Bingöl'de Muhtarlar Bilgilendirildi - Son Dakika
Yerel

Bingöl'de Muhtarlar Bilgilendirildi

Bingöl\'de Muhtarlar Bilgilendirildi

Bingöl’ün Genç İlçe Kaymakamı Hasan Hüseyin Vural, ilçeye bağlı köy ve mahalle muhtarlarıyla istişare toplantısı yaparak yapılacak çalışmalar hakkında muhtarları bilgilendirdi.

27.02.2017 12:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bingöl'ün Genç İlçe Kaymakamı Hasan Hüseyin Vural, ilçeye bağlı köy ve mahalle muhtarlarıyla istişare toplantısı yaparak yapılacak çalışmalar hakkında muhtarları bilgilendirdi.

Göreve geldikten sonra muhtarlarla ilk toplantısını yapan Kaymakam Vural, Genç ilçesinin genel durumu, çeşitli sorunları ve yapılması gereken işler hakkında bilgilendirme yaptı. Genç Kaymakamlığı toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Genç Kaymakamı Hasan Hüseyin Vural, Jandarma Komutanı Uğur Er, İlçe Emniyet Müdürü Levent İzmir, İl Genel Meclis Üyesi Selahattin Atan, Genç Belediyesi İnsan kaynakları müdürü Hasan Asutay, kurum amirleri, ilçeye bağlı köy ve mahalle muhtarları katıldı.

Toplantıda İlçemize bağlı köylerin tarıma elverişli araziler konusunda yapılacak çalışmalar neticesinde sulama suyu projelerin hayata geçirilmesi için gerekli girişimlerin yapılması, içme suyu bulunmayan köy ve mezralarımıza nüfus yoğunluğuna göre öncelik verilmesi, güvenlik konusunda bir kamu görevlisi olarak güvenlik güçlerimize gereken desteğin verilmesi, altyapı sorunu olan yerleşim birimlerinin altyapı sorunlarının çözülmesi, eğitim alnında yaşanan aksamaların değerlendirilmesi, sağlıklı bir yaşam için yapılması gerekenler sağlık evi bulunan köylerin sağlık evlerinin hizmet vermesi için gerekli çalışmaların yapılması, ulaşım konusunda yaklaşık bin kilometrelik bir uzunluğa sahip yol ağında yapılması gereken çalışmalar ve benzeri alanlarda yapılması gerekenler konular ele alındı.

"Görevlilere yardımcı olmalarını istedi"

İstişare toplantısında Genç Kaymakamı Hasan Hüseyin Vural, köy ve mahalle muhtarlarından işlerini yapmak amacıyla mahallelere gelecek olan kamu görevlerine yardımcı olmalarını isteyerek, şunları kaydetti:

"Muhtarlarımızdan köy ve mahalleye gelen kamu görevlilerine görevleri konusunda yardımcı olmalarını ve nezaret etmelerini, köy bütçelerini yaparken ve kullanırken resmiyete uymalarını gereken hassasiyeti göstermelerini istiyoruz. Güvenlik konusunda güvenlik güçlerimize gereken desteği vermelerini, köylerimize yapılan tesis ve hizmetlerin yapımı ve teslimatı esnasında mutlaka yapılan işleri kontrol etmelerini, köy ve mahallelerimizde yaşayan yardıma muhtaç aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına bildirmelerini, Devletin vatandaşa hizmet götürürken Muhtarlarımızın da bu konuda gereken yükümlülüklerini yerine getirmelerini istiyoruz."

"Kaymakamlığımıza bağlı birimlerimiz sahada olacaklar"

Kaymakamlığa bağlı birimlerin sahada olup gerekli çalışmaları takip edeceğini Vural, "Kaymakamlığımıza bağlı birimlerimiz başta Köylere Hizmet Götürme Birliği ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı çalışanları tüm yerleşim birimlerini gezerek sahada olacaklar. Muhtarlarımızın taleplerini dinledik. taleplerin yerine getirilmesi için yetersiz ekipman, personel ve diğer eksiklikleri imkanlar ölçüsünde gidererek hizmetleri yürüteceklerini" ifadelerinde bulundu. - BİNGÖL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bingöl'de Muhtarlar Bilgilendirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement