Binlerce Kişi Birinci Olmak İçin Koştu, 87 Yaşındaki Yarışmacıya Onur Ödülü Verildi - Son Dakika
Güncel

Binlerce Kişi Birinci Olmak İçin Koştu, 87 Yaşındaki Yarışmacıya Onur Ödülü Verildi

Binlerce Kişi Birinci Olmak İçin Koştu, 87 Yaşındaki Yarışmacıya Onur Ödülü Verildi

Bursa'da, merkez Osmangazi Belediyesi tarafından bu yıl 11'incisi düzenlenen Uluslararası Tarihi Kent Koşusu Yarı Maratonu ve Tarihi Kent Halk Koşusu'na binlerce kişi katıldı.

17.04.2016 14:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da, merkez  Osmangazi Belediyesi tarafından bu yıl 11'incisi düzenlenen Uluslararası Tarihi Kent Koşusu Yarı Maratonu ve Tarihi Kent Halk Koşusu'na binlerce kişi katıldı. Halk Koşusu'na katılarak 4 kilometrelik parkuru başarıyla tamamlayan 87 yaşındaki Kazım Kavuştu'ya onur ödülü verildi.

Bursa'nın fethinin 690'ıncı yıldönümü nedeniyle Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen Osman Gazi'yi Anma ve Bursa'nın Fethi Şenlikleri çeşitli etkinliklerle devam ediyor. Şenlikler kapsamında bu yıl 11'incisi düzenlenen Uluslararası Tarihi Kent Koşusu Yarı Maratonu ve Tarihi Kent Halk Koşusu'na hem sporcular hem de çok sayıda kişi büyük ilgi gösterdi. Saltanat Kapı'dan başlayan maratonu başlatan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, şöyle dedi:

"11'inci Uluslararası Yarı Maraton ve Halk Koşusu'nu koşuyoruz. Bu sene katılım rekor düzeyde. toplamda 4 bin 655 kişi katıldı. Bu; bize kayıtlı olanların sayısı. Bunun yanında kayıtlı olmayıp gelenler de var. 1040 kişi Uluslararası Yarı Maraton, 3 bin 615 kişi de Halk Koşusu'na katılıyor. Burası bir aile ortamı. Herkesin gelip koşabileceği bir ortam. 7 ülkeden 18 sporcu bu koşuya katıldı. Kenya, İngiltere, Fransa, Etiyopya'nın sporcuları katıldı."

Yarışın başlatılması ardından Halk Koşusu'na katılan sporcular Saltanat Kapı, Heykel, Setbaşı, Irgandı Köprüsü, Kapalı Çarşı, Yorgancılar Çarşısı'ndan geçerek Pınarbaşı'ndaki bitiş çizgisine koştu. Renkli görüntülerin oluştuğu koşuda küçük yaştaki çocuklar büyüklerine adeti taş çıkarttı. 1 saatlik koşu ardından Halk Koşusu'nda kadınlarda Gizem Akkuş birinci, Melike Baran ikinci, Beyza Mercan ise üçüncü oldu. Aynı koşuda erkeklerde Tolga Şen birinci, Emre Değer ikinci, Osman Bektaş üçüncü oldu.

ETİYOPYA VE KENYALILAR DERECE YAPTI

Uluslararası Tarihi Kent Koşusu Yarı Maratonu 'nda erkekler kategorisinde Kenyalı Paul Kipkemoi Kipkorir birinci, Etiyopyalı Selamyhun Fenta Tarira ikinci, Etiyopyalı Bogale Bayisa Regassa ise üçüncü oldu. Kadınlar kategorisinde ise Etiyopyalı Denbeli Chefo Shuke birinci, Etiyopyalı Chaltu Negessa Chawe ikinci, Sanem Eser ise üçüncü oldu.

Yarışmanın 4 kilometrelik Halk Koşusu'na katılan ve başarıyla tamamlayan 87 yaşındaki Kazım Kavuştu, onur ödülüne layık görüldü.

- Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Binlerce Kişi Birinci Olmak İçin Koştu, 87 Yaşındaki Yarışmacıya Onur Ödülü Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement