Bingöl - Bakan Yılmaz, Depremin Olduğu Kiğı'da İnceleme Yaptı -1 - Son Dakika
Güncel

Bingöl - Bakan Yılmaz, Depremin Olduğu Kiğı'da İnceleme Yaptı -1

Bingöl - Bakan Yılmaz, Depremin Olduğu Kiğı\'da İnceleme Yaptı -1

Bakan Yılmaz, depremin olduğu Kiğı'da inceleme yaptı Aziz ÖNAL/BİNGÖL, (DHA) - KALKINMA Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl'ün Kiğı İlçesi'nde geçen hafta meydana gelen depremlerin ardından ilçede incelemelerde bulundu.

12.12.2015 19:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakan Yılmaz, depremin olduğu Kiğı'da inceleme yaptı

Aziz ÖNAL/BİNGÖL, (DHA) - KALKINMA Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl'ün Kiğı İlçesi'nde geçen hafta meydana gelen depremlerin ardından ilçede incelemelerde bulundu. Yılmaz, bölgeye 100 konteynır gönderildiğini ve gerekli tedbirlerin alındığını söyledi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, 3 Aralık günü Richter ölçeğine göre 5.3 büyüklüğünde depremle sallanan Bingöl'ün Kiğı İlçesi'nde, milletvekilleri ve Vali Yavuz Selim Köşger ile birlikte incelemelerde bulundu. Yaralanma ve can kaybına neden olmayan ve artçı depremlerle birlikte bölgeye gönderilen konteynerleri de inceleyen Bakan Yılmaz, depremlerde çevre ilçelerinde etkilendiğini belirterek şunları söyledi:

"Depremin ardından bugüne kadar da gelen artçı depremler söz konusu. Öncelikle ben bu deprem için hepimize geçmiş olsun diyorum. Çok şükür bir can kaybı, bir yaralanma söz konusu değil. Ama yapılarda belli hasarlar var, ağır hasarlı yapılar var. Daha hafif hasar almış yapılar var. Özellikle tabii konut stokunun kalitesinden kaynaklanan bir takım sıkıntılar yaşıyoruz. Bazı kamu binalarımızda bazı sıkıntılar var. İlçe merkezlerimizde, köylerimizde bazı tespitler söz konusu. Buradaki AFAD birimimiz, gerekli ön tespitleri yapmış durumda. Buna göre elimizde belli rakamlar var. 500'ün üzerinde ön tespitlere göre ağır hasarlı yapı görünüyor. Bütün ilçelerimiz dahil edildiği zaman bununla ilgili kesin belirlemeleri başbakanlığımız gerçekleştirecek."

Deprem gecesi sabaha kadar uyumadığını ve depremi takip ettiğini belirten Bakan Yılmaz, bütün ilgili kurumların harekete geçtiğini anlattı. Yılmaz, deprem bölgesine bugün itibariyle 100 civarında konteynır ulaştığını ifade ederek, konteynırların alt yapılarının hazırladığını söyledi. Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bundan sonraki süreç artık nihai tespitlerin yapılmasına bağlı. Nihai tespitler yapıldıktan sonra, tabi vatandaşımızın talepleri doğrultusunda daha kalıcı bir şekilde inşa edilmesi gereken konutlar söz konusu olabilecek. Bununla ilgili çalışmaları da AFAD nezdinde yine takip edeceğiz. Bingöl genel olarak ve bu bölgelerimiz depremle yaşamaya alışmak durumda. Çünkü Bingöl iki fay hattının kesiştiği bir noktada yani biz bu gerçeği bilmeliyiz ve bu gerçeğe göre her şeyimizi organize etmeliyiz. Yapılarımızı, yerleşmemizi bu gerçeğin farkında olarak yapmak durumundayız."

Bingöl'de daha önce de depremler olduğunu, depremle birlikte yaşanacağını belirten Bakan Yılmaz, "Bu depremden hepimizin yine dersler çıkarması gerekiyor. Yeni dönemde yine yerleşim alanı tespitinden tutun da yapı kalitesine kadar koruyucu tedbir diyebileceğimiz tedbirleri geliştirmemiz gerekiyor. Biz bir deprem bölgesiyiz. Geçmişte 2003'te Bingöl depremi yaşadık, yine 2005'te Karlıova'da deprem yaşadık. Daha öncesinde 70'li yıllarda yaşadığımız depremler var bütün bunları da aklımızdan hiç çıkarmamamız gerekiyor" diye konuştu.

Deprem ve acılar üzerinden kimsenin siyaset yapmaması gerektiğini söyleyen Cevdet Yılmaz, "Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılama noktasında elimizden gelen tüm gayreti hükümet olarak sarf etmeye devam edeceğiz. Tekrar geçmiş olsun diyorum" dedi.

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bingöl - Bakan Yılmaz, Depremin Olduğu Kiğı'da İnceleme Yaptı -1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement