Bir Buçuk Gün Cinsel Güç Veren İlaçlar Sokaklarda Satılıyor - Son Dakika
Güncel

Bir Buçuk Gün Cinsel Güç Veren İlaçlar Sokaklarda Satılıyor

Bir Buçuk Gün Cinsel Güç Veren İlaçlar Sokaklarda Satılıyor

Cinsel gücü arttırdığı iddia edilen ilaçlar Tahtakale'de 'peynir ekmek' gibi satılmaya devam ediyor. Ancak yetkililer uyarıyor: "Şakası yok ölümle sonuçlanabilir."

06.01.2015 10:09  Güncelleme: 10:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cinsel gücü arttırdığı iddia edilen ilaçlar Tahtakale sokaklarında 'peynir ekmek' gibi satılmaya devam ediyor. Son yıllarda polislerin defalarca operasyon düzenlemesine rağmen işporta tezgahlarında aralarında timsah logosuyla ünlü giyim markalarının da yer aldığı onlarca farklı 'performans' hapı rahatlıkla alınabiliyor. Ancak yetkililer uyarıyor: "Şakası yok ölümle sonuçlanabilir."

TAHTAKALE MERKEZİ

Hergün binlerce insanın lokumdan kuruyemişe, kahveden elektronik eşyaya kadar alışveriş yapmak için uğradığı Eminönü Tahtakale, son yıllarda kaçak sigara ve sahte ürünlerin yanısıra cinsel gücü artırdığı iddia edilen haplarla anılmaya başladı. Geçmişte gizli satılan birçok ürün artık işporta tezgahlarını, mağazaların vitrinlerini süslüyor. Öyle ki alışveriş yapmaya gelen insanların önünü kesip ellerindeki 'performans arttırıcı hapları' bile satmaya çalışan işportacılar bile bulunuyor.

OPERASYONA RAĞMEN

Eczanelerde satılması gereken, cinsel gücü arttırdığı iddia edilen bu haplar işporta tezgahlarının en gözde ürünleri arasında yer alıyor. Tahtakale'nin sokaklarında geçmişte çoğunun sahte olduğu tespit edilen farklı markalarda bir çok ürün bulunabiliyor. Paket olarak da alınabilen bu ürünler ağırlıklı olarak tane olarak satılıyor. İlaçlarda sonradan yazıldığı belli olan son kullanma tarihleri ise dikkat çekiyor. Geçmiş yıllarda birçok kez sahte ilaç operasyonlarının düzenlendiği bölgede bu kadar rahat satışların devam etmesi ise tepki çekiyor. Büyük bir rahatlıkla satışlarına devam eden işportacılar günün her saatinde tezgahlarını açık tutuyor.

BAKANLIK ONAYLIYMIŞ

Tahtakale'deki işportacılar satın alınan ürünle ilgili geniş bilgiler de veriyor. İçinde 5 hap bulunan ve timsah logosuyla ünlü bir Fransız giyim markasının isminin yer aldığı ilacı almak istediğimizi söylediğimiz bir işportacı, fiyatının 20 lira olduğunu söylüyor. Bölgede tüm ürünler ortalama bu fiyattan satılıyor. Fiyatın çok geldiğini söyleyince işportacı ilacın etkilerini anlatmaya başlıyor: "Şu anda piyasadaki en iyi ilaçlardan biri. 1 tane hapın 36 saat etkisi var. Vücut direncini yükseltiyor. Zinde ve dinç olmanı sağlıyor. İstersen 15 liraya bırakabilirim." 'Sağlık açısından bir sıkıntı çıkarır mı' diye sorduğumuz işportacı, "İlaçlardan dolayı en ufak bir sorun yaşamazsın. Zaten sağlık bakanlığı'ndan onaylı ilaç bunlar" diyor. Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan uzmanlar ise, "Bu tip ilaçları sokaktan almak büyük risk. Ne oldukları belli değil. Bu ilaçları kullanmak ölümle sonuçlanabilecek sorunlar otaya çıkarabilir" ifadelerini kullanıyor.

ECZANE GİBİ DEPO

Daha farklı ürünler var mı talebimiz üzerine işportacı, pasaj içinde bulunan deposuna götürüyor. Depoda neredeyse her markanın ürünü bulunuyor. Büyük bir düzen içinde olan depo tıpkı bir eczaneyi andırıyor. Eczanelerde daha pahalı olan bu ürünleri nasıl daha ucuza sattığını sorduğumuzda ise şu cevabı veriyor: "Ürünleri gümrüksüz Türkiye'ye sokuyoruz. Kaçak geliyorlar. Eczanedeki ürünlerle aslında aynı. Hem gümrüksüz geliyor hem de daha az kâr marjı ile çalışıyoruz."

YASA SADECE ECZANE DİYOR

ECZACILIK Kanunu ve Yönetmeliği'ne göre, Türkiye'de ilaçlar sadece eczanelerde satılabiliyor. Bunun dışındaki satış yerleri yasal nitelikte bulunmuyor. Bitkisel nitelikteki gıda takviyelerinde ise denetim görevi Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nda ve bu ürünler birçok yerde satışa sunulabiliyor. Ancak bitkisel nitelikli bir destek ürününde ilaç etken maddesi bulunması durumunda, bu ürüne dönük yaptırım uygulanıyor. (Kaynak : Hürriyet)

Son Dakika Güncel Bir Buçuk Gün Cinsel Güç Veren İlaçlar Sokaklarda Satılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • erbas09hakan@hotmail.com: ne gerek var ilaçlara bize has fındık fıstık bal kaymak dururken karşı cins düşünsün gerisini. . . . . 31 9 Yanıtla
  • yaşar: her şeyin doğlaı güzel 20 3 Yanıtla
  • muhammed fatih: kalp krizi geçirmek isteyen alsın. viegrada aynı kan basıncını arttırıyor. bu yüzden baş ağrısı oluyor. 1. de olmaz 25. de kalp dayanamaz ölüverirsin. normal hayat en güzeli. bal yiyin. heyacanı yenmek için bir bira olabilir. moralinizi bozmayın. zina yapmayın ki zina yapanın bu dünyada cezası vardır. cinselliğin ölmesi yada bereketin huzurun kaçması gibi. düzgün yaşayanın hiçbirşeye ihtiyacı yoktur. dualarla ayakta duruyor herşey ;) 11 7 Yanıtla
  • Sarıgöl'de Üzüm Bağlarında Salkım Güvesi İle Mücadele Başladı
    10:10 Sarıgöl'de Üzüm Bağlarında Salkım Güvesi İle Mücadele Başladı

    Sarıgöl İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, üzüm bağlarında rekolte kaybına yol açan 'Salkım güvesi' zararlısına karşı 'Japon Tuzağı' adı verilen feromon tel ve kapsül uygulama zamanının başladığını üreticilere hatırlattı. Üreticilere devlet desteği de sağlanmaktadır.

  • Hatay'da Evde Bulunan Gergedan Böceği Doğal Hayatına Geri Bırakılacak
    10:05 Hatay'da Evde Bulunan Gergedan Böceği Doğal Hayatına Geri Bırakılacak

    Hatay'ın Dörtyol ilçesinde yaşayan Hüseyin Sert, evinin balkonunda bulduğu gergedan böceğini besleyip temizledikten sonra yeniden doğal hayat alanına bırakacak. Sert, böceğin koruma altına alındığını ve neslinin tükenmekte olduğunu öğrendikten sonra bakımını yapmış ve parazitlerini temizlemiştir. Ancak besleyebileceği bir canlı olmadığı için böceği ormanlık bölgeye salacak.

  • Düzce'de çiftçilere hibe desteği imkanları anlatıldı
    10:05 Düzce'de çiftçilere hibe desteği imkanları anlatıldı

    Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından Düzce'de çiftçilere hibe desteği imkanları hakkında bilgi verildi. IPARD III programı ile tarım sektöründe ek destek sağlanacak ve toplamda 786 milyon Avro hibe desteği sağlanacak. Düzce'nin bu programdan fayda sağlayacağı belirtildi.

  • Aydın'ın Söke ilçesinde Balık Ağı Örme Kursları Devam Ediyor
    10:04 Aydın'ın Söke ilçesinde Balık Ağı Örme Kursları Devam Ediyor

    Aydın'ın Söke ilçesinde hayata geçirilen balık ağı örme kursları Doğanbey ve Serçin'den sonra Güllübahçe'de de 4 yıldır aralıksız devam ediyor. Kadınların meslek edinmelerini sağlamak amacıyla gerçekleştirilen kurslar ise yoğun talep görüyor.

  • Kartal'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşkusu
    10:04 Kartal'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşkusu

    Kartal Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı büyük bir coşku ve etkinliklerle kutlayacak. Kortej yürüyüşü ve mahalle şenlikleri ile dolu bir gün geçirilecek.

  • Edirne Valisi Millet Bahçesi'nde incelemede bulundu
    10:03 Edirne Valisi Millet Bahçesi'nde incelemede bulundu

    Edirne Valisi Yunus Sezer, Meriç Nehri kenarı ile İzzet Arseven Kent Ormanı'nda yapılan Millet Bahçesi'ni ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Sezer, piknik alanları, spor sahaları, çocuk oyun alanları, bisiklet ve gezi yolu, kütüphane ve vatandaşların kullanacağı iskele gibi sosyal donatıların bulunduğu alanda çalışmaların hızla devam ettiğini belirtti. Sezer, Millet Bahçesi'nin vatandaşlara huzurlu bir ortamda daha kaliteli hizmet sunacağını ifade ederek Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve TOKİ'ye teşekkür etti.

  • Tortum Ekşi Pestili coğrafi işaretli ürün oldu
    10:02 Tortum Ekşi Pestili coğrafi işaretli ürün oldu

    Erzurum'un Tortum ilçesine ait kızılcıklardan üretilen Tortum Ekşi Pestili, TÜRKPATENT tarafından coğrafi işaretli ürün olarak tescillendi. Şeker ve renklendirici içermeyen pestil, sadece su ve kızılcık kullanılarak doğal yöntemlerle üretiliyor.


Advertisement