatlatır, hem de sağlığımıza çok katkıda bulunur. Türkiye genelinde önemli bir proje başlattık. Çocuklarımıza gençlerimize bisiklet dağıtıyoruz. Bingöl'de de 680 çocuğumuza bisiklet dağıtıyoruz. Bu vesile ile tabi Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı da kutluyorum" diye konuştu.

Daha sonra Yılmaz, Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, Bingöl Valisi yavuz Selim Köşger ve İl Emniyet Müdürü Süleyman Pamuk ile kurum amirleri ve çocuklar, kent merkezinde bisiklet kullanımına dikkat çekmek için pedal çevirdiler.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bingöl Bakan Yılmaz, Bingöl'de Bisiklet Dağıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement