Bingöl'de 'Demokrasi Nöbeti' Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

Bingöl'de 'Demokrasi Nöbeti' Devam Ediyor

Bingöl\'de \'Demokrasi Nöbeti\' Devam Ediyor

Bingöl’de binlerce vatandaş ‘demokrasi nöbeti’ni sürdürürken, onlarca kamyon konvoy yaparak darbe girişimini protesto etti.

18.07.2016 08:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bingöl'de binlerce vatandaş 'demokrasi nöbeti'ni sürdürürken, onlarca kamyon konvoy yaparak darbe girişimini protesto etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın çağrısı üzerine sokaklara çıkan binlerce Bingöllü, 'demokrasi nöbeti'ni üçüncü günde de sürdürdü. Akşam saatlerine doğru vatandaşlar alanda toplanmaya başlarken, onlarca kamyon şehir turu attı.

Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger ve İl Emniyet Müdürü Süleyman Pamuk da vatandaşlara destek için alana geldi. Burada halka seslenen Vali Köşger, "Bingöl'ün bir takım işlerini takip etmek için Ankara'daydık. Biz bilmiyorduk, nereden bilebilirdik ki bu memlekette artık tarih olmuş, tarihin tozlu sayfalarında kaldığına inandığımız bir vahşetin, bir zilletin bu millete tekrar layık görüleceğini ve bu milletin artık tarihin tozlu sofralarına gömdüğü gayri meşru, gayri ahlaki, gayri insani bir kalkışmanın tekrar millete tasallut edileceğini nereden bilebilirdik. Biz günlük işlerimizdeydik, biz rutin işlerimizdeydik, biz bu memleketi daha ileri götürmek için daha kalkınmış, daha müreffeh, daha yaşanılabilir kılmak için bir gayretin içerisindeydik. Ancak milletimize, devletimize kasteden dahili kötücüler asla asla kendi kötü niyetlerinden vazgeçmemişler meğerse, böyleymiş. Biz bunu cuma akşamı sanki Suriye gibi, sanki Şam'da yaşıyormuş gibi bu milletin kendi parasıyla aldığı, kendi ekmeğinden, nafakasından keserek aldığı jetlerin, F-16'ların, helikopterlerin Başkent'in üzerinden uçmasıyla fark ettik" dedi.

Darbecilerin helikopteri, F16'ları, tank ve topları millete çevirdiğini kaydeden Vali Köşger, şunları söyledi:

"Bunları buradan en gür sedayla lanetliyoruz. Bu millet bundan razı olmadı ve onlara gereken cevabı verdi ve vermeye devam edecek. Ben sizinle gurur duyuyorum, size hizmet etmekten onur duyuyorum. Ne kadar büyük bir iş yaptığınızın farkında mısınız? Farkında değilsiniz belki bizim kadar detayları bilseydiniz ne kadar büyük bir iş yaptığınızın farkına varırdınız. Tarih yazıyorsunuz, tarihi bir kez daha şerefle, şanla yeniden değiştiriyorsunuz. Her şeyi hesap etmişler, her şeyi planlamışlardı ama bir şeyi hesap edemediler. her şeyin bir hesabı var, Allah'ın da bir hesabı var ve Allah'ın hesabı herkesin hesabının üzerindedir. Bunu ihmal etmişlerdi, bu imansızlar bunu gözden kaçırmışlardı, bu imansızlar bunu görememişlerdi. Bir şeyi daha hesap edememişlerdi, bu yiğit milleti hesap edememişlerdi. Bu milletin bir kere daha tarih yazacağını, İstiklal Harbi'nde, Çanakkale'de ve tarihin birçok örneğinde olduğu gibi tekrar şahlanacağını ve vatanı 3, 5 soysuza bırakmayacağını hesap edememişlerdi. Onun için hepinize tek tek teşekkür ediyorum, hepinizin alınlarından öpüyorum."

Vali Köşger'in ardından halka hitap eden Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi ve AK Parti Bingöl İl Başkanı Yılmaz Seven de, darbecileri lanetleyerek demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara teşekkür etti. - BİNGÖL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bingöl'de 'Demokrasi Nöbeti' Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Brezilya ve Fransa, Venezuela'da adil bir seçim süreci talep etti
    04:37 Brezilya ve Fransa, Venezuela'da adil bir seçim süreci talep etti

    Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva ve Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Venezuela'da düzenlenecek devlet başkanı seçimiyle ilgili adil bir seçim süreci yürütülmesini istedi. Lula da Silva, muhalefet adayının dışlanmasını eleştirirken Macron, muhalif adayların önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini belirtti.

  • Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı
    03:20 Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde iftar vakti gökyüzünde dikey şeklinde duran ve sarı bir ışık yayan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı. Esad Tek isimli vatandaş, evine giderken yolda bu ilginç manzarayla karşılaştı ve hızlıca evinin balkonuna çıkarak gökyüzünde duran cismi ve ışığı cep telefonuyla kayıt altına aldı. Cisim bir süre hareketsiz durduktan sonra kayboldu.

  • FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı
    03:15 FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

    Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried, iflas eden firmasının müşterilerini ve yatırımcılarını dolandırmaktan 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bankman-Fried, yatırımcılara ve borç verenlere yalan söylemekten ve milyarlarca dolarlık kripto para çalmaktan suçlu bulunmuştu. Mahkemede konuşan Bankman-Fried, yatırımcılardan ve çalışanlardan özür diledi.

  • Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı
    02:56 Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, TIR ile fabrika işçilerinin taşındığı servis minibüsünün çarpıştığı kazada 3'ü ağır 9 kişi yaralandı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor
    02:36 Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.

  • Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu
    02:27 Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Özhaseki, deprem bölgesinde devam eden konut inşaatları hakkında bilgi verdi ve İstanbul'da deprem uyarısında bulundu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.


Advertisement