Bingöl Dağlarında İki Yeni Bitki Türü Bulundu - Son Dakika
Yerel

Bingöl Dağlarında İki Yeni Bitki Türü Bulundu

Bingöl Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lütfi Behçet, Genç ilçesi kırsalında yaptıkları çalışmalarda iki yeni bitki türü tespit ettiklerini söyledi.

26.02.2015 11:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABDULLAH ÇELİK - Bingöl Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lütfi Behçet, Genç ilçesi kırsalında yaptıkları çalışmalarda iki yeni bitki türü tespit ettiklerini söyledi.

Prof. Dr. Behçet, AA muhabirine, Bingöl yöresinde bulunan bitki türlerinin ekolojilerinin belirlenmesini hedeflediklerini belirtti.

Uzmanlık alanının vasküler (iletim demetli) bitkiler olduğunu kaydeden Behçet, şöyle konuştu:

"Bitki türlerini Diplotaenia bingolensis ve Paracaryum bingoelianum adlarıyla yayımlayarak bilim dünyasına kazandırdık. Üzerinde çalıştığımız 4 yeni bitki türü daha var. Bunları da ilk defa bilim dünyasına kazandıracağız."

"Türkiye bitki çeşidi bakımında Avrupa'dan zengin"

Gün geçtikçe bitkilerin daha çok önem kazanacağını savunan Behçet, bitkilerin de en az petrol kadar önemli olduğuna vurgu yaptı.

Behçet, Türkiye'nin bitki çeşitliliği bakımından Avrupa'dan daha zengin olduğunu savunarak, şöyle devam etti:

"Petrol, ülkelerin ekonomisi için büyük bir imkandır. Bitkiler de ileriye yönelik, teknolojik gelişmeyle beraber petrol kadar önemli olacaktır. Çünkü ilaç ve gıdada bitkiye bağlıyız. Bu bitkiler her zaman kullanılmayabilir ama bu bitkilerin bir gen kaynağı olarak kullanılması söz konusudur. Türkiye jeopolitik konumu itibariyle çok önemli bir yerde olduğu gibi ekolojik özellikleriyle de zengindir. Avrupa'nın 13'te biri kadar yüz ölçüme sahip Türkiye bitki çeşidi bakımında Avrupa'dan daha zengin."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bingöl Dağlarında İki Yeni Bitki Türü Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement