Bingöl Hdp'li Özsoy, "Erdoğan'a, ABD ve Avrupa'da 2007-2010'da Tek Eleştiri Yapılmazdı,... - Son Dakika
Güncel

Bingöl Hdp'li Özsoy, "Erdoğan'a, ABD ve Avrupa'da 2007-2010'da Tek Eleştiri Yapılmazdı,...

Bingöl Hdp\'li Özsoy, "Erdoğan\'a, ABD ve Avrupa\'da 2007-2010\'da Tek Eleştiri Yapılmazdı,...

Hdp'li Özsoy, "Erdoğan'a, ABD ve Avrupa'da 2007-2010'da tek eleştiri yapılmazdı, dokunulmazdı"HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 2007-2010 yılları arasında Amerika ve Avrupa'da tek bir eleştiri bile yapılamadığını belirterek,...

29.11.2016 16:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hdp'li Özsoy, "Erdoğan'a, ABD ve Avrupa'da 2007-2010'da tek eleştiri yapılmazdı, dokunulmazdı"

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 2007-2010 yılları arasında Amerika ve Avrupa'da tek bir eleştiri bile yapılamadığını belirterek, "O kadar dokunulmazdı yani. Çok demokrat, çok iyi niyetli, her şeyi yapacak Erdoğan. İnanılmaz bir desteği vardı Dünya'da. Şu an, onu Avrupa'da misafir etmek isteyen tek bir devlet başkanı kalmadı" diye konuştu.

Bingöl'de DBP'nin 4'üncü Olağan kongresinde konuşan HDP'nin Dış İlişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy, gündem ile ilgili açıklamalarda bulunarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili eleştirilerde bulundu. HDP'li Özsoy, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hem içeride hem dışarıda siyasette çok ciddi bir darboğaz içerisinde olduğunu, sıkıştıkça, zorlandıkça, dönüp toplumun canını yaktığını ileri sürerek, "Sorunlara çözüm bulamadığımız zaman bağırıp çağırırsınız. Mesele biraz budur, halbuki bu ülkede en başta Kürt meselesi olmak üzere bütün sorunların çözümü için koşullar mevcuttur. Çözüm süreci yaşandı biliyorsunuz. Bir takım seçim ve şahsi kaygılar yüzünden heba edildi" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu ülkenin geleceğindeki siyasetinde yeri olmadığını düşündüklerini de belirterek, şöyle konuştu:

"ERDOĞAN'A, ABD VE AVRUPA'DA 2007-2010'DA TEK BİR ELEŞTİRİ YAPILMAZDI, DOKUNULMAZDI"

"Bizim yerimiz vardır. Bu konuda müsterih olun. Bu zor zamanları aşacağız. Bu mantık, aslında bir gasp mantığıdır. Sürekli milletin İradesi diyorlar, en korktukları şey milletin iradesidir. Bize soruyorlar, 'Selahattin başkanı neden aldılar içeri?' diye. Biz de 'korktukları için aldılar' diyoruz. Erdoğan o sarayın içerisinde gece-gündüz kalkıyor, HDP kendisini iki defa durdurdu. 7 Haziran'da da durdurdu, Kasım'da da durdurdu. Yani Anayasayı tek başına değiştirebilecek ve başkanlık sistemi getirebilmesi için çoğunluğu elde etmesini engellediği için şu an bu Referanduma giderken bir şekilde HDP ve DBP'yi, belediyelerimizi, vekillerimizi bir şekilde bir köşeye iterek, toplumdaki siyasal iradeyi kırıp sonuç almaya çalışıyor. 2007 ile 2010 yılları arasında Amerika'da, Avrupa'da o zaman aktif siyasetçi değildim ama bir çok panel ve konferanslarda, siyasi ortamlarda konuşup tartışılırdı. Size yemin ediyorum, Erdoğan'a tek bir eleştiri yapamazdınız. O kadar dokunulmazdı yani. Çok demokrat, çok iyi niyetli, her şeyi yapacak Erdoğan. İnanılmaz bir desteği vardı Dünya'da. Şu an, onu Avrupa'da misafir etmek isteyen tek bir devlet başkanı kalmadı. O da kendisini vermiş, bir Özbekistan'a gidiyor, bir Pakistan'a gidiyor. Kendini o tarafa vermiş. Türkiye'ye belli anlamda istikrar getirebilecek ilişkilerin dışına çıkmış, bu da AB projesiydi. Buna söz vermişti Erdoğan, iktidara geldiği zaman. Demokratikleşme, kültürel haklar olacak, ekonomik yatırımlar olacak, bir takım projelerle, vaatlerle geldi. Geldiğimiz noktada şu an Erdoğan Türkiye'ye ne vaat ediyor? Tek bir şey vaat ediyor. Ben gidersem, daha kötü olur diyor."

HDP'li Hişyar Özsoy, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kürtleri, milletten, halktan saymadığını da iddia ederek, "Onun için bizim irademize gözlerini kapatmış, kulaklarını tıkamış. Biz böyle bir durumda kendisini siyasi bir irade olarak tanımıyoruz. Altını çizerek söylüyoruz. Bundan da bize bir fezleke gelecek, gelsin. Fezlekelerimiz çoğalsın. Yakın zamanda önümüzde bir siyasi süreç olacak, Referandum süreci. Cevabını orada vermemiz lazım. Bütün çekilen eziyetlerin bir karşılığının olmasını istiyorsak, yapacağımız şey acılarımızı içimize gömüp siyasi çalışmalara odaklanmamız lazım" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bingöl Hdp'li Özsoy, 'Erdoğan'a, ABD ve Avrupa'da 2007-2010'da Tek Eleştiri Yapılmazdı,... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement