Bingöl'de PKK'lı Teröristlerden Biri Yaralı, Biri Sağ Olarak Yakalandı - Son Dakika
Güncel

Bingöl'de PKK'lı Teröristlerden Biri Yaralı, Biri Sağ Olarak Yakalandı

Bingöl\'de PKK\'lı Teröristlerden Biri Yaralı, Biri Sağ Olarak Yakalandı

Yukarı Elmalı köyü Köçek Köprüsü mevkiinde, bir grup PKK'lı terörist ile askerler arasında çıkan çatışmada bir terörist yaralı, bir terörist sağ olarak ele geçirildi.

11.08.2015 13:44  Güncelleme: 15:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Genelkurmay Başkanlığı, Bingöl Merkez Yukarı Elmalı köyü Köçek Köprüsü mevkiinde köye sızmaya çalışan bir grup PKK'lı terörist ile askerler arasında çatışma çıktığını, çatışma sonucunda bir teröristin yaralı, bir teröristin ise sağ olarak silahları ile birlikte ele geçirildiğini açıkladı.

BİRİ SAĞ, BİRİ YARALI OLARAK YAKALANDI

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Bingöl İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca alınan bir duyum üzerine, Bingöl Merkez Ilıcılar Beldesi, Yukarı Elmalı Köyü Köçek Köprüsü mevkiinde, Güvenlik Güçleri ile köye sızmaya çalışan bir grup Bölücü Terör Örgütü mensubu terörist arasında çıkan silahlı çatışma sonucunda, bir terörist yaralı, bir terörist ise sağ olarak silahları ile birlikte ele geçirildiği bildirildi.

AÇILAN ATEŞE ANINDA KARŞILIK VERİLDİ

Açıklamada, bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, Diyarbakır'ın Kulp ilçesi Ağaçkorur köyü bölgesinde, operasyon icra eden Jandarma unsurlarına, uzun namlulu silahlar ile silahlı saldırıda bulunulduğu, arazideki askerler tarafından anında karşılık verilmesi üzerine terörist ateşlerinin kesildiği belirtildi.

HAKKARİ ÇUKURCA KARA YOLUNDA İKİ ADET EL YAPIMI PATLAYICI PATLATILDI

Bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından, Hakkari İl Jandarma Komutanlığı'nca görevlendirilen mayın/el yapımı patlayıcı araması yapan unsurdaki zırhlı aracın, Hakkari- Çukurca kara yolunun Ağaçdibi köyü mevkiinden geçişi sırasında iki adet el yapımı patlayıcı patlatıldığı belirtilen açıklamada, olayı müteakip, bir Polis Özel Harekat Timi ile unsurlar takviye edildiği, söz konusu unsurlara, saat 08.15 sıralarında, Keçili Deresi mevkiinde bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce tekrar silahlı saldırıda bulunulduğu, güvenlik güçleri tarafından anında karşılık verilmesi üzerine terörist ateşleri kesildiği ifade edildi.

"VERİCİ İSTASYONU KULLANILAMAZ HALE GELDİ"

Açıklamada, bir grup bölücü terör örgütü mensubu terörist tarafından, Hakkari Merkez Ağaçdibi köyü bölgesinde bulunan bir verici istasyonunun el bombası ve roketatarlar ile kullanılamaz hale getirildiği kaydedildi.

"GÜRKAVAK KÖPRÜSÜ'NE MAYINLI SALDIRI"

Bir grup Bölücü Terör Örgütü mensubu terörist tarafından, Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Gürkavak Köyü bölgesinde bulunan Gürkavak Köprüsü mayın/ el yapımı patlayıcı patlatılmak suretiyle tahrip edilerek kullanılamaz hale getirildiği belirtilen açıklamada, patlama sonucunda, Kamışlı- Dağlıca yolu ulaşıma kapandığı belirtildi.

"KARAKOLLARA ROKET VE UZUN NAMLULU SİLARLARLA SALDIRDILAR"

Bir grup bölücü terör örgütü mensubu terörist tarafından, Diyarbakır'ın Lice İlçe Jandarma Komutanlığı'na ve Lice 1'inci Jandarma Komando Alay Komutanlığı'na, eş zamanlı olarak roket ve uzun namlulu silahlar ile saldırıda bulunulduğu kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, bir grup bölücü terör örgütü mensubu terörist tarafından, Tunceli Merkez Yeni Sütlüce Jandarma Karakol Komutanlığı'na, uzun namlulu silahlar ile saldırıda bulunulduğu da bildirildi.

Bir grup bölücü terör örgütü mensubu terörist tarafından, Mardin'in Dargeçit ilçesi Kısmetli Mahallesi bölgesinde bulunan çevre yolu üzerinde, yapımı devam eden Ilısu Barajı inşaatına, bir Jandarma İç Güvenlik Timi refakatinde beton taşıyan beş araçtan oluşan konvoya, boş olarak Dargeçit ilçesi istikametine dönüşleri esnasında kısa süreli silahlı saldırıda bulunulduğu ifade edildi.

"HİDROELEKTRİK SANTRALİ'NE SALDIRI"

Bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından, Diyarbakır'ın Kulp ilçesi Yaylak köyü bölgesinde bulunan Hidroelektrik Santralinin regülatörüne yerleştirilen el yapımı patlayıcı patlatıldığı, patlatma sonucunda santralde hasar meydana geldiği belirtildi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bingöl'de PKK'lı Teröristlerden Biri Yaralı, Biri Sağ Olarak Yakalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • YURTTAŞ MAHO: ARKADAŞ... BİZ SAĞ MAĞ İSTEMİYORUZ, DEVLETİMİZ KANARA MI BESLİYECEĞİZ. SIKACAKSIN OLMAYAN BEYİNLERİNE. ONDAN SONRADA ATIN MEYDANLARA KÖPEK LEŞİNİ KALDIRSIN HDP Lİ BELEDİYELER. 8 1 Yanıtla
  • Cengizhan: Bir Bingöllü olarak gurur duydum.Helal size. Allah Yardımcınız olsun. O elleriniz dert görmesin. 0 1 Yanıtla
  • Cengizhan: Gurur duydum helal size asgari ücret bile alamıyorlar... Siyasiler vicdanınız rahat mı...onlar olmazsa siz uyuyamazsınız bile...Vicdan vicdan vicdan... 0 0 Yanıtla
  • Cengizhan: Şu koruyucularla gurur duydum asgari ücret bile alamıyorlar milyonları ceplerine indirenler acaba hesabı nasıl verecekler... Bunlar gibi inançlı vatanına ve milletine hizmet edenleri kutluyorum...görmeyen gözler artık görmeli... 0 0 Yanıtla

Advertisement