Bir Güzellik Sırrı Makyaj - Son Dakika
Güncel

Bir Güzellik Sırrı Makyaj

Bir Güzellik Sırrı Makyaj

Özellikle son dönemlerde internet ortamında sıkça karşımıza çıkan makyaj videoları kadınlarımızda bir furyanın ortaya çıkmasına sebep oldu.

23.05.2016 14:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Özellikle son dönemlerde internet ortamında sıkça karşımıza çıkan makyaj videoları kadınlarımızda bir furyanın ortaya çıkmasına sebep oldu. Konuyla ilgili açıklama yapan Plato Meslek Yüksekokulu Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Program Başkanı Öğr. Gör. Zuhal İpek, "Doğru makyaj yapabilmek için yüz anatomisini iyi bilmek gereklidir" dedi.

Her kadın daha da güzel olmak ister. Bunun için çeşitli yollar vardır ama en basit olarak görülen belki de makyajdır. Özellikle son dönemde internette sık sık rastladığımız 'kontür makyaj' videoları kadınlar arasında hızla yayılmaya başladı. Ama her kişi her makyajı yapabilir mi? Bu sorunun cevabını Plato Meslek Yüksekokulu Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Program Başkanı Öğr. Gör. Zuhal İpek'e sorduk. " Her yüz tipine göre ayrı makyaj yapılmalıdır" diyen Öğr. Gör. Zuhal İpek, "Doğru makyaj yapabilmek için yüz anatomisini iyi bilmek gereklidir" ifadelerini kullandı.

Yüz anatomisini iyi bilmenin doğru makyaj yapmada en önemli unsurlardan biri olduğunu belirten Öğr. Gör. Zuhal İpek, "Anatomiye göre kare, oval gibi yüz şekilleri vardır. Bizler en doğru yüz şeklini oval yüz olarak tanımlıyoruz. Çoğu kişi her yüzü oval yüze çevirmeye çalışıyor. Ama ben her yüzün oval yüze çevrilmemesi taraftarıyım. Çünkü her yüz şeklinin ayrı bir güzelliği vardır. Sadece kusurları kapatmak önemlidir. Modlaj dediğimiz gölgelendirme oyunlarıyla kusurlarımızı kapatarak doğru makyaja başlıyoruz. Burada renk bilgisi de önemli. Biz bu şekilde doğru makyaj yapmaya çalışıyoruz" dedi.

HER YÜZ TİPİNE GÖRE AYRI MAKYAJ

"Her yüz tipine göre ayrı makyaj yapılmalıdır" diyen İpek, "Oval yüz her ne kadar en uygun yüz tipi olarak kabul görülse de herkesin yüzü oval değildir. Kare veya kemikli yüz yapısına sahip olan insanların da yüzü güzel olabiliyor. Sadece üçgen ve kalp yüz dediğimiz yüz tipinde biraz oynamalar yapıyoruz. Tabi modlaj ve kamuflaj ile beraber renk bilgisi de katıldığında muhteşem bir makyaj ortaya çıkıyor" diye konuştu.

"MAKYAJ ÜRÜNLERİ CİLDE ZARAR VERİYOR"

Ayrıca makyaj ürünlerinin cilde zarar verdiğinin de altını çizen İpek, "Hepimizin yağlı, kuru veya karma cilt yapıları var. Buna göre makyaj ürünleri de farklılık gösteriyor. O ciltlere uygun ürünleri tercih etmeye önem göstermeliyiz. Örneğin cildinize uygun bir fondöten seçmezseniz cildinizde parlama olabilir. Bunun haricinde çok kuru bir ciltte pudra kullanıyorlar. Bunlara çok dikkat etmemiz gerekiyor. Yani bilinçli olmak çok önemli. Biz de okulumuzda daha bilinçli olunması açısından bunların eğitimini veriyoruz. Doğru ürünlerle doğru makyajı yapmak yüz parlamasını ya da mat durmasını engellemiş oluyor" dedi.

MAKYAJ TEMİZLİĞİ

Makyaj temizleme ürünlerinin cilt bakımına girdiğini söyleyen İpek, "Suda yağ, yağda su dediğimiz ürünler var. Bunlar ya yağ bazlı ya da su bazlı oluyor. Kişi eğer kuru bir cilde sahipse yağ bazlı, yağlı bir cilde sahipse su bazlı temizleme ürünleri kullanmalıdır. Diğer en büyük sorun da kirpiklerin temizlenmesi konusu. Kirpik için kullandığımız ürünler de kişinin cildine uygun olarak yağ bazlı ya da su bazlı olarak seçilmelidir" açıklamalarında bulundu.

"MAKYAJ SONUÇ ODAKLIDIR"

Sözlerini şu şekilde sürdüren İpek, "Makyaj doğru mu değil mi diye sürekli tartışılıyor. Kimisi doğru kimisi yanlış makyaj yapıyor. Fakat bence makyaj sonuç odaklıdır. Herkes farklı şekilde makyaj yapıyor olabilir. Bazıları makyaja direk kontör yaparak başlıyor. Ben de direk gözden başlıyorum. Sonuç odaklı olmak gerekir. Baktığınız zaman kişi fazla makyajlı değil ama güzel duruyor ve güzelliği ortaya çıkıyorsa o zaman doğru makyaj yapmıştır demektir. Yani bu kişiye göre değişmektedir. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bir Güzellik Sırrı Makyaj - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement