Bingöl'ü İkiye Ayıran Vadi İçin Çalışmalara Başlandı - Son Dakika
Güncel

Bingöl'ü İkiye Ayıran Vadi İçin Çalışmalara Başlandı

Bingöl\'ü İkiye Ayıran Vadi İçin Çalışmalara Başlandı

Bingöl Belediyesi ve DSİ işbirliğiyle yürütülen 'Çapakçur Vadisi Islah Projesi'nin startı verildi. DSİ, taşkın koruma ve su bentlerinin yapılması çalışmasına başladı.

03.06.2016 11:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Her platformda konuşulan ve Bingöl için önemli projeler arasında yer alan, bölgesel ve yerel kalkınma için acil ve stratejik öneme sahip Çapakçur Vadisi'nde dere ıslahı çalışmaları başladı.

Bingöl'ün iki yakasını ayıran Çapakçur Vadisi'nin düzenlenmesi ve modern bir yapıya kavuşturulması için yürütülecek çalışmaların ilk adımı olarak dere ıslahı yapılacak.

Bingöl Belediyesi ile Devlet Su İşleri (DSİ) işbirliğiyle yürütülen Çapakçur Vadisi Islah Projesi çalışmalarına kurban kesilerek başlandı. DSİ tarafından yapılan ihaleyi kazanan İnşaat Mühendisi Zülfü Levent firması, alt yüklenici firma olan Kıbon Kadir İnşaat aracılığıyla çalışmalara start verdi.

DSİ Elazığ Bölge Müdürü Okan Bal, Çapakçur Vadisi Islah Projesi'nin ilk aşaması olan dere ıslahı çalışmalarını yerinde inceledi.

Projenin 10 kilometre uzunluğunda bir alanı kapsadığını belirten Bal, proje kapsamında, Çapakçur Vadisi'nin ıslah edileceğini, su tutma gayeli 3 adet tersip bendi olacağını söyledi.

Bal, "Yer teslimini firmaya yapmıştık, firma çalışmalara başladı. Çalışmaları yerinde göreceğiz, eksiklikler varsa onları en kısa zamanda tamamlattıracağız. Hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyoruz" dedi.

Proje ile nezih bir alanın oluşacağını belirten Bal, "Derede kapalı yapılar olacak. 7 tane düşü yapımız var, bunların üçü kapaklı olacak. Arkasında su tutacağız, vatandaşlar orada nezih bir ortamda yürüyüş yapacaklar. Kapaklar otomatik sistemli olacak, sel geldiğinde hemen sensörlerle açılacak ve suyu tahliye edecek. İki köprü arasındaki 2.5 kilometrelik alanda bizim yapacağımız çalışmaların ardından Bingöl Belediyesi peyzaj ve rekreasyon çalışması yapacak. Taşkın korumanın yan tarafına yürüyüş yolları, park, bahçe işleri yapacak" ifadelerini kullandı.

Bal, çalışmaları iki yıl içerisinde tamamlanacağını söyledi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Yücel Barakazi, "Bu alanda yapılması düşünülen planlama ile koruma ve sosyal yaşam alanları ile insan hareketlerinin altyapısına uygun ihtiyaçlar ve modeller belirlenerek, kamu ve özel sektör yatırımlarına uygun olarak değerlendirilmesi ve ekonomik yatırımlar yapılmasına katkı sunulacaktır. Bingöl Belediyesi olarak Çapakçur Vadisi'nin önemini algılayan ve bu alanda yapılacak çalışmaların Bingöl'ün kentleşme sürecinde yaşanan sıkıntılarını aşmak üzere bir bilinç ile yaklaşıyoruz. Kentlerin gelişimi, kentsel ihtiyaçlarının ve yaşamsal menavra alanlarının öneminin farkındayız. Bu alanda sosyal, kültürel ve ekonomik faaliyetlere konu planlamalar ile kamu ve özel sektörün önündeki sıkışıklığı aşarak, gelişim sağlamayı sürdüreceğiz. Bu bakımdan belediyemiz Bingöl için öngördüğü kalkınma ve kamu yararı olan tüm faaliyetleri zaman geçirmeden yerine getirmek üzere sorumluluğunun bilincindedir. Bu bilinç ile halkımızın tüm beklentilerini karşılamak üzere vadi projesi ile bu vadiye konu insani sosyal yaşam altyapısının kurulacağı çalışmalar bizim için önemli bir alan olacaktır" dedi.

Haber: Rıdvan ORTAKAYA

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Bingöl'ü İkiye Ayıran Vadi İçin Çalışmalara Başlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement