Bir Gecede 750 Fidanı Kestiler - Son Dakika
Güncel

Bir Gecede 750 Fidanı Kestiler

Bir Gecede 750 Fidanı Kestiler

Muş’ta bu yıl dikimi yapılan 750 fidan, kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerce bir gecede kesildi.

19.11.2015 15:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş'ta bu yıl dikimi yapılan 750 fidan, kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerce bir gecede kesildi.

Merkeze bağlı Çöğürlü köyünde ikamet eden emekli Sabri Demir'e ait meyve ağaçlarının bulunduğu bahçede kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerce 500'ü çeşitli meyve ve 250'si kavak olmak üzere toplam 750 adet fidan kesildi. Emekli olduktan sonra köye yerleştiğini ve hiç kimseyle bir sorununu olmadığını belirten Sabri Demir, bir gecede fidanlarının kesilerek yok edildiğini söyledi.

Bu ilkbahar mevsiminde Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün destekleri ile 20 dönüm arazinin bir bölümüne meyve fidanları diktiğini ifade eden Demir, "Ben bu köylüyüm ama 15- 20 yıldır bir araç firmasının yetkili servisliğini yapıyordum. İşi bırakınca köye yerleşip bir ev yaptım. Evin çevresinde 20 dönümlük bir yerim var. Oraya kendi imkanlarımla 500 adet elma, armut, dut, şeftali, erik, kayısı, kiraz, vişne ve ceviz fidanı diktim. Malzemeleri tarımın vasıtasıyla aldım" dedi.

Bahçeye kendi gözleri gibi bakıp çapasını yaptıklarını kaydeden Demir, "5 ile 6 defa su verip çapa yaptık. Benim hastam vardı, Bursa'ya gitmiştim ve geldiğimde hiçbir şey yoktu. Dün geldim hepsini kesmişler. Öbür tarafta 8-9 bin kavak ağacı ekmişim, bunlardan da 200- 250 tanesini kesmişler. Benim bu köyde hiç kimseyle takıntım yok. Kim kesmişse Allah belasını versin. Yapacağımız hiçbir şey yok" ifadelerini kullandı.

Bu fidanları ticari amaçlı dikmediklerini ve sadece yemek ve insanlara dağıtma amacı içerisinde olduğunu kaydeden Demir, "500 tane meyve ağacı ve 250 tane kavak ağacım kesilmiş, emekli adamdım bunlarla uğraşırdım. 8-9 kişilik ailem var. Hep beraber uğraştık. Satmak için değil yemek için uğraştık. 10 defa kesseler 10 defada ekeceğim" şeklinde konuştu. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bir Gecede 750 Fidanı Kestiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Xiaomi, yeni enerjili araç SU7'yi satışa çıkardı
    12:34 Xiaomi, yeni enerjili araç SU7'yi satışa çıkardı

    Çinli teknoloji firması Xiaomi, kendi geliştirdiği ilk yeni enerjili araç olan SU7 modelini Perşembe günü satışa çıkardı.

  • Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Danimarka'da spor kuruluşları ve spor kulüpleri ile bir araya geldi
    12:34 Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Danimarka'da spor kuruluşları ve spor kulüpleri ile bir araya geldi

    Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Hizmet Müdürü Aydın Çetin ve Proje Koordinatörü Özgür Özdemir, Sosyal İçerme İçin Spor Projesi kapsamında yapılacak işbaşı ve gözlem faaliyetlerinin hazırlığı için Danimarka'da spor kuruluşları ve spor kulüpleri ile bir araya geldi. Proje kapsamında çalışan personelin hareketliliğini sağlamak amacıyla 10 kişilik bir ekiple nisan ayında Danimarka'ya gidileceği belirtildi.

  • Öldürülerek yol ortasına bırakılan kadının kimliği tespit edildi
    12:32 Öldürülerek yol ortasına bırakılan kadının kimliği tespit edildi

    Gaziantep-Nizip karayolunda vücudunun çeşitli yerlerinden silahla vurularak öldürülen kadının kimliği tespit edildi. 32 yaşındaki Naciye Cengiz'in cenazesi ailesine teslim edildi. Katil zanlısı yada zanlılarını yakalama çalışmaları devam ediyor.

  • Çanakkale'de Alabora Olan Bottaki Göçmenleri Arama Kurtarma Çalışmaları Devam Ediyor
    12:31 Çanakkale'de Alabora Olan Bottaki Göçmenleri Arama Kurtarma Çalışmaları Devam Ediyor

    Çanakkale'nin Eceabat ilçesi açıklarında 15 Mart'ta alabora olan botta kayıp düzensiz göçmenleri arama kurtarma çalışmaları 15'inci gününde denizden, havadan ve karadan devam ediyor. Şu ana kadar 4 göçmen sağ kurtarılırken, 23 göçmenin cansız bedenine ulaşıldı. Çalışmalar Sahil Güvenlik, AFAD, Polis, Jandarma ve Sağlık teşkilatları iş birliğinde yürütülüyor.

  • Denizli'de trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti
    12:31 Denizli'de trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti

    Denizli'nin Pamukkale ilçesinde meydana gelen trafik kazasında İ.A. idaresindeki otomobil ile motosiklet çarpıştı. Kazada motosiklet sürücüsü olan Aziz Soysaç hayatını kaybetti. Otomobil sürücüsü ise gözaltına alındı.

  • Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'den Uluslararası Sıfır Atık Günü Mesajı
    12:29 Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'den Uluslararası Sıfır Atık Günü Mesajı

    Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Uluslararası Sıfır Atık Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Şahin mesajında, çevre ve iklim dostu yaklaşımın önemine vurgu yaparak atıkların kontrolsüz olarak çevreye bırakılmasının ve doğal kaynakların hızlıca tüketilmesinin canlıları tehdit ettiğini belirtti. Ayrıca, sıfır atık projelerinin ülkenin kaynaklarını sanayicilere sağlayacağını ifade etti.

  • Eskişehir'de yağmurla birlikte gelen çamur araç sahiplerini üzdü
    12:26 Eskişehir'de yağmurla birlikte gelen çamur araç sahiplerini üzdü

    Eskişehir'de sabaha karşı toz taşımıyla birlikte oluşan yağmur sonrasında araçlar üzerinde çamurların meydana gelmesi vatandaşları üzerken, oto yıkamacıları sevindirdi. Araçlarını yıkayıp evlerinin önüne park eden vatandaşlar durum karşısında şaşkınlık yaşandı. Aracını dün yıkadığını fakat sabah tozlu bulduğunu belirten bir sürücü, yeniden yıkamak zorunda kalacağını söyledi.


Advertisement