Bingöl Heyeti Burdur'da İncelemelerde Bulundu - Son Dakika
Yerel

Bingöl Heyeti Burdur'da İncelemelerde Bulundu

Bingöl Heyeti Burdur\'da İncelemelerde Bulundu

Burdur DSYB’nin çalışmalarını incelemek için Bingöl Vali Yardımcısı Numan Tahir Şimşek, Bingöl Gıda, Tarım ve Hayvancılık V. Müdürü Vahap Şimşek, Bingöl İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Doğan Koç’un aralarında bulunduğu bir heyet, Burdur DSYB ziyaret etti.

02.04.2015 10:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Burdur DSYB'nin çalışmalarını incelemek için Bingöl Vali Yardımcısı Numan Tahir Şimşek, Bingöl Gıda, Tarım ve Hayvancılık V. Müdürü Vahap Şimşek, Bingöl İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Doğan Koç'un aralarında bulunduğu bir heyet, Burdur DSYB ziyaret etti.

Burdur Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği (DSYB) Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Özcan tarafından öncelikle birliğin çalışmaları ve yapısı hakkında, Bingöl heyetine brifing verildi. Birlikteki ziyarete Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ş. Fırat Erkal da katıldı.

Burdur DSYB hakkında bilgilendirilen heyetin bir sonraki durağı Burdur DSYB Damızlık Düve Çiftliği oldu. Damızlık düve çiftliğini inceleyen heyet, ziyaret programına Yassıgüme Sulama Kooperatifi ile devam etti. Kooperatifin süt toplama merkezinde incelemelerde bulunan Bingöl heyeti, Burdurluların geliştirdiği şırıngalı antibiyotik testi sistemine tam not verdi. Heyet, Yassıgüme'nin ardından Hacılar Köyü'ne geçerek Hacılar Kooperatifinin paket silaj sistemini ve süt toplama merkezini gezdi. Kooperatif ve işletmeleri gezen heyet, Yarıköy toplu bakım ve sağım sistemini görmek için Yarıköy'e geçti.

Gerçekleşen ziyaretlerin ardından heyet adına konuşan Bingöl Vali Yardımcısı Numan Tahir Şimşek, "Burdurlu yetiştiriciler zor şartlara rağmen hayvancılığı daha verimli hale getirmeyi başarmışlar. Kendinize has geliştirdiğiniz yöntemler, otokontrol sistemleriniz bizlere ilham kaynağı olacak diye düşünüyorum. Ev sahipliği için teşekkür ederim" dedi. - BURDUR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bingöl Heyeti Burdur'da İncelemelerde Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement