Binlerce Kişi, Deve Güreşi Festivalinde Buluştu - Son Dakika
Güncel

Binlerce Kişi, Deve Güreşi Festivalinde Buluştu

Binlerce Kişi, Deve Güreşi Festivalinde Buluştu

İzmir'de Bayraklı Belediyesi tarafından bu yıl 6'ncısı düzenlenen 'Deve Güreşi Festivali' Smyrna Meydanı'nda yapıldı.

13.03.2016 16:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de Bayraklı Belediyesi tarafından bu yıl 6'ncısı düzenlenen 'Deve Güreşi Festivali' Smyrna Meydanı'nda yapıldı. Havanın da güzel olmasıyla birlikte vatandaşlar keyifli bir hafta sonu geçirdi.

Bu yıl 6'ncısı düzenlenen 'Bayraklı Geleneksel Deve Güreşleri Festivali' yine binlerce kişiyi bir araya getirdi. Festivali Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, eşi Bahriye Karabağ, CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper, TBMM Katip Üyesi ve CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, meclis üyeleri ile birlikte izledi. Şölen yerine dönen Smyrna Meydanı'na İzmir başta olmak üzere, Ege'nin birçok ilinden gelen binlerce kişi hem deve güreşlerini seyretti hem de keyifli bir pazar günü geçirdi. Eşi, çocuğunu alarak deve güreşlerini izlemeye gelenler, davul- zurna eşliğinde zeybek oynadı. Yerel, ulusal çok sayıda basın mensubunun takip ettiği deve güreşlerini yabancı gazeteciler de seyretti.

KALABALIĞA SESLENDİ

Tribünlerin yanı sıra Smyrna Meydanı'nın etrafını dolduranlara seslenen Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, ellerindeki Türk Bayraklarını havaya kaldırmalarını istedi. Karabağ, şöyle dedi:

"Yörüklerin olduğu yerde Türk Bayrağı vardır. Herkes görsün. İzmir'in göbeğinde neden deve güreşi yapılıyor? Bu bizim geleneğimiz. Türk bayrakları bir an olsun inmiyor. Çünkü Yörükler vatanseverdir, bayrağını sever. Atatürk'ü sever, ülkesini sever. Bir ülkeyi yıkmak istiyorsanız manevi değerlerini yıkacaksınız. Şuan bunu yapmaya çalışıyorlar. Batılılar diyor ki; şehitliği kaldırın. Batılılar diyor ki; bu ülkeyi Kurtuluş Savaşı öncesine döndürün. Batılılar diyor ki; siz küçük bir devlet olarak kalın. Biz de diyoruz ki; siz bunları düşünün biz sizin başınıza her zaman çökeriz."

10'uncu Yıl Marşı'nın çalmasıyla birlikte deve güneşlerini seyretmeye gelenleri selamlayan Başkan Karabağ, yaklaşık 5 saat süren deve güreşinin sonunda derece giren develerin sahiplerine kupa verdi.

- İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Binlerce Kişi, Deve Güreşi Festivalinde Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement