Bingöl'de Gaziler Günü Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Bingöl'de Gaziler Günü Kutlandı

Bingöl\'de Gaziler Günü Kutlandı

Bingöl’de 19 Eylül Gaziler Günü, valilik önünde düzenlenen resmi törenle kutlandı.

19.09.2016 12:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bingöl'de 19 Eylül Gaziler Günü, valilik önünde düzenlenen resmi törenle kutlandı.

Atatürk Anıtı'na çelenkler sunulması ile başlayan tören, şehit ve gaziler için saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı'nın okunması ve Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın 19 Eylül Gaziler Günü mesajının okunmasıyla devam etti. Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Personel Albay Deniz Dönmez, Birinci Dünya Savaşı'nda işgalci güçlere karşı kurtuluş mücadelesi veren nice vatan evlatlarının şehit olduğunu veya gazilik şerefine ulaştığını söyledi. Dönmez, "Anadolu insanı askerine destek olarak yaşlısıyla, genciyle, yetimi, öksüzüyle birçok cephede çarpışmış, cefakar gazisiyle düşmanı kesin bir yenilgiye uğratmıştır. Son zamanlar yoğunlaşan terörist faaliyetler özellikle 15 Temmuzda milletimizin demir yumruğu altında ezilen ihanet girişimleri ve aralarında işbirliği yapan bütün terör şebekelerinin hain saldırılarında bir kez daha gördüğümüz üzere Türk milletinin her evladı, asker, polis, sivil demeden 'mevzubahis olan vatan ise gerisi teferruattır' anlayışı içinde varlığımız, birliğimiz, kardeşliğimiz, bayrağımız ve özgürlüğümüz uğrunda hiç çekinmeden canını ortaya koymuştur" dedi.

Törene, Vali Vekili Cevat Gün, 49'ncu Komando Tugay Komutanı Piyade Albay Ersin Altay, Bingöl Belediye Başkan Vekili Sabri Alkış, İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Bayer, İl Emniyet Müdürü Süleyman Pamuk, Bingöl Şehit Aileleri, Gazileri ve İnsan Hakları Derneği (BİŞHAK) Başkanı Naim Tan, Bingöl Muharip ve İç Güvenlik Gaziler Derneği Başkanı Ziya Yener, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, kurum müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

Gerçekleşen törenin ardından Vali Vekili Cevat Gün ve beraberindeki protokol heyeti, BİŞHAK'ı ziyaret ederek, şehit aileleri ile gazi ve gazi yakınlarıyla bir süre sohbet etti. - BİNGÖL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bingöl'de Gaziler Günü Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement