Bingöl, Büyükşehir Belediye Başkanlığına CHP'den Aday Adayı - Son Dakika
Yerel

Bingöl, Büyükşehir Belediye Başkanlığına CHP'den Aday Adayı

Bingöl, Büyükşehir Belediye Başkanlığına CHP\'den Aday Adayı

Sanayici iş adamı Burhan Cahit Bingöl, Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı konusundaki iddiaları bir gazetede yayınlanan röportajında doğrulayarak, 2014 Mart ayı içerisinde yapılacak olan yerel yönetimler seçiminde, Gaziantep Büyükşehir...

18.02.2013 15:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sanayici iş adamı Burhan Cahit Bingöl, Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı konusundaki iddiaları bir gazetede yayınlanan röportajında doğrulayarak, 2014 Mart ayı içerisinde yapılacak olan yerel yönetimler seçiminde, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı için CHP'den aday adayı olacağını söyledi.

Gaziantepli iş adamı Burhan Cahit Bingöl, Cumhuriyet Gazetesi tarafından yapılan röportajında, CHP'den Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday adaylığını açıklayarak, seçim çalışmalarıyla ilgili startını verdi. 30 yıldır pamukçuluk yaptığını, şu anda Türkiye'nin en büyük pamuk üreticisi ve tedarikçisi olarak sektörün önde gelenleri arasında olduğunu belirten iş adamı Burhan Cahit Bingöl, şu sıralar siyasette de aktif olarak yerini almaya çalışıyor. Bingöl, "Eğer Cumhuriyet Halk Partisi bu göreve beni layık görürse, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı kazanmak ve halkımıza hizmet etmek istiyorum" dedi.

Aday adaylığını erken açıklamasının nedeni konusunda Bingöl, şunları kaydetti: "Gecikmeli bir adaylık sürecinin CHP ye zarar vereceğini düşünüyorum. Ancak erken bir zamanda adayların ortaya çıkacağını ve bu sürecin de erken başlayacağını düşünüyorum. Bu nedenle kısa zamanda bir aday tespiti ve erken zamanda seçim şartı verilmesini böylece insanların doğruyu, yanlışı ayırt etmesi, adayını tanıması en doğal hakkıdır. Ayrıca, kimse oturduğu yerde gel bize belediye başkan adayı ol, çalış, sen iyi adamsın demez. Ben görev alacağım, çalışacağım, emek vereceğim, fayda sağlayacağım diyen insanlar projeleri ile erkenden ortaya çıkıp bu görevleri üstlenmesi lazım. Yerel örgütler henüz aday belirleme sürecine girmiş değiller ama seçime hazırlar. Çalışmalarını şu an için yeterli buluyorum, ileride tempolarını artırmaları gerekir. Bu süreçte herkese görev düşüyor. Bu bir ekip işidir. Birlik beraberlik içinde kavgasız, gürültüsüz, aday ve aday adayları birlikte barışık, sevgi ile kucaklaşan, bilimsel gerçeklik altında terleyerek bir kampanya başlatmaları benim kişisel fikrimdir."

CHP'nin aday belirleme sürecindeki uygulanacak her türlü yarışa hazır olduğunu da ifade eden Burhan Cahit Bingöl, "Tüzükte üç tane yöntem vardır, hangisi olursa olsun ben adayım. Ancak seçim kanununa göre, eğer hakim huzurunda ön seçim yapılacaksa, ki o da son aylara yakın yapılacaktır. Fakat bir taraftan erken belirleyelim deyip, diğer taraftan ön seçim yapalım deyip ya da temayül yoklamaları ile kendi içimizde adayımızı belirlersek ve onun ismini deklare edip çalışmaya ekip halinde başlarsak, seçim kanununa uygun yapmış olur ve bir yıl önceden de adayımızı belirlemiş oluruz ki, aday şehirlerde ekiple birlikte her yere ulaşsın, projelerini anlatsın ve kendini anlatsın. Küslük varsa da küsenler ile barışabilsin" diye konuştu.

Burhan Cahit Bingöl, şöyle devam etti: "Görev sırası artık 78 kuşağına gelmiştir. Ülkeyi yıllardır 68 kuşağı insanlar yönetiyor, onlar da kendilerini bilirler. Ben 78 kuşağıyım ve diyorum ki, artık bu kuşak insanları görevi teslim almalıdır. Bir 78 kuşağı olarak ben de görev almak istiyorum. Türkiye'yi artık 78 kuşağı insanlar yönetmelidir diyorum. Bu ısrarım Gaziantep için de geçerlidir."

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı için CHP'den aday adayı olduğunu açıklayan Burhan Cahit Bingöl, uzun bir süredir gerekli bütün hazırlıklarını yaptığını da sözlerine ekledi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bingöl, Büyükşehir Belediye Başkanlığına CHP'den Aday Adayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement