Bingöl'de Umke Ekipleri, 3 Günde 29 Hastayı Kurtardı - Son Dakika
Güncel

Bingöl'de Umke Ekipleri, 3 Günde 29 Hastayı Kurtardı

Bingöl\'de Umke Ekipleri, 3 Günde 29 Hastayı Kurtardı

Bingöl İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı UMKE ekipleri, hava ambulansı ile son 3 gün içerisinde 29 hastayı sağlık merkezlerine ulaştırdı.

28.01.2016 18:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bingöl İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı UMKE ekipleri, hava ambulansı ile son 3 gün içerisinde 29 hastayı sağlık merkezlerine ulaştırdı.

Bingöl İl Sağlık Müdürlüğü, bünyesinde bulunan 112 Acil ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle yolları kapanan bölgelerde son 3 gün içerisinde, 29 hasta kurtarma operasyonu gerçekleştirdi. 112 Acil ve UMKE ekibi yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle yolları kapanan ve ulaşımda güçlük çekilen birçok belde, köy ve mezradan ilkyardım talepleri aldı. Ekipler, elverişsiz hava koşulları nedeniyle  yolu kapalı olan yerlerde rahatsızlanan hastaların evlerinden alınarak, ilkyardımları yapıldıktan sonra en yakın sağlık kuruluşuna intikal ettirilmeleri için seferber oldu.

112 Acil ve UMKE ekipleri son üç günde 4x4 paletli 21 ambulans ile 2 tam kar paletli ambulans ve helikopter ambulans ile 6 hasta olmak üzere toplam 29 hastayı evinden alarak hastanelere nakletti. Nakledilen hastalardan merkeze bağlı bölgelerden 3, Genç İlçe kırsalından 6, Solhan İlçe kırsalından 5, Karlıova İlçe kırsalından 14 ve Adaklı İlçe kırsalından ise 1 hasta nakledildi.

27 ve 28 Ocak tarihlerinde toplam 6 hasta helikopter ambulans ile hastanelere taşındığı belirtilirken, 27 Ocak'ta Genç İlçesi Elmagünü Köyü ve Karlıova ilçesi Bahçe Köyü'nden 1'er diyaliz hastası ile Adaklı İlçe Hastanesi'nden 1 gebeyi alarak hastanelere nakletti. 28 Ocak'ta Karlıova İlçesi Bahçe ve Karlıca Köyleri'nden 2 gebe ve yine Karlıova İlçesi Bağlıisa Köyü Morkoyun Mezrası'ndan 1 KOAH hastasını alarak hastaneye taşıdı. - Bingöl

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bingöl'de Umke Ekipleri, 3 Günde 29 Hastayı Kurtardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement