PKK'lıların Üzerinden Zagros Silahı Çıktı - Son Dakika
Güncel

PKK'lıların Üzerinden Zagros Silahı Çıktı

PKK\'lıların Üzerinden Zagros Silahı Çıktı

Bingöl'de Emniyet Müdürü Atalay Ülker'e saldırı düzenleyen 4 PKK'lı öldürüldü. Teröristlerin üzerinden helikoptere karşı kullanılan "Zagros" adlı silah çıktı.

24.09.2015 23:03  Güncelleme: 12:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bingöl'de 9 Ekim 2014 tarihinde, Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ve komiser Hüseyin Hatipoğlu'nun şehit edilmesi, Emniyet Müdürü Atalay Ülker ile birlikte polis memuru Uğur Atlı'nın yaralanması olayına karıştığı belirtilen 4 PKK'lı dün akşam güvenlik güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmada öldürüldü.

"ZAGROS ADLI SİLAH ELE GEÇİRİLDİ"

Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, dün gece yaşanan çatışma hakkında basın mensuplarına bilgi verdi. Bingöl- Elazığ karayolunun 5'inci kilometresinde bulunan Kurudere Mevkii'nde yol kesme teşebbüsünde bulunan PKK'lılara düzenlenen operasyonda 4 PKK'lının ölü oalarak ele geçirildiğini belirten Vali Köşger, 3 polis ve 1 sivil vatandaşın da hafif bir şekilde yaralandığını belirterek, "Kurudere mevkiinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından yol kesme teşebbüsünde bulunuldu. Bu teşebbüs akabinde güvenlik güçlerimiz, emniyetimiz öncelikle, çok seri bir şekilde olaya müdahale etti. Devamında Bingöl'deki tüm güvenlik unsurları, İl Jandarma Alay Komutanlığımız ve Emniyetimiz, Kandil koordinasyonlu eş güdüm içerisinde bir operasyon gerçekleştirdi. Yol kesme teşebbüsünde bulunan bölücü terör örgütü mensuplarına karşı bugün elde ettiğimiz sonuç neticesinde 4 bölücü terör örgütü mensubu ölü olarak ele geçirildi. Beraberlerinde Türkiye'de çok fazla daha önce rastlanmamış olan helikopterlere karşı kullanılan zagros adlı bir silah ele geçirildi. El bombaları, kalaşnikof silahlar ve muhtelif yaşam malzemeleri ele geçirildi. Ele geçen malzemelerden bölücü terör örgütü mensuplarının zayiatlarının ağır olma ihtimali de var. Onu da değerlendiriyoruz" dedi.

"ATALAY ÜRKER'E YAPILAN SALDIRININ OLDUĞU GRUPTUR"

Açıklamasında, çatışmaya giren ve ağır zaiyat veren PKK'lı grubun 6-8 Ekim olaylarından sonra Bingöl'de silahlı saldırıya uğrayan Atalay Ürker'e suikast düzenleyen grup olduğunu belirten Vali Köşger şunları söyledi: "Burada esas üzerinde durmamız gereken husus, bugün ele geçirilen 4 terör örgütü mensubunun daha önce yapılan eylemlere karışmış olmalarıdır. Bunlardan en önemlisi, 6-8 ekim Kobani eylemlerinden sonra ilimizde gerçekleşen ve Türkiye çapında sansasyonel bir etki uyandıran Bingöl İl Emniyet Müdürü Atalay Ürker'e karşı yapılan silahlı saldırı olayını gerçekleştirmiş olmalarıydı. Atalay Ürker müdürümüz yaralı olarak kurtulmuştu, ancak 2 şehit vermiştik. Ölü olarak ele geçirilen grup, o olayı gerçekleştiren gruptur. Bu açıdan sevindirici ve önemli bir husus; bizi memnun eden hususlardan birisi, son dönemde şehre ve şehrin civarına yönelik bu grubun sıklaşan operasyonlarıydı. Bugünkü yapılan operasyonla şehrin civarını rahatsız eden gruba önemli bir darbe vurulmuş oldu."

"ÖRGÜTÜN ÜST DÜZEY YETKİLİSİ OLDUĞU ANLAŞILIYOR"

Ele geçirilen mühimmatlardan öldürülen teröristlerin PKK'da üst düzey yetkili olduğunun anlaşıldığını söyleyen Vali Köşger, "Ele geçirilen malzemelerden üst düzey yetkili oldukları anlaşılıyor. Ancak, şu an kimlikler tam netleştirilemedi. Allah ümmetimizi, memleketimizi bu tür sıkıntılardan kurtarsın. Bu bayram gününde milletimize yaşatmak istedikleri bu sıkıntıyı, çok şükür yaşatamadılar. Kendileri sıkıntı yaşamış oldular. Bu işin memnuniyet verici taraflarından biri de budur" diye konuştu.

"HELİKOPTERE KARŞI KULLANILAN ZAGROS ELE GEÇİRİLDİ"

Bingöl Valiliği, dün 4 PKK'lının öldürüldüğü çatışma ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, ele geçirilen silah ve mühimmatla ilgili detaylı bilgilere yer verildi. Açıklamada silahlarla ilgili şu bilgiler verildi: "23 Eylül 2015 Çarşamba günü saat 20.30 sularında, Bingöl merkez Kurudere mevkiinde 10 kişi olduğu değerlendirilen bir grup bölücü terör örgütü mensubu ile çatışma meydana gelmiştir. Olay sonrası 49'uncu Piyade Komando Tugay Komutanlığı, Bingöl İl Jandarma Komutanlığı ve Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü koordinasyon içinde olaya derhal müdahale etmiştir. İcra edilen müşterek operasyon sonrasında güvenlik güçlerine ateşle karşılık veren 4 bölücü terör örgütü mensubu silah ve teçhizatları ile birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir.

Ölü olarak etkisiz hale getirilen bölücü terör örgütü mensupları ile birlikte 4 adet kaleşnikof ve bu silaha ait 15 adet şarjör ile 400 fişek, 3 adet el bombası, 1 adet RPG-7 roketatar ve 1 adet mühimmatı, helikoptere karşı kullanılan 1 adet zagros silahı, örgüt mensuplarına ait çeşitli malzemeler ele geçirilmiştir."

ZAGROS SİLAHI

"Zagros" adı verilen zırh delici silahı PKK ilk kez Tunceli'de 2012 yılında kullanmıştı. "5-6 kilometre menzile sahip olan silahın 4 kilometrede çok etkili olduğu, 12.7 milimetre çapında uçaksavar mermisi atan silahın atış mekanizması Kannas suikast silahından, namlu kısmı ve diğer parçaları ise Doçka uçaksavar silahından alınarak yapılıyor. Normal uçaksavar ağırlığının çok altında olan ve bir kişinin rahatlıkla taşıyabileceği silahın 8 kilo ağırlığında olduğu, manuel olarak kullanılan silahın her seferinde tek mermi attığı, Zagros mermisinin her türlü helikopteri düşürebilecek düzeyde olduğu "belirtiliyor.

TERÖRİSTLERİN KARIŞTIKLARI EYLEMLER:

Valilik açıklamasında etkisiz hale getirilen PKK'lı teröristlerin karıştığı eylemlerde şöyle sıralandı: 'Bölücü terör örgütü mensuplarının, 9 Ekim 2014 tarihinde Bingöl şehir merkezinde Emniyet Müdürü Atalay Ürker'in yaralanması ve İl Emniyet Müdür Yardımcısı ile bir başkomiserin şehit edilmesi, 14 Ağustos 2015, 25 Ağustos 2015 ve 23 Eylül 2015 tarihlerinde emniyet mensuplarına yönelik silahlı saldırı eylemlerinde 6 polis memuru ve 2 vatandaşın yaralanması olayı, son 2 ay içerisinde Bingöl genelinde ve TRT ve GSM vericilerine yönelik 5 sabotaj ve 3 yol kesme eylemlerini gerçekleştiren grupta oldukları tespit edilmiştir."


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel PKK'lıların Üzerinden Zagros Silahı Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • ANTİ AKP: ANLATMAYA ÇALIŞTIĞIM ŞEY İŞTE BUDUR BU TARZ SİLAHLARI KİMLERDEN TEMİN EDİYORLAR NEREDEN BULUYORLAR NASIL BULUYORLAR NEREDEN ELDE EDİYORLAR EĞİTİMLERİ KİMLER TARAFINDAN VERİLİYOR... 9 4 Yanıtla
  • neco: Ulan adamlar kendi silahını üretiyor bizde hala kendi adımıza bir silah yok ilginç. 5 4 Yanıtla
  • Sdat: Böyle küfürlü saçma sapan konusacaginiza biribirinizi aydınlatıcı konuşmalar yapsanız kimin doğru kimin yanlış olduğunu söyleseniz daha iyi olur saçma insanlar ırkçılar parazitler 6 0 Yanıtla
  • murat: UÇAKSAVBAR MERMİSİ 4 KM GİDENE KADAR HAVADA SOGAR VE FAZLA ETKİ GÖSTERMEZ. 4 KM NİN SONUNDAKİ HEDEFE VARIR VURUR DA AMA HEDEFTE ZAİYAT VERMEZ. UZUN MENZİLDE SOGUDUGU İÇİN BİR ETKİSİ OLMAZ. 2 2 Yanıtla
  • Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor
    02:36 Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.

  • Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu
    02:27 Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Özhaseki, deprem bölgesinde devam eden konut inşaatları hakkında bilgi verdi ve İstanbul'da deprem uyarısında bulundu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.

  • Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü
    02:21 Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü

    Güney Afrika Ulaştırma Bakanlığı, bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu araçtaki 46 kişiden 45'inin hayatını kaybettiğini, 8 yaşında bir çocuğun kazadan ağır yaralı olarak kurtulduğunu açıkladı. Otobüsün, komşu ülke Botsvana'dan Güney Afrika'nın Limpopo eyaletindeki Moria'ya gittiği sırada köprüden uçuruma düştüğü ifade edildi.

  • İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı
    01:59 İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı

    İzmir'in Karaburun ve Çeşme ilçeleri açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen ise yakalandı. Karaburun açıklarında Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına itilen can salında bulunan 3'ü çocuk 23 düzensiz göçmen kurtarıldı. Çeşme ilçesinde ise Sahil Güvenlik Mobil Radarı tarafından tespit edilen lastik bottaki 2 düzensiz göçmen ekiplerce yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • THY Cenevre Müdürlüğü İftar Programı Düzenledi
    01:53 THY Cenevre Müdürlüğü İftar Programı Düzenledi

    Türk Hava Yolları (THY) Cenevre Müdürlüğü, iftar programı düzenledi. Programa, Türkiye'nin BM Cenevre Ofisi Nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Güven Begeç, BM Cenevre Ofisi Medeniyetler İttifakı Özel Temsilcisi Büyükelçi Hakan Kıvanç ve diğer davetliler katıldı. Başkonsolos İpek Zeytinoğlu Özkan, Türkiye'nin deprem bölgelerine yapılan yardımları hatırlatarak, asrın felaketinin üstesinden geleceklerini belirtti. İsrail'in saldırıları altındaki Gazze'ye yapılan yardımlar da konuşuldu.

  • Ankara'da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada
    01:46 Ankara'da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada

    Ankara'nın Pursaklar ilçesinde tali yoldan caddeye çıkan çimento tankeri kontrolden çıktı. Devrilerek yokuş aşağı kayan tankerin görüntüsü anbean kameraya yansıdı. Kaza neticesinde şans eseri ölen veya yaralanan olmadı.

  • Avcılar'da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü
    01:42 Avcılar'da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü

    Avcılar'da yaşanan olayda, Vehbi Yıldız adlı şahıs, 3 çocuğunun annesi olan eşi Serap Yıldız'ı bilinmeyen bir nedenle silahla vurarak öldürdü. Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan Vehbi Yıldız'ın eylemi sonrası olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi ancak Serap Yıldız'ın hayatını kaybettiği belirlendi. Olayın ardından yapılan incelemelerin ardından Serap Yıldız'ın cenazesi Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

  • Gaziantep'te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu
    01:33 Gaziantep'te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu

    Gaziantep-Nizip karayolunda vücudunun çeşitli yerlerinden silahla vurulmuş bir kadın cesedi bulundu. Cesedin kimlik tespiti için adli tıp kurumuna kaldırılmasıyla birlikte zanlı ya da zanlıları bulmak için geniş çaplı bir çalışma başlatıldı.

  • Ali Babacan, Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti
    01:33 Ali Babacan, Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti

    DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, yerel seçim çalışmaları kapsamında Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti. Babacan, partililer tarafından karşılandı ve partisinin Karlıova Belediye Başkan adayı İlyas Bingöl'e destek istedi. Babacan, Türkiye'deki sorunlarla ilgili hazırladıkları ansiklopediyi ve DEVA belediyeciliği ahlaki kural bildirgesini anlattı.


Advertisement