Bingöl'de Doğalgaz Protokolü Imzalandı - Son Dakika
Güncel

Bingöl'de Doğalgaz Protokolü Imzalandı

Bingöl\'de Doğalgaz Protokolü Imzalandı

Bingöl'de, Haziran ayında yapılan açılış ile birlikte kent merkezine getirilen doğalgaz çalışmaları tamamlandı.

13.10.2016 16:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bingöl'de, Haziran ayında yapılan açılış ile birlikte kent merkezine getirilen doğalgaz çalışmaları tamamlandı. 18 Ekim'de BOTAŞ ile yapılacak geçici kabulün ardından, TOKİ ile imzalanan protokolle Bingöl'de doğalgaz kullanımı başlayacak.

Bingöl'de Haziran ayında Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın açılışını yaptığı doğalgaz çalışmalarında sona gelindi. Bingöl'de ilk etapta Kültür, İnalı ve İnönü mahallelerinde kullanılacak olan doğalgaz, önümüzdeki yıl içerisinde kent genelinde kullanılacak. Doğal gaz kullanımı ile ilgili firma ve TOKİ sitelerinde bulunan bin 376 konut için protokol imzalandı. İmza töreninde konuşan DOĞUGAZ Genel Müdür yardımcısı Turgut Kızılkaya, 4 bin 500 metre servis hatlarının tamamlandığını belirterek, "Planlandığı gibi iletim gazı şehre girdiği İnalı Mahallesinden itibaren Kültür Mahallesi'nde seçilen sektörler ile İnönü Mahallesi girişindeki TOKİ konutlarına gaz verilmesi hedeflenmiştir. Askeri araziden de geçerek şehre ulaşan ve şehir içinde devam eden 4 bin 535 metre çelik boru hattı tamamlanmıştır. Anılan 3 mahallede 20 bin metre polietilen dağıtım şebekesi ve 4 bin 500 metre servis hatları düzenlemesi tamamlanmış olup abonelere yönelik servis hattı düzenlemesine devam edilmektedir. Yapımı tamamlanan RMS-A istasyonu geçici kabule hazır olup 18 Ekim 2016 tarihinde BOTAŞ tarafından geçici kabulü yapılacaktır. Geçici kabulün ardından Bingöl şehrimize gaz verilecektir" dedi.

Yapılan konuşmaların arından İnönü Mahallesi 1. Etap Toplu Konut Site yönetimi Başkanı Sait Bayırkan, 2. Etap Toplu Konut Site yönetimi Başkanı Nurullah Koçin, DOĞUGAZ Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Remzi Demircan ve DOĞUGAZ Genel Müdür Yardımcısı Turgut Kızılkaya tarafından TOKİ sitelerinde bulunan bin 376 konut için protokol imzalandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bingöl'de Doğalgaz Protokolü Imzalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Yozgat'ta hasar tespit çalışmaları sürüyor
    20:45 Yozgat'ta hasar tespit çalışmaları sürüyor

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem, Yozgat'ın Kadışehri ilçesine bağlı Yelten köyünde büyük hasara neden oldu. Köy camisi ve birçok evde hasar meydana gelirken, yaralanma ve ölüm olmaması sevindirici bir durum oldu. Yozgat'ta 147 ev, 15 ahır ve 5 camide hasar tespit çalışmaları devam ediyor.

  • Sinop'ta Valinin doğaya saldığı kartal paniğe neden oldu
    20:43 Sinop'ta Valinin doğaya saldığı kartal paniğe neden oldu

    Sinop'ta tedavi edildikten sonra doğaya salınan yılan kartalı, kadının üzerine hamle yapınca paniğe neden oldu. O anlar kameraya yansıdı. Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan tarafından doğaya bırakılan kartal, genç kadının üzerine hareket etti. Kadın panikle kaçarken çanta ile kendisini korumaya çalıştı. O anlar saniye saniye kameralara yansırken, kartal ise daha sonra ormana doğru uçtu.


Advertisement