Binicilikte Dereceler Mutlu Ediyor - Son Dakika
Spor

Binicilikte Dereceler Mutlu Ediyor

Binicilikte Dereceler Mutlu Ediyor

Türkiye Binicilik Federasyonu Başkanı Çapa: "Aldığımız dereceler bizi çok mutlu ediyor ve bize mesaj veriyor, çalışmalarımıza devam ediyoruz" "Engellilerin atla tedavisiyle ilgili projelerimiz binicilik sporundan daha fazla heyecan veriyor"

20.10.2014 11:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ALİ KORKMAZ - Türkiye Binicilik Federasyonu Başkanı Tunç Çapa, "Aldığımız dereceler bizi çok mutlu ediyor ve bize mesaj veriyor, çalışmalarımıza devam ediyoruz" dedi.

Çapa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her sene 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı İzmir'de düzenledikleri Cumhuriyet Kupası ile kutladıklarını, bu kupadan farklı olarak Atatürk ve İnönü kupalarını da İzmir'de yaptıklarını söyledi.

Atatürk Kupası'nın 190 civarında katılımla dünkü mücadelelerle tamamlandığını kaydeden Çapa, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'nin yanı sıra yurt dışından da binicilerimiz geldi. İzmir Atlıspor Kulübü de şahane bir organizasyon yaptı. Son dönemde müşterek yaptığımız organizasyonlar için en iyilerinden biri oldu. Esas hedefimiz biniciliği geliştirmek. Bunun için Türkiye'nin federe kulüplerinde yeni sporcular çıkarmak için yaz okulları açıyoruz. Bunlar ücretsiz oluyor ve federasyonun eğitim bütçesinden karşılanıyor. Ata sporumuz biniciliğe yeni insanlar kazandırmak, bunları okullu yapmak, bunlara modern biniciliği öğretmek ana hedefimiz."

Çapa, federasyon başkanı olduğu dönemde 12-13 yaş grubu yıldızlar kategorisinde sonuncu olduklarını hatırlatarak, şöyle konuştu:

"Bu sene İtalya'da Fransa'nın ardından Milletler Kupası'nda 2. olduk. Avrupa Şampiyonası'nda da ortalara geldik. Bu 1,5 sene içinde oldu. Türkiye Cumhuriyeti binicilik tarihinde bir ilk, Polonya'daki organizasyonda Türk ekibi 13 Avrupa ülkesi içinde birinci oldu. Avrupa'daki binicilerimiz bu yıl başından itibaren Avrupa'daki grand prixlerde 1'den 5'e kadar 33 tane derece aldı. Aldığımız dereceler bizi çok mutlu ediyor ve bize mesaj veriyor, çalışmalarımıza devam ediyoruz."

Sadece binicilikte faaliyetlerinin olmadığını ifade eden Çapa, "Hipoterapi, engellilerin atla tedavisi için projelerimiz var, inanın bana bu proje bana binicilik sporundan daha fazla heyecan veriyor. Ülkemizde 11 milyon engelli var ve hepsinin bu terapiden geçmesi lazım. Bunun için insan yetiştiriyoruz. Projeyle ilgili olarak Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile ortak çalışmalarımız ve tesisler olacak, bu konuda devlet desteği bekliyoruz" dedi.

Çapa, yerli at yetiştirilmesini Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından kabul gördüğünü belirterek, zamanında da yerli atın yetiştirildiğini, bu projenin 2015 yılı içinde gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Binicilikte Dereceler Mutlu Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement