Binlerce Suriyeli Çocuğa Diş Tedavisi - Son Dakika
Güncel

Binlerce Suriyeli Çocuğa Diş Tedavisi

"Türkiye'deki Suriyeliler Gülümsesin Projesi" kapsamında 100 bin Suriyeli çocuğa diş tedavisi yapılacak.

06.07.2015 16:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

" Türkiye'deki Suriyeliler Gülümsesin Projesi" kapsamında 100 bin Suriyeli çocuğa diş tedavisi yapılacak.

İdealist Diş Hekimleri Derneği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre 11 Şubat'ta ABD'de cinayete kurban giden üç Suriyeli geçten Deah Barakat'in, Türkiye'deki kamplarda yaşayan Suriyeli çocuklar için hazırladığı proje hayata geçirildi.

Proje çerçevesinde, Türkiye'deki 100 bin Suriyeli çocuğun diş tedavisine başlandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İdealist Diş Hekimleri Derneği Başkanı Muzaffer Erdoğral, Barakat'ın projesinin hayata geçirilmesinden duydukları memnuniyeti dile getirildi.

ABD'de Müslüman kimliği sebebiyle hunharca bir cinayete kurban edilen diş hekimliği öğrencisi Deah Barakat'ın Türkiye'deki Suriyelilerin diş tedavilerini yapmayı hayal ettiğini ve bu konuda "Türkiye'deki Suriyeliler Gülümsesin Projesi"ni hazırladığını aktaran Erdoğral, şunları kaydetti:

"Barakat'ın şehadeti sonrasında bu proje hayata geçmemişti. Dünya üzerindeki şiddetin her türlüsü ile din, dil ve ırk gözetilerek yapılan şiddet karşısındaki çifte standarda dikkat çekmek isteyen İdealist Diş Hekimleri Derneği olarak Deah'ın hayalini gerçekleştirmeye karar verdik."

Projeyle ilgili çalışmalar

Derneğin, İHH İnsani Yardım Vakfı ile yapılan ortak çalışmayla Hatay Reyhanlı'da Diş Tedavi Merkezi kuruldu.

Proje, bölgede gönüllülük esasına dayalı olarak diş hekimi ekiplerinin dönüşümlü çalışmalarıyla devam ediyor.

Milli Eğitim Bakanlığı ile imzalanan protokol çerçevesinde, İstanbul'da eğitimine devam eden yaklaşık 15 bin Suriyeli öğrencinin ağız ve diş sağlığı konusunda eğitilmesi planlanıyor.

Ayrıca, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) kamplarında bulunan 70 bin civarındaki çocuğun ağız ve diş sağlığı eğitimi de sürüyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Binlerce Suriyeli Çocuğa Diş Tedavisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement