Bingöl'de İsrail Protestosu - Son Dakika
Yerel

Bingöl'de İsrail Protestosu

Bingöl\'de İsrail Protestosu

İsrail’in Gazze’ye saldırısını protesto için bir araya gelen çok sayıda sivil toplum örgütü üyeleri, İsrail bayrağını yaktı.

20.07.2014 17:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsrail'in Gazze'ye saldırısını protesto için bir araya gelen çok sayıda sivil toplum örgütü üyeleri, İsrail bayrağını yaktı.

Filistin bayrakları ve Gazze'de yaşamını yitiren bebeklerin fotoğraflarının yer aldığı çeşitli pankart ve dövizler açan kalabalık, Güreş Caddesi'nde bir araya geldi. Grup adına bir açıklama yapan Memur-Sen bünyesindeki Sağlık-Sen Siirt Şubesi Başkanı Vesim Eviz, İsrail'in saldırılarının, Ramazan ayında artarak devam ettiğini söyledi.

Saldırılarda tüm dünyanın sessiz kalmasına anlam veremediklerini belirten Eviz, şöyle konuştu: "İsrail, öldürmeye, yok etmeye, çocuk, kadın, hatta bebek demeden hunharca katletmeye doymuyor. İsrail, kan kusmaya, vahşet uygulamaya, insanlıkla arasındaki mesafeyi açmaya devam ediyor. İsrail insanlıktan çıkıyor demek mümkün değil. Çünkü, ne İsrail devleti ne de İsrailli devlet yöneticileri hiçbir zaman insan olmayı, politikalarını insanlık eksenli belirlemeyi tercih etmedi."

İsrail'in, 1948'den beri vahşi korsan devlet pozisyonu konumunu hiç terk etmediğini anlatan Eviz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Filistin ve Filistinli Müslümanlar, 1948'den bu yana İsrail'e topraklarını zorla kiraya veren ev sahibi durumunda. Sonuç, kiracısı tarafından katledilen ev sahibi Filistinliler. Son 14 gündür artan İsrail vahşetine kurban verdiğimiz kardeşlerimiz başta olmak üzere, 1948'den bu yana vahşi İsrail kurşunlarıyla, bombaları ya da füzeleriyle ölüme yürüyen Filistinli kardeşlerimize Allah'tan rahmet, gazi kardeşlerimize şifa ve sabır niyaz ediyoruz. Bütün İslam aleminin başı sağolsun. Tüm insanlığın başı sağolsun. Şehitlerin yakınlarına sabır, yaralılara acil şifa diliyoruz."

Kalabalık, İsrail aleyhine slogan attı. Etkinlik, Siirt İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Necmettin Çiçek'in dua okuması, alanda İsrail bayrağının yakılması ve Güreş Caddesi'nde yürüyüş yapılmasıyla sona erdi. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bingöl'de İsrail Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement