Bingöl Valisi Taşyapan'dan Köy Yollarında İnceleme - Son Dakika
Yerel

Bingöl Valisi Taşyapan'dan Köy Yollarında İnceleme

Bingöl Valisi Taşyapan\'dan Köy Yollarında İnceleme

Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, Solhan ilçesinde yapımı devam eden köy yollarında incelemelerde bulundu.

15.08.2014 09:37  Güncelleme: 09:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, Solhan ilçesinde yapımı devam eden köy yollarında incelemelerde bulundu.

Beraberinde İl Jandarma Komutanı Selahattin Mersin, Solhan Kaymakamı Şeref Aydın, İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Işık, Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ahmet Caf ve İl Genel Meclis üyeleriyle ilçeye bağlı Elmasırtı, Kırık, Tarhan ve Asmakaya grup köy yollarını denetleyen Taşyapan, çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Taşyapan, burada yaptığı açıklamada, 2014 yılı yatırım programı kapsamında yapımına başlanan 4 grup köy yolunun yaklaşık 9 metre genişletilerek, asfaltlanacağını belirtti.

Yolun asfaltlanmasıyla yöre halkının çok kolay ve sağlıklı bir ulaşım hizmetine kavuşacağını ifade eden Taşyapan, şöyle dedi:

"Bu güzergah çok sıkıntılıydı. Bölge muhtarlarının yoğun talepleri ve halkın yaşadığı sıkıntılar üzerine burada ilk olarak genişletme çalışmalarını başladık. Aynı süreçte sanat yapıları da yapılarak, yol asfaltlanmaya hazır hale getirilecek. Asfaltı da döktükten sonra inşallah halkımızın yol hizmeti beklentisini karşılamış olacağız."

Taşyapan daha sonra Yüzenada, Hazarşah ve Mutlucu köy yollarında incelemelerde bulundu.

Bingöl'ün doğal zenginliklerinin başında yer alan Yüzenada'ya giden yolun sıcak asfaltla yenileneceğini kaydeden Taşyapan, bu yolun da genişletildiğini, yerli ve yabancı turistlerin daha kolay bir ulaşımla artık Yüzenada'yı görme şansına kavuşacağını dile getirdi.

Taşyapan, bu yola da sıcak asfalt döküleceğini anlatarak, böylece yıllardır yaşanan yol probleminin giderilmiş olacağını aktardı.

İl Özel İdaresi kapsamında yürütülen çalışmaların öncelik sırasına göre hayata geçirildiğine işaret eden Taşyapan, şunları söyledi:

"Tüm köylere eşit hizmet götürmek için uğraş veriyoruz. Tüm köylerin sıkıntılarını aynı anda gidermek elbette mümkün değil ancak burada esas olan, aciliyet durumlarına ve faydalanacak nüfus yoğunluğuna göre programlama yapıp sorunları asgariye indirmektir. Kimi köyün su hattı, kimi köyün yolu yenileniyor. Bu şekilde hizmetler, bir dönüşüm içerisinde tüm köylere yansıyor. İçme suyu, kanalizasyon ve sulama suyu hatları birçok köyde yapılmış durumda. Eksiklerin de farkındayız. Bunları gidermek için imkanlar dahilinde elimizden geleni yapıyoruz." - Bingöl

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bingöl Valisi Taşyapan'dan Köy Yollarında İnceleme - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement