Bingöl'de Kobani Protestosu - Son Dakika
Güncel

Bingöl'de Kobani Protestosu

Bingöl\'de Kobani Protestosu

Işid'in Kobani'ye yönelik saldırısı, Bingöl'de düzenlenen yürüyüşle protesto edildi.

28.06.2015 21:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Işid'in Kobani'ye yönelik saldırısı, Bingöl'de düzenlenen yürüyüşle protesto edildi. Yürüyüşe katılan HDP Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy, Filistin'de yaşanan basit bir olay karşısında Türkiye'de birilerinin aslan kesildiğini belirterek, Ama söz konusu yanı başındaki Kürtler olduğunda, kin ve nefretlerini kusuyorlar. Sevinç nidalarıyla ölülerimize hakaret ediyorlar dedi.

HDP Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy'un da aralarında bulunduğu HDP ve DBP temsilcileri ile çok sayıda vatandaş IŞİD'in Kobani'ye yönelik saldırılarını protesto etmek için HDP il binası önünde toplandı. Daha sonra sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçen grup, Saat Kulesi önüne geldi.

FİLİSTİN'DE ASLAN KESİLENLER, KÜRT ÖLÜMLERİ KARŞISINDA NEFRET KUSUYOR

HDP Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy, burada yaptığı konuşmada, Kobani'de 231 kişinin katledildiğini belirterek, Tüm halkımızın ve İslam aleminin başı sağ olsun. Kürtler, İslam aleminin en mazlum halklarından birisidir. 231 insanımız Kobani'de vahşi bir şekilde katledilmiştir. Ölenlerin büyük çoğunluğunu çocuk, kadın ve yaşlılar oluşturuyor. Filistin'de bir olay olduğu zaman aslan kesilenler, söz konusu yanı başındaki Kürtler olduğunda kin ve nefretlerini kusuyorlar. Sevinç nidalarıyla ölülerimize hakaret ediyorlar. Bunu yapanlar Türk ve Müslüman dediğiniz kardeşleriniz. Şunu herkes bilsin, seçimden önce Hamdullah Öğe arkadaşımızı katlettiklerinde söylemiştik Allah'tan başka kimseden korkumuz yok. Ölümden korkmuyoruz. Kürtleri ölümle terbiye edeceklerini düşünüyorlarsa, yanılıyorlar dedi.

'KÜRT KARDEŞİM' DİYORSUN, KÜRTLERİN SEVİNDİĞİNE SEN NEDEN ÜZÜLÜYORSUN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim öncesi Kürtlere yönelik sert açıklamalarına devam ettiğini kaydeden HDP'li Özsoy, şöyle devam etti

Sayın Cumhurbaşkanı, içimizi acıtmaya devam ediyor. Seçim öncesi kinini kustu. Seçim öncesidir dedik, sineye çektik. Seçim atmosferinin tansiyonuna verdik. Şimdi seçim bitti, biz insani bir üslup beklerken, 231 kişinin öldüğü katliamdan sonra yaptığı açıklama, bütün kibrini, bütün küstahlığını tekrar açığa çıkarmıştır. Ne pahasına olursa olsun, Kürtlere devlet kurdurtmayacakmış. Birincisi, Kürtlerin devlet kurma isteği var mı yok mu O tartışılıyor. İkincisi ise Kürtler devlet kursa, sana burada ne oluyor Senin bundan sıkıntın ne 'Kürt kardeşim' diyorsun, Kürtlerin sevindiğine sen neden üzülüyorsun Sonra da kalkıp, 'ben herkesin Cumhurbaşkanıyım' diyorsun. Biz Sayın Cumhurbaşkanı'nın Cumhurbaşkanlığını bu noktadan sonra tanımıyoruz.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bingöl'de Kobani Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement