"Bingöl'ü spor kenti yapacağız" - Son Dakika
Güncel

"Bingöl'ü spor kenti yapacağız"

"Bingöl\'ü spor kenti yapacağız"

Bingöl Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Erdal Arıkan, Bingöl'ü spor kenti yapmak için çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

30.03.2016 19:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bingöl Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Erdal Arıkan, Spor dalında Bingöl'ün adını hem Ulusalda hem de uluslararasında görmek için ve Bingöl'ü spor kenti yapmak çalışmalarının devam ettiğini söyleyip, Bingöl'ün spor tesislerinde çok iyi bir durumda olduğunu kaydetti.

Bingöl Sürmanşet Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mahfuz Demir'e konuşan Bingöl Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Erdal Arıkan, "Son beş yılda ilimizde gerek kültürel gerek sanatsal ve sportif faaliyetler kapsamında fiziki alt yapı noktasında çok ciddi gelişmeler var. Bu işlerin eğitim kısmında çalışmalarımız var. Güzel bir şekilde alt yapıları oluşturduk ve oluşturmaya devam ediyoruz. Belli branşlara yoğunlaşarak alt yapı çalışmalarımızı yapıyoruz. İhale aşamasına gelen, inşaatı biten önemli tesislerimiz var. Hizmete giren ile fiziki çalışmaları bittikten sonra hizmete girecek olan tesislerimiz var. Bingöl'ü sosyal olarak, kültürel olarak ve sportif faaliyetlerde çok önemli bir yere getireceğimizi düşünüyoruz. Kayak merkezimiz olan Haserek kayak merkezimizin özel sektör yatırımları ile Türkiye çapında önemli bir turizm merkezi haline geleceğini düşünüyoruz. Orası sadece bir kayak tesisinden ibaret olmayacak. Sıradan bir yer olmayacak. Yapacağımız reklamlarla, tanıtımlarla, kayak merkezimize uğrayanların buradan vazgeçemeyeceğini düşünüyorum. Güneydoğu ve doğu illerinden çok ciddi bir anlamda potansiyeli buraya çekeceğimize inanıyorum. Kayak tesislerimizin bazı eksiklikleri var, yapılacak olan ilave işlerimiz var. Bu ilave işlerinde tamamlamak için kalkınma bakanımızın büyük desteğini aldık almaya da devam edeceğiz. Kayak merkezinde eksiklikleri de sayın valimiz ile görüşerek tamamlamak için çalışmalara başlayacağız. Kayak tesisimizi Turizm merkezinde önemli bir yere getireceğiz. Ülkemizi ve ilimiz temsil edecek yetenekli sporcular yetiştireceğiz. Haserek Kayak tesislerimizde kısa sürede yapılan çalışmada başarılarımız var. Önümüzdeki yıllarda sporcularımız çok daha iyi bir durumda olacaktır. Kayak tesislerimiz şehir merkezine 34 kilometre uzaklıkta olmasına rağmen yerli ve yabancı vatandaşlar tarafından bu yılaşırı derecede ilgi gördü ve burada bu hizmetin çok daha iyi bir şekilde verileceğini düşünüyorum" dedi.

"İLİMİZDE YENİ ATLETİZM SAHAMIZ TAMAMLANIP HİZMETE GİRDİ"

Bingöl'deki yeni atletizm sahasının tamamlanıp hizmete girdiği söyleyen Arıkan, yarışmaların başladığını ve yetenekli sporcuların yetişmesinde çok önemli bir avantaj sahibi oldukları söyledi. Arıkan; " vatandaşlarında bu atletizm sahasından faydalanmalarını istiyoruz. Yüzme havuzumuz faaliyette ve güzel olumlu tepkiler almaya başladık. Vatandaşlarımızın memnuniyetlerini duyunca çok mutlu oluyoruz. Havaların ısınmasıyla yüzme havuzumuza katılımın artacağını düşünüyorum. Kadınlar içinde ayrı ayrı programlar yaparak havuzdan faydalanmalarını sağlayacağız. Sporcu fabrikamızın 2016'nın sonuna doğru tamamlanmasıyla çok güzel bir kamp merkezine ve antrenman salonuna kavuşacağız" dedi.

100 YATAKLI SPORCU KAMP MERKEZİ

Yeni yapılacak olan 100 yataklı sporcu kamp merkezinin ihale aşamasına geldiğini söyleyen Arıkan; ". Sporcu kampının bitmesiyle ilçelerde, köylerde yetenekli sporcuları keşfedip burada her türlü ihtiyaçlarını karşılayacağız ve bu bize her türlü avantajı sağlayacaktır" dedi. Arıkan; "Genç ilçesi Gençlik Merkezinin ihalesi bitti. Nisan ayının sonlarına doğru temelini atacağız. Genç ilçemizde sanatsal, kültürel, sosyal faaliyetlerin yürütülmesi açısından bu projeyi çok önemsiyoruz. Solhan gençlik merkezi ve Solhan spor salonu faaliyete girdi. Katılım sağladık, kurslarımızı açmaya başladık. Beş yoldaki gençlik merkezinde yaz döneminde çok ciddi bir katılım sağladık öğrencilerin orada vakit geçirmeleri ve ilgi göstermeleri bizleri mutlu etti" dedi.

"BİNGÖL'ÜN ADINI HEM ULUSALDA HEM DE ULUSLARARASINDA TANITMAYI HEDEFLİYORUZ"

Bingöl Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Erdal Arıkan; "Bingöl'de önem gösterdiğimiz diğer bir konu ise sentetik futbol sahalarıdır. Yenimahalle sentetik futbol sahası, Güveçli Futbol sahası, aşağı çarşı ve Düzağaç sentetik futbol sahaları şuan hizmet vermektedir. Ekin yolu sentetik futbol sahası ihale aşamasına geldi ve o bölgede olması vatandaşlarımız için güzel bir hizmet olacaktır. Spor Toto aracılığıyla çok güzel sahalar yapıyoruz. 5 tane kapalı halı sahanın ihalesi yapıldı ve 7 adet basketbol sahasının da ihalesi ve sözleşmeleri yapıldı. Genç YİBO'daki kapalı halı saha inşaatı da bitmek üzere Solhan, Gözer ve sevgi evlerine yapılacak olan halı sahanında inşaatı nisan ayında başlayacak. Diğer branşlar da çok iddialı bir konuma geleceğimizi düşünüyorum. Fiziki alt yapılarının tamamen bitmesiyle Bingöl'ün adını hem ulusalda hem de uluslar arasında tanıtmayı hedefliyoruz. Şuan olimpiyatlar için yarışabilecek düzeyde iki tane sporcumuz var. Nisan ayında yapılacak olan baraj müsabakası var turu geçerlerse Rio olimpiyatlarında ülkemizi temsil edecekler" dedi.

Arıkan, "Tüm projelerin yapılmasında Özellikle Kalkınma Bakanımız Cevdet Yılmaz ve Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, eski valilerimiz Mustafa Hakan Güvençer, İbrahim Taşyapan büyük destek verdiler. Bu konularda diğer kurumlarda bizden desteğiniz esirgemediler kendilerine Bingöl halkı adına teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: Bingölsürmanset

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel 'Bingöl'ü spor kenti yapacağız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement