Bir Günlük Başkan Ortalığı Karıştırdı - Son Dakika
Güncel

Bir Günlük Başkan Ortalığı Karıştırdı

Bir Günlük Başkan Ortalığı Karıştırdı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde belediye başkanlığına bir günlüğüne vekalet eden meclis üyesi ortalığı karıştırdı.

20.08.2014 19:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde belediye başkanlığına bir günlüğüne vekalet eden meclis üyesi ortalığı karıştırdı. Belediye başkanvekilinin bir belediye başkan yardımcısını görevden aldığını açıklamasının ardından halk belediye binası önünde toplanırken, polis yoğun güvenlik önlemi aldı.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Opr. Dr. Hüseyin Uysal bazı projeleri takip etmek için Ankara'ya giderken yerine Belediye Meclis Üyesi Fevzi Ekşi'yi vekaleten bıraktı. Sabah saatlerinde gazetecileri aramaya başlayan Fevzi Ekşi, başkanlık yetkilerini kullanarak daha önceden sorun yaşadığı Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Cöbek'i görevden alıp, hal müdürlüğüne atadığını, belediye başkan yardımcılığına da hal eski hal müdürünün getirildiğini açıkladı.

Haberin internet haber sitelerinde yayınlanmasının ardından çok sayıda vatandaş belediye önünde toplanıp duruma tepki gösterirken, belediye meclis üyeleri de belediyeye gelerek başkanlığa vekalet eden Fevzi Ekşi ile görüştü. Gazeteciler belediye binasına alınmazken olay çıkması ihtimaline karşılık çok sayıda resmi ve sivil polis ekibi belediye binası çevresinde konuşlandırıldı.

Haberin duyulması üzerine Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Opr. Dr. Hüseyin Uysal saat 17.00 sıralarında ilçeye geri döndü. Yoğun alkışlarla başkanlık makamına geçen Uysal, vekaleten verdiği görevi yeniden devraldı. Uysal'ın makamına geçmesinin ardından belediyenin kapısı zabıta ekipleri tarafından giriş ve çıkışa kapatılırken, içeri girmek isteyen bir vatandaş ile güvenlik görevlileri arasında kısa süreli bir arbede yaşandı. Yaşanan arbedenin ardından bir süre sonra gazeteciler içeri alınırken, Belediye Başkanı Hüseyin Uysal açıklama yaptı.

Uysal, bazı projeleri takip etmek için Ankara'ya gittiğini, yerine de belediye meclis üyelerinden Fevzi Ekşi'yi bıraktığını belirterek, yaptığı hareketin akıl ve ahlakla hiçbir şekilde izah edilemeyeceğini söyledi. Ereğli Belediyesi'ni 40 yıllık CHP iktidarından sonra ilk kez AK Parti'ye kazandırdıklarını belirten Uysal, yapılan hareketin AK Partililere, kendisine ve Ereğli halkına ihanet olduğunu söyledi. Ereğli'ye hizmet etmek için koşarken kendilerine çelme takılmak istendiğini ifade eden Uysal, bu işin arkasında olan ve planlayandan hesap sorulacağını dile getirdi. İbrahim Cöbek'in Belediye Başkan Yardımcısı olarak görevine devam edeceğini, görevden alınması ile ilgili talimatın yazı işleri müdürlüğü tarafından hazırlanmayarak resmiyet kazanmadığını anlatan Uysal, Fevzi Ekşi'nin disipline sevk edileceğini açıkladı. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bir Günlük Başkan Ortalığı Karıştırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çorum'un Dodurga ilçesinde yağmur duası edildi
    18:08 Çorum'un Dodurga ilçesinde yağmur duası edildi

    Dodurga ilçesinde bahar ayarlarının kurak geçmesi nedeniyle düzenlenen yağmur duası etkinliğinde kurban kesildi. Dodurga İlçe Müftüsü tarafından yapılan dua sonrasında vatandaşlara yemek ikram edildi. Etkinliğe ilçe kaymakamı ve belediye başkanları da katıldı. Belediye başkanı, sadece Dodurga'da değil, dünyanın her yerinde su bekleyen herkes için dua ettiklerini belirtti.

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Şırnak'ta bir düğüne katıldı
    18:04 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Şırnak'ta bir düğüne katıldı

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Siirt Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Sabri Sidar'ın Şırnak'ta düzenlenen düğün törenine katıldı. Bakan Göktaş, çiftin nikah şahitliğini yaparak genç çifti tebrik etti. Konuşmasında ailenin önemine vurgu yapan Göktaş, evliliklerinin örnek olacağına inandığını belirtti.

  • Antalya Büyükşehir Belediyesi, Fırtınadan Dolayı Meydana Gelen Olaylara Müdahale Etti
    18:03 Antalya Büyükşehir Belediyesi, Fırtınadan Dolayı Meydana Gelen Olaylara Müdahale Etti

    Antalya'da etkisini sürdüren fırtınadan dolayı ağaç devrilmesi, tabela ve çatı uçması gibi olaylara müdahale eden Antalya Büyükşehir Belediyesi, 1200 personel görevlendirdi. Ekipler, devrilen ağaçları, kopan dalları, uçan tabela ve çatı parçalarını temizledi. Ayrıca, Konyaaltı Sahili, Düden Park ve Sabancı Bulvarı ile Evliya Çelebi caddelerinde trafik akışını etkileyen ağaçlar da kaldırıldı.

  • Trabzon Ortahisar Belediyesi'nin Borç Yükü 853 Milyon TL
    17:59 Trabzon Ortahisar Belediyesi'nin Borç Yükü 853 Milyon TL

    Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, belediyenin toplam borcunun 853 milyon olduğunu belirtti. Kaya, borç yükünün ağır olduğunu ancak şikayetçi olmanın bir hakkı olmadığını söyledi.

  • Aydın'da sınıf arkadaşları tarafından darp edilen öğrenci hastaneye kaldırıldı
    17:58 Aydın'da sınıf arkadaşları tarafından darp edilen öğrenci hastaneye kaldırıldı

    Aydın'ın Efeler ilçesinde bir ortaokul öğrencisi, sınıf arkadaşları tarafından darp edildi. Başına aldığı darbe sonucu yaralanan çocuk, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ailesi, çocuklarını darp eden 2 çocuktan şikayetçi oldu. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.


Advertisement