Bir Engel de Sen Kaldır" - Son Dakika
Yerel

Bir Engel de Sen Kaldır"

Saruhanlı'da, engellilere yönelik "Bir engel de sen kaldır” projesi hazırlandı.

09.04.2014 16:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Saruhanlı'da engellilerin hayatını kolaylaştırmak için 7 kurum el ele vererek "Bir engel de sen kaldır" projesini hazırladı.

Proje, Saruhanlı Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nde, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tayyar Tekin başkanlığında tanıtıldı.

Saruhanlı'da 500'ün üzerinde engellinin yaşadığını, engellilerin sosyal hayatın içinde yer alamadıklarını ifade eden Tekin, ilçede 7 kurumun ortak çalışması sonucu "Bir Engel de Sen Kaldır" projesini hazırladıklarını kaydetti.

Projenin amacının engellilere fırsat eşitliği sağlamak olduğunu vurgulayan Tekin şunları söyledi:

"Projemizden ortopedik, görme, işitme, konuşma ve zihinsel engelli vatandaşlarımız faydalanacak. Engellilerimize yönelik sportif, kültürel ve sanatsal faaliyetler düzenleyeceğiz. Engellilerin yapmış olduğu el becerileri ürünlerinin satıldığı veya teşhir edildiği sergi ya da kermes açacağız. Engellilerimize temel bilgisayar eğitimi, bilgisayarlı muhasebe eğitimi ve temel İngilizce eğitimi vereceğiz. Ayrıca tekerlekli sandalye veya protez temin etmek için kağıt, plastik ve pil toplama kampanyaları düzenleyeceğiz" dedi.

Saruhanlı Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Latif Aydemir ise projenin hayata geçirilmesiyle yıllardır toplumdan uzak bir yaşam süren engellilerin sosyal hayata karışacağını, bunun kendileri için büyük bir mutluluk olduğunu söyledi. - Manisa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bir Engel de Sen Kaldır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement