Bingöl'e 73 Doktor ve Uzman Doktor Atandı - Son Dakika
Yerel

Bingöl'e 73 Doktor ve Uzman Doktor Atandı

Bingöl\'e 73 Doktor ve Uzman Doktor Atandı

Sağlık Bakanlığı’nca yapılan 64. Devlet Hizmet Yükümlülüğü kurası kapsamında Bingöl’e 17 uzman ve 56 pratisyen doktor ataması yapıldı.

28.08.2015 13:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakanlığı'nca yapılan 64. Devlet Hizmet Yükümlülüğü kurası kapsamında Bingöl'e 17 uzman ve 56 pratisyen doktor ataması yapıldı.

Sağlık Bakanlığı'nca gerçekleştirilen 64. dönem Devlet Hizmet Yükümlülüğü kurası kapsamında Bingöl genelinde ihtiyaç duyulan birimler için 17 uzman ve 56 pratisyen doktor olmak üzere toplam 73 doktor ataması yapıldığı bildirildi. 27 Ağustos 2015'te çekilen kura sonucu daha önce açılan münhal kadrolara toplam 73 doktor ataması yapıldığını belirten Bingöl Sağlık Müdürü Abdullah Demir, ataması yapılan doktorların görevlerine başlamasıyla uzman ve pratisyen tabip ihtiyacının büyük oranda giderileceğini belirtti. Demir, ihtiyaç duyulan birimler için yapılan atamalar sonucu, Bingöl Devlet Hastanesi'ne, 1'er nöroloji, deri ve zührevi hastalıkları, beyin ve sinir cerrahisi, ortopedi ve travmatoloji, anesteziyoloji ve reanimasyon, kulak burun boğaz hastalıkları, radyoloji, tıbbi patoloji, kardiyoloji, ruh sağlığı ve hastalıkları uzmanı, 9 pratisyen tabip atandığını ifade etti.

Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne 2 kadın hastalıkları ve doğum uzmanı, 2 çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı, 7 pratisyen tabibin atandığını aktaran Demir, "Karlıova Devlet Hastanesi'ne 1 aile hekimliği uzmanı, 1 iç hastalıkları uzmanı, 4 pratisyen tabip, Solhan Devlet Hastanesi'ne 1 anesteziyoloji ve reanimasyon uzmanı, 5 pratisyen tabip, Genç Devlet Hastanesi'ne 7 pratisyen tabip, Kiğı İlçe Hastanesi'ne 2 pratisyen tabip, Adaklı İlçe Devlet Hastanesi'ne 3 pratisyen tabip, İl Ambulans Servisi Komuta Kontrol Merkezi'ne 3 pratisyen tabip, Merkez Toplum Sağlığı Merkezi'ne 6 pratisyen tabip, Solhan Toplum Sağlığı Merkezi'ne 2 pratisyen tabip, Karlıova Toplum Sağlığı Merkezi'ne 4 pratisyen tabip, Yayladere Toplum Sağlığı Merkezi ve Yedisu Toplum Sağlığı Merkezlerine de 2'şer pratisyen tabip ataması yapıldı" dedi. - BİNGÖL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bingöl'e 73 Doktor ve Uzman Doktor Atandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement