Binlerce Ezidi Türkiye'ye Giriş Yaptı - Son Dakika
Güncel

Binlerce Ezidi Türkiye'ye Giriş Yaptı

IŞİD saldırısı sonucu Sincar bölgesinden kaçan Ezidiler, Türkiye'ye geliyor. Dün 1300 kişi, Şırnak'ın Roboski köyü üzerinden Türkiye'ye giriş yaptı.

08.09.2014 08:30  Güncelleme: 09:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

IŞİD saldırısı sonucu Sincar (Şengal) bölgesinden kaçan Ezidiler, yüzünü Türkiye'ye çevirdi. Suriye'nin Rojava ile Irak Kürdistan bölgesine sığınan binlerce aile Avrupa'ya gitmek için akın akın Türkiye'ye geliyor. Dün bin 300 kişi, Şırnak'ın Uludere ilçesi Roboski köyü üzerinden Türkiye'ye giriş yaptı. Sınırda önlem alan asker, bir süre ailelerin geçişini engelledi ancak daha sonra yolu açtı.

ZAHO-ULUDERE SINIRINDA TOPLANIYORLAR

Suriye'nin Rojava bölgesi ile Kürdistan bölgesinin Dohuk ve Zaho kentlerinde toplanan ve büyük bölümü kurulan çadır kentlerde yaşayan Ezidiler, Türkiye'ye geçmek için Zaho-Uludere sınırında toplanıyor. Zaho'nun Keşan köyüne uluşan, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yüzlerce aile haftanın belirli günlerinde dağlık yolu takip ederek Uludere'nin Roboski ve Yekmal bölgesinden Türkiye'ye giriş yapıyor.

ASKERLER ÖNCE ENGELLEDİ, SONRA GEÇİŞE İZİN VERDİ

Dün yola çıkan ve sayıları 1300 olarak açıklanan Ezidi ailelerin önü Roboski'nin Şirit yaylasında kesildi. Bir süre geçişleri engellenen aileler, askeri yetkililerle temasa geçilmesi üzerine geçişlerine izin verildi.

Dağlık bölgede aç ve susuz kalan aileler, araçlarla Roboski köyüne taşındı. Sayıları 1300 civarında olduğu bildirilen, çoğunluğu bebek, çocuk ve kadınlardan oluşan ailelerin önce karınları doyuruldu ardından bölgede il ve ilçe belediyelerinin araçları ile toplanma merkezlerine taşındı. Gelen grupların kalabalık olması halinde taşıma işlemi TIR'larla yapılıyor.

1 AYDAN BERİ GELEN EZİDİ SAYISI 18 BİN

Bir aydan beri Türkiye'ye ulaşan Ezidi ailelerin sayısının 15 ila 18 bin olduğu bildirildi. Diyarbakır, Batman, Mardin ve Şanlıurfa'da barındırılan Ezidi ailelerin büyük bölümü Avrupa ülkelerine gitmek istiyor. Doğup büyüdükleri yerleşim yerlerine, bundan böyle güvenli olmayacağı gerekçesiyle geri dönmek istemeyen aileler, Avrupa ülkelerinden sığınma talebinde bulundu. (Kaynak: Milliyet/Fotoğraf: DİHA)

Binlerce Ezidi Türkiye\'ye Giriş Yaptı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Binlerce Ezidi Türkiye'ye Giriş Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (47)

  • LANETOLSUNSİZE: GELİN LAN GELİN. . . Bİ SİZ EKSİKTİNİZ. . . 2015 SEÇİMLERİNE KADAR TC VATANDAŞI OLUR VE AKEPEYE OY VERİRSİNİZ. . 20 17 Yanıtla
  • vanlı: Zaten biz en büyük hatayı siz türkleri İran'dan Anadolu'ya almakla yapmışız arkadaş. Daha büyük bir hata var mı ki hala alıyoruz. 30 milyon insan dile kolay . 12 20 Yanıtla radar: Biz aslanlar gibi kılıç hakkıyla aldık bu toprakları ila-i kelimatullah sevdasıyla, deden olacak bizans ve ermeni derebeyleri iyi direndiler ama karşımızda dağ , taş duramazdı, , sonra paçayı yırtmak için müslüman olduk dediniz, kılıçlarımızdan kurtuldunuz, , şimdi karşımıza kürdüz diye çıkıyorsunuz. . . Türkler Malazgit i almadan, kürtlerin burda yaşadığına dair bir tek belge göster özürdileyeceğim. . 0 0 türk vatandaşı: vanlı keko ne türkü lenn yezidilerle türkü niye karıştırıyon bu yezidiler senin şeytana tapan hevallerin değilmi türk düşmanı kroooooo türklerin sırtından geçinen beleşçi kro dağdan geldin bağdakinimi kovuyon hanzoooo 0 0 vanlı: Urartuları Medlerin tarihini iyi incele Radar. Orarda Kürdleri görürsün. Hem biz kapıları açmasak sen nereye giriyorsun be sadece din kardeşiyiz diye Van ın İpekyolundan Anadoluya giriş yaptınız milyonlarca insan yoksa sen nereye giriyorsun koçum. Din kardeşiyiz diye bize yalvarrdınız. Ne bilelim ne diyor acıma yetime koyar götüne. O milsal 0 0 nurullah: çok müslümansan vandaki kiliseleri kaldırın camiden çok kilise var ermeni hayranı türk düşmanı sahtekar dinci seniiiiii :) 0 0 vanlı: Bütün eserlerimiz Arapçadır ve 23-25 yılları arası 600 e yakın yakılmış Kürtçe eser var. Urartuların Medlerin Kaybaklarına bakınca Kürdistan yöresi diyor salak ne uyduracam. . Yapışmayın la yorumlara sürüngen türkler. Sizin hakkınızda bi tek Çinliler gelir yaşasın Çin zulmü. 0 0 nurullaha cevap: olum niye kaldıralım k, iliseleri bizim kadim ve geniş bir tarihimiz kardeşliğe dayalı bir tarihimiz var. Siz ne anlarsınız barbar ve vahşi bir milletsiniz ne anlarsınız insanlıktan. Buraya gelip pulumuz yoktur bize yardım eden bu türkleri kaleye d, ikmek lazım sana ibret olsun 0 0 yusuf: türkler vanlının kuyruğuna bayağı bir basmışlar helal olsun türk milletine 0 0
  • KONYALI: 1. 5 MİLYON SURİYELİ 18 BİN YEZİDİ BUNLAR 2 YA DA 3 YILAKADAR NUFUSLARI 3 MİLYONA ULAŞIR KÜRTLER GİBİ BOYUNA ÇOÇUKA YAPAR DURURLAR ZATEN TC DE KALKTI VEMİLLİYETCİLİK AYAKLAR ALTINDA. . . . . . BU MEMLEKETE NE YAPILMAK İSTENDİĞİNİ ANLAMAMAK İÇİN MAL OLMAK GEREK. . . . . . . . . 21 6 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement