Bingöl, Tunceli, Elazığ'da Kar Yolları Kapadı - Son Dakika
Güncel

Bingöl, Tunceli, Elazığ'da Kar Yolları Kapadı

Bingöl, Tunceli, Elazığ\'da Kar Yolları Kapadı

Elazığ, Bingöl ve Tunceli'de dün akşam başlayan kar yağışı, hayatı olumsuz yönde etkilerken yolların kapanmasına neden oldu.

06.01.2015 14:37  Güncelleme: 14:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elazığ, Bingöl ve Tunceli'de dün akşam başlayan kar yağışı, hayatı olumsuz yönde etkilerken yolların kapanmasına neden oldu. Fel çetti. Kar yağışı nedeniyle Bingöl'de 200 köy yolu kapanırken, Elazığ'ın Karakoçan İlçesi'ne bağlı 35 köy okulu, kar yağışı yüzünden bugün tatil edildi.

Bingöl'de akşam saatlerinde başlayan kar yağışı hayatı fel çetti. Bingöl Belediyesi, İl Özel İdaresi ve Karayolları Şube Şefliği karla mücadele ekipleri yol temizleme çalışmalarına başlarken, karayolları ekipleri sürücülerin daha dikkatli olmaları ve zincirsiz yola çıkmamaları uyarısında bulundu.

Bingöl trafik ekipleri, Bingöl-Elazığ Karayolu'nda kış lastiği uygulaması yaptı. Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı trafik ekipleri, Bingöl Üniversitesi kavşağı önünde gerçekleştirdiği uygulamada, evraklarını ve lastiklerini kontrol ettiği sürücülere dikkatli olmaları yönünde sık sık uyarılarda bulundu.

Bingöl'de akşam saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle yaklaşık 200 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi. İl Özel İdaresi ne bağlı ekipler, kar yağışı nedeniyle yol açma çalışmalarına ara vermek zorunda kalırken, bu sabah saatlerinde çalışmalara yeniden başladığı öğrenildi.

KARLIOVA'DA OKULLAR TATİL, 20 ARAÇ İLÇEDE MAHSUR KALDI

Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nde etkili olan kar yağışı nedeniyle ilçe merkezi ve bağlı köylerde okullar tatil edilirken, ilçeye bağlı 47 köy yolu da kar yağışı yüzünden ulaşıma kapandı. İlçe geneline elektrik verilemezken, Bingöl-Karlıova ve Karlıova- Erzurum karayolları da kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı. İlçe merkezinde kar kalınlığı yaklaşık 70 santim metreye ulaşırken, yüksek kesimlerde bir metreyi geçtiği öğrenildi. Öte yandan, Erzurum ve Bingöl'den gelen yaklaşık 20 araç, yolların kapalı olması nedeniyle Karlıova'da mahsur kaldı. Bingöl'den gelerek Erzurum istikametine giden bir yolcu otobüsündeki 47 yolcu da ilçe merkezindeki kahvehanelere sığınmak zorunda kaldı.

Karlıova Belediyesi ve kaymakamlığa bağlı tüm iş makinaları, kapanan yolları açmak için çalışma başlattı. Zor koşullara rağmen köy yolları açma çalışmaları hala devam ediliyor.

TUNCELİ'DE 350 KÖY VE NAZİMİYE VE OVACIK YOLLARI KAPANDI

Tunceli merkez ve ilçelerde, dün sabah saatlerinden itibaren başlayan kar yağışı nedeniyle okullar bir ila 2 gün tatil edilirken, 350 köy yolu da kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı. Kar yağışı nedeniyle, Nazimiye, Pülümür ve Hozat İlçeleri'nde okullar 2 gün, Ovacık ve Mazgirt'te 1 gün, Çemişgezek İlçesi'nde de taşımalı eğitim yapılan okullarda bugün eğitime ara verilirken, il merkezi ve bağlı köy okullarında da 2 gün valilik kararı ile okullar tatil edildi. Ayrıca Tunceli merkez ve ilçelere bağlı 350 köy yolu ile Tunceli-Nazimiye, Tunceli Ovacık İlçelerini birbirine bağlayan karayolları da ulaşıma kapandı. Dün akşamdan beri Tunceli il merkezi ile ilçelere, sabah saatlerine kadar elektrikler verilemedi. Bazı ilçe ve bağlı köylerdeki elektrik kesintileri hala devam ediyor.

KARAKOÇAN'A BAĞLI 35 KÖY OKULU TATİL EDİLDİ

Elazığ'da da yoğun kar yağışı nedeniyle Karakoçan İlçesi'ne bağlı ve Tunceli il sınırına yakın 35 köy okulu tatil edildi. Bu arada, Elazığ İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Bilginoğlu, il genelinde karla mücadele çalışmalarına başladıklarını ve kapalı köy yollarının ulaşıma açma çalışmalarının sürdüğünü kaydetti. Binginoğlu, "İlimizde dün yağan ve halen devam eden kar yağışı neticesinde özellikle Karakoçan, Maden, Sivrice, Baskil ve Arıcak ilçelerimizde 06.01.2015 sabahı itibariyle toplamda 42 yolumuz ulaşıma kapalıdır. İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği karla mücadele ekiplerimiz kar yağışı ile birlikte yoğun tipi olan bölgeler dışında sabahın erken saatlerinden itibaren yol açma faaliyetlerine başlamışlardır. İlimiz genelinde İl Özel İdaresi karla mücadele ekiplerimiz toplam 66 araç ve 75 personel ile çalışmalarına devam etmektedirler" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bingöl, Tunceli, Elazığ'da Kar Yolları Kapadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement