Bir Hayal Gerçeğe Dönüştü" - Son Dakika
Dünya

Bir Hayal Gerçeğe Dönüştü"

Bir Hayal Gerçeğe Dönüştü"

KKTC Dış Basın Birliği Başkanı Züleyha Karaman, Su Temin Projesi’yle ilgili olarak, “Denizaltından borularla taşınan su, adada sadece Türklere değil Rumlara da yaşam verecek bir ’barış suyu’ niteliği taşıyacak” dedi.

16.10.2015 18:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KKTC Dış Basın Birliği Başkanı Züleyha Karaman, Su Temin Projesi'yle ilgili olarak, "Denizaltından borularla taşınan su, adada sadece Türklere değil Rumlara da yaşam verecek bir 'barış suyu' niteliği taşıyacak" dedi.

Züleyha Karaman yaptığı açıklamada "Dünyada ilk ve tek olan bir proje ile Türkiye'den, denizaltından borularla taşınan su, adada sadece Türklere değil Rumlara da yaşam verecek bir 'barış suyu' niteliği taşıyacak" ifadelerini kullandı.

Karaman, "Anadolu'nun berrak suyunu Kıbrıs Türkleri ile buluşturan, 'Asrın Projesi' olarak nitelenen proje, Türk sermayesi ve Türk mühendislerinin bir başarısı. Bu su, KKTC'nin uzun vadede su ihtiyacını karşılayacak, kurak adanın tarihini değiştirecek. KKTC Dış Basın Birliği olarak, 1980'lerden bu yana süregelen bir hayali gerçeğe dönüştürerek, Anadolu'nun suyunun Kıbrıs'a taşınmasında, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunar, gurur duyduğumuzu belirtiriz" ifadelerine yer verdi. - LEFKOŞA

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Bir Hayal Gerçeğe Dönüştü' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement