Bingöl - Karlıova'da 3 Metrelik Kar Koridoru - Son Dakika
Güncel

Bingöl - Karlıova'da 3 Metrelik Kar Koridoru

Karlıova'da 3 metrelik kar koridoruBİNGÖL'ün Karlıova ilçesine bağlı köy yollarının açılması için çalışmalarını sürdüren ekipleri, kar kalınlığının 3 metreyi bulduğu bölgelerde koridor açarak ilerlemeye devam ediyor.

05.02.2017 13:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karlıova'da 3 metrelik kar koridoru

BİNGÖL'ün Karlıova ilçesine bağlı köy yollarının açılması için çalışmalarını sürdüren ekipleri, kar kalınlığının 3 metreyi bulduğu bölgelerde koridor açarak ilerlemeye devam ediyor. Gece ve gündüz olmak üzere çift vardiya çalışan ekipler, henüz yolu açılamayan 16 köye ulaşmaya çalışıyor.

Kar yağışı nedeniyle ulaşımı kesilen Bingöl'ün Karlıova ilçesine bağlı 47 köy yolunun açılması için başlatılan çalışmalar devam ediyor. Karlıova Kaymakamlığı'na bağlı ekiplerin gece ve gündüz olmak üzere 2 vardiya halinde yaptığı çalışmalarda; şu ana kadar 31 köye ulaşım sağlanırken, 16 köy yolunun açılması için kar temizleme çalışmaları devam ediyor. Kar kalınlığının yer yer 3 metreyi bulduğu ve iş makinalarının boyunu aştığı bölgede, kar temizleme çalışmaları ilginç görüntülere de sahne oldu. Köy yollarının temizlenmesi ile 3 metrelik kar koridorlarının oluştuğu bölgede, iş makinaları ve yüksek araçlar kar duvarlarının arasından geçerek ulaşım sağlamaya başladı. Pazartesi günü okulların açılması nedeniyle çalışmaları hızlandırdıklarını belirten ekipler, öğretmenlerin görevli oldukları köylere gidebilmesi için gerekli tüm tedbirlerin alınacağını söyledi. Kar temizleme çalışmalarını yöneten Karlıova Özel İdare Müdürü Bayram Sümbül, bazı köy yollarında çığ düşme tehlikesine karşı yavaş ilerlediklerini belirterek, "Ekiplerimiz büyük bir özveri ile yol açma çalışmalarını sürdürüyor. Arkadaşlarımız çift vardiya olarak, gece ve gündüz çalışıyorlar. Yarına kadar kapalı köy yolu kalmamasını planlıyoruz. Bazı köylerimizde çığ tehlikesi vardır. Bu yüzden ekiplerimiz dikkatli ve yavaş ilerliyor"dedi.

Bölgedeki ekiplerin son olarak Bingöl'ün Karlıova ilçesine 25 kilometre uzaklıkta bulunan 110 nüfuslu Harmantepe köyüne ulaşmak için çalışmaları sürdürdüğü öğrenildi. Harmantepe Köyü'nde bulunan hastaların ilçe merkezine getirilmesi için 3 metrelik kar kalınlığının bulunduğu bölgede çalışan ekipler, gece yarısına kadar köy merkezine ulaşacaklarını söyledi.

Bingöl - Karlıova\'da 3 Metrelik Kar Koridoru
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bingöl - Karlıova'da 3 Metrelik Kar Koridoru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement