Genç Girişimcinin Bir Gecede 400 Tavuğu Çalındı - Son Dakika
Güncel

Genç Girişimcinin Bir Gecede 400 Tavuğu Çalındı

Çanakkale'de kâr marjı iyi olduğu için tavukçuluk yapmaya başlayan Emre Tekin, 400 tavuğunun bir gecede çalınmasıyla hayatının şokunu yaşadı.

08.10.2015 13:30  Güncelleme: 15:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'nin Lapseki ilçesine bağlı Suluca köyünde bir çiftlikten 400 tavuk çalındı. Hırsızlar, geriye sadece yumurta ve civcivleri bıraktı.

SABAH UYANDIĞINDA ŞOKE OLDU

15 yıl Çanakkale'de bir mağazada müdür olarak çalışan Emre Tekin (32), şehir yaşantısından bıktığı için köye taşınmaya karar verdi. Lapseki ilçesine bağlı Suluca köyüne yerleşen Tekin, yaptığı araştırmalar sonucu, yapabileceği en iyi işin 'salma tavukçuluk' olduğuna karar verdi. İzmir'de, 16 haftalıkken aldığı tavukları yetiştirmeye başlayan Tekin, bu sabah uyandığında büyük bir şok yaşadı. Yetiştirdiği tavukların çalındığını gören Emre Tekin ne yapacağını şaşırdı.

"KULUÇKAYA YATANI BİLE ÇALMIŞLAR"

Hırsızların, geriye sadece yumurta ve civcivleri bıraktığını söyleyen Tekin, "Köyde kendime meşgale bulmak için internetten ne yapabileceğime dair araştırmalar yaptım. Salma tavukçuluğu buldum ve kâr marjının iyi olduğunu öğrendim. Bana göre bir iş olduğunu öğrenince tavuklarımı 16 haftalık olarak İzmir'den aldım. Aldıktan 3 hafta sonra yumurtlamaya başlıyorlardı. Normalde sabah salıyordum, akşam üzeri yemlerini verip, yumurtalarını toplayıp kapatıyordum. Dün akşam sabaha karşı 06.30 sularında yağmur çiselemeye başladı. Tavukların dışarıdaki yemleri vardı. Babam yemler ıslanmasın diye almaya gelmiş. İçeri bir girmiş, ne tavuk var, ne yem. Eve gelip beni kaldırdı. Jandarmayı aradık. 400 tavuğumuz vardı, hatta bir tanesi kuluçkaya yatmıştı. Onu bile almışlar, altında yumurtalar kalmış. Bir tane de altında küçük civcivleri olanlar vardı, onu hediye olarak bırakmışlar." dedi.

"KAMERA OLSAYDI YAKALARDIK"

Köyde kamera olmamasını büyük bir ihmal olarak değerlendiren Emre Tekin, "Normalde burası yazlık bir köy olduğu için köy giriş ve çıkışında kamera olması gerekiyordu. Bizim köyümüzde nedense yok. Eğer köyün giriş ve çıkışında kamera olsaydı bizim hırsızları bulmamız çok daha kolay olacaktı. Çünkü olay saat 3.00 ila 5.00 arasında gerçekleşmiş. İki saatlik bir olay. Annem Başbakan Yardımcımız Numan Kurtulmuş'un yanında çalışıyor. Onu aradık, bize yardımcı olmaya çalıştı. Jandarma ekipleri olay yerinde inceleme yaptı. Yan tarafımızda yazlık var. Yazlıkçılar şu anda orada yok. Kendi evlerini de bize emanet ettiler. Yan tarafın kapılarını da açık bir şekilde bulduk. Gelen ekiplerin söylediğine göre yan tarafa geçip alışveriş yaparak dikkat çekmemek istemişler." şeklinde konuştu.

Abisinin yarın düğünü olduğunu söyleyen Tekin, bir an evvel hırsızların yakalanmasını bekliyor.

Genç Girişimcinin Bir Gecede 400 Tavuğu Çalındı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Genç Girişimcinin Bir Gecede 400 Tavuğu Çalındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (14)

  • Kelkit: Güneydogulularin işi 15 33 Yanıtla
  • Ejder: Tavukları akp lıler goturmustur onlar uzman bu işte 18 22 Yanıtla
  • kürt: guneydogulularin isi diyen mal en buyuk vurgunu akp yapti mall 14 12 Yanıtla
  • yuuhh: ayakkabı kutusundamı götürdüler acaba? bende ayakkabı kutusu ticareti yapcam varmı isteyen 17 6 Yanıtla
  • tayibin sayesinde tc gdiyr: akpliler çalmış işi de gönderiyor 15 6 Yanıtla
  • Zırto: Rakam düşündürücü :) 400 bana birini anımsattı :)) 17 3 Yanıtla
  • Kadir: Abisinin dugununun olayla ne ilgisi var anlamadim. Dugunde tavuklar halay mi cekecekti ? Sahneyemi cikacakti? Yoksa tavuklar dugunde ceyrek mi takacakti? Cok gecmis olsun efendim... 18 2 Yanıtla
  • murat: tavuklar iltica etti merkelin yanına gittiler 7 2 Yanıtla
  • pantürk: kamera yoksa tavuklar gitti bosuna bekleme. 7 0 Yanıtla
  • BAHTSIZ NECMI: Helal sana kadir guldurdun bizi burada halay ceken tavuklar alem sin yaa 4 1
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement