Binler Cumhuriyet İçin Ankara'da Buluştu - Son Dakika
Güncel

Binler Cumhuriyet İçin Ankara'da Buluştu

Binler Cumhuriyet İçin Ankara\'da Buluştu

Bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının düzenlediği "Cumhuriyet İçin Ankara'da Buluşalım" mitingi, Tandoğan Meydanı'nda yapıldı.29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla, Tandoğan'da düzenlenen mitinge, CHP, DSP, İşçi Partisi,...

29.10.2013 16:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının düzenlediği "Cumhuriyet İçin Ankara'da Buluşalım" mitingi, Tandoğan Meydanı'nda yapıldı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla, Tandoğan'da düzenlenen mitinge, CHP, DSP, İşçi Partisi, Basın-İş, Birleşik Kamu İş Konfederasyonu, Enerji-İş, Atatürkçü Düşünce Derneği, Cumhuriyet Kadınları Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Dil Derneği, Kızılırmak Yerel Dernekler Federasyonu, Müzik Eğitimcileri Derneği, Toplumsal Dayanışma Derneği, Türkiye Gençlik Birliği, Türkiye Emekli Subaylar Derneği, Ulusal Eğitim Derneği, Ulusal Kanal Gönüllüleri, Yurttaş Hakları Derneği, Ziraatçılar Derneği ve Ziraat Mühendisleri Odası destek verdi. Mitinge şehir dışından da çok sayıda yurttaşın geldiği öğrenildi. Tandoğan metrosu sabah saatlerinden itibaren ulaşıma kapatılırken, her yaştan binlerce kişi, ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle alanı doldurdu. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı Meydanda sık sık "Her yer Taksim, her yer direniş", "Her yer ODTÜ, her yer direniş", "Bu daha başlangıç, mücadeleye devam", "Mustafa Kemal'in askerleriyiz", "Kahrolsun AKP diktatörlüğü" şeklinde sloganlar atıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende, Atatürk Senfoni Orkestrası ve Korosu da konser verdi. Mitingde, Gezi Parkı direnişinde hayatını kaybedenlerin isimleri tek tek okundu ve "Burada" denildi. Mitingin sona ermesinin ardından, vatandaşlar Anıtkabir'e doğru yürüyüşe geçti.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Binler Cumhuriyet İçin Ankara'da Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement