Bir Anarşistin Kaza Sonucu Ölümü'ne Tam Not - Son Dakika
Yerel

Bir Anarşistin Kaza Sonucu Ölümü'ne Tam Not

Bir Anarşistin Kaza Sonucu Ölümü\'ne Tam Not

İtalyan yazar Dario Fo‘nun yazdığı Hakan Taner Yıldırım‘ın yönettiği yargı-adalet kavramlarını mizahi ve eleştirel dille ele alan ‘Bir Anarşistin Kaza Sonucu Ölümü’ seyirciden tam not aldı.

29.01.2016 13:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İtalyan yazar Dario Fo'nun yazdığı Hakan Taner Yıldırım'ın yönettiği yargı-adalet kavramlarını mizahi ve eleştirel dille ele alan 'Bir Anarşistin Kaza Sonucu Ölümü' seyirciden tam not aldı.

İtalyan Halk Tiyatrosu'nun önemli örneklerinden biri olarak kabul edilen 'Bir Anarşistin kaza sonucu ölümü' isimli oyunu Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Gaziemir Atatürk Kültür Merkezi'nde sahneledi. Gaziemir Belediyesi'nin kültür sanat etkinlikleri kapsamında sahnelenen, çevirisini Füsun Demirel'in yaptığı oyunun yönetmenliğini Hakan Taner Yıldırım yapıyor. Bir delinin sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne getirilmesiyle başlayan ve içinden çıkılamaz hal alan olayları konu alan oyun, yargı, adalet kavramlarını ve bürokrasideki çıkar ilişkilerini eleştirel ve mizahi bir dille ele alıyor. Oyunu başarıyla sahneye koyan Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncuları Gaziemirli tiyatro severlerden tam not aldı.

TİYATRONUN KONUSU

Türkiye'de pek çok tiyatro grubu tarafından yıllardır sahnelenen oyun 12 Aralık 1969 yılında İtalya'nın Milano kentinde yaşanan gerçek bir olaydan yola çıkıyor. Milli Tarım Bankası'nda gerçekleşen patlama sonrasında gözaltına alınan ve 3 günlük gözaltından sonra kaza sonucu öldüğü açıklanan Giuseppe Pinelli'nin ölümü Dario Fo'nun usta diliyle kara mizaha dönüşüyor. Oyunculuk hastalığına tutulmuş olan Deli, hakkındaki şikayet nedeniyle emniyet müdürlüğüne getirilmiştir. Komiser Bertozzo'nun masasında "kaza sonucu" ölüme dair evraklar bulur ve sorumluların konuyla ilgili soruşturma geçireceğini öğrenir. Bunun üzerine Yargıç rolüne giren Deli, Komiser Calabresi ve Emniyet Müdürü'ne zor anlar yaşatacaktır. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bir Anarşistin Kaza Sonucu Ölümü'ne Tam Not - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement