Bir Hilal Uğruna Çanakkale" Etkinliği Düzenlenecek - Son Dakika
Yerel

Bir Hilal Uğruna Çanakkale" Etkinliği Düzenlenecek

Şanlıurfa’da Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenecek olan Çanakkale Savaşı 100. yıl anma programı “Bir Hilal Uğruna” etkinliğinin 22 Nisan’da başlayacağı belirtildi.

04.03.2015 12:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'da Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenecek olan Çanakkale Savaşı 100. yıl anma programı "Bir Hilal Uğruna" etkinliğinin 22 Nisan'da başlayacağı belirtildi.

Şanlıurfa Gençlik ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız, Çanakkale Savaşı'nın ruhunu anlatmak ve yeni kuşaklara unutturmamak amacıyla 81 il de program düzenleneceğini söyledi. Gerçekleştirilecek olan etkinlikte ayrıca, Çanakkale Savaşı'na ait materyallerden oluşan müze ile sergi ve fotoğraf sergisinin de yer alacağını ifade etti. Yıldız, "Çanakkale zaferinin yaşandığı toprakları göremeyenlere, Çanakkale ruhunu bir nebze olsun hissettirmek, bir olma, birlik olma duygusunu yeniden yaşatabilmek amacıyla, yapılan program çok anlamlı. Çanakkale Savaşı ile ilgili şiirler, türküler, savaş sırasında yaşanan olayların, hatıralar ve asker mektupları üzerinden anlatımları yer alacak. Ecdadımızın Bir Hilal Uğrana ne canlar feda ettiğini geleceğimizin emanetçileri olan gençlere aktarmak için çok anlamlı bir programa. Bu programın Şanlıurfa'da yapılmasında emeği geçen başta Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç ve herkese çok teşekkür ediyorum. Daha önce Tecrübe Konuşuyor adlı programa Şanlıurfalılar çok büyük ilgi göstermişlerdi. Bu programa da gençlerimiz başta olmak üzere tüm hemşerilerimiz davetlidir" dedi. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bir Hilal Uğruna Çanakkale' Etkinliği Düzenlenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement