Bingöl'de Üniversite Öğrencilerinden Cansu Kaya Protestosu - Son Dakika
Güncel

Bingöl'de Üniversite Öğrencilerinden Cansu Kaya Protestosu

Bingöl\'de Üniversite Öğrencilerinden Cansu Kaya Protestosu

Bingöl'de üniversite öğrencilerinden Cansu Kaya protestosu BİNGÖL Üniversitesi Öğrencileri Derneği (BÜÖDER) üyesi bir grup öğrenci, Muğla'da Cansu Kaya'nın tecavüze uğradıktan sonra öldürülmesini dün akşam yaptıkları basın açıklaması ile protesto etti.

20.06.2015 11:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bingöl'de üniversite öğrencilerinden Cansu Kaya protestosu

BİNGÖL Üniversitesi Öğrencileri Derneği (BÜÖDER) üyesi bir grup öğrenci, Muğla'da Cansu Kaya'nın tecavüze uğradıktan sonra öldürülmesini dün akşam yaptıkları basın açıklaması ile protesto etti.

Merkez Dörtyol Saat Kulesi önünde toplanan öğrenci grubu adına konuşan Ruken İzci, cinayetlerin ilk olmadığını ve sessiz kalındığı zaman daha çok cinayetler işlenebileceğini söyledi. Genç bir kadının, sapkın zihniyetin yarattığı vahşi kişiler tarafından tecavüz edildikten sonra öldürüldüğünü belirten İzci, şöyle dedi: "Henüz birkaç gün önce Muğla'da 18 yaşında bir genç kadın. sapkın zihniyetin yarattığı vahşiler tarafından tecavüze uğrayıp. boğularak öldürülmüştür. Bu ilk değil ve biz tepkisiz kaldığımız müddetçe son da olmayacaktır. Bu gözü dönmüş vahşiler, arkalarındaki devlet ve iktidar partisi desteğiyle ortalıkta rahatça dolaşabilmektedirler. 2014 yılında 294 kadın, erkek şiddetinin kurbanı oldu. Bu yılın verilerine göre öldürülen 294 kadının yüzde 25'i, 25 yaş altındaki genç kadınlar, kadınların yüzde 47'si modern hayatın gereği olan kendi yaşamlarına dair karar almak isterken öldürüldü. 2015 yılında 148 kadın öldürülmüş, 37 kadın arkadaşımız ise tecavüze uğradıktan sonra vahşice katledilmiştir, bu kabul edilebilir bir durum değildir."

Kadın cinayetlerinin AK Parti iktidarında yüzde 1400 arttığını ileri süren İzçi, Türkiye'de her gün ortalama 5 kadının en yakınındaki erkekler tarafından öldürüldüğünü savunarak şöyle devam etti: "Bu bu durum, şiddetin vardığı düzeyi ve hükümetin bu sorunu çözme noktasındaki yetersizliğini açıkça göstermektedir. Başbakan, AKP Hükümeti'nin kadına bakışını, 'kadın erkek eşit değildir' diyerek açıkça ortaya koymuştur. Hükümetin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Başbakan'ın 'üç çocuk doğurun' söylemini bilimsel temellere dayandığını iddia ederek, meşrulaştırmaya çalışmaktadır. Bu zihniyetin hükmettiği bir ülkede şiddete çözüm üretmek bir yana, ilgili bakanlığın sadece adında var olan 'kadın' sözcüğüne bile tahammül edilememiştir. Meclisiyle, hükümetiyle, yargısıyla, içinde bulunduğumuz bu sistemin kadın ölümlerini durdurmayacağı açık ve nettir."

Öğrenciler, hazırladıkları ve beraberinde getirdikleri döviz ve pankartlarını basın açıklaması yaptıkları yere serip bir süre oturma eylemi yaptı. Öğrenciler daha sonra alkışlarla eylemine son vererek dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bingöl'de Üniversite Öğrencilerinden Cansu Kaya Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement