Bir Karışlık Yeşil Alana Kıydılar! - Son Dakika
Yerel

Bir Karışlık Yeşil Alana Kıydılar!

Bir Karışlık Yeşil Alana Kıydılar!

Batman Merkez Aydınlıkevler Mahallesinde bulunan yeşil alan, taziye evi yapılması için betonnarmeye döndü.

01.12.2014 07:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Batman Belediyesine ait 4 mahalledeki parklarda taziye evi yapılmasına çevreciler tepki gösterdi.

Batman belediyesinin bir yandan yeşil alanı arttırmak için yaptığı çalışmaların yanı sıra, bazı mahallelerdeki parklara taziye evi yapılmasına izin vermesi, çevrecilerin tepkisini çekti.

Batmanda 4 mahalledeki yeşil alan ve parkların taziye evine dönüştürülmesine tepki gösteren Batman Çevre gönüllüleri Derneği Başkanı Recep Kavuş, Muhtarların öncülüğünde mahalle sakinlerinin talepleri doğrultusunda Belediyenin 2014 yılı içerisinde İmar planında yeşil alan ve park olan dört alanın taziye evlerine tahsis ettiğini ve Belediyeye bu yönde yapılmış birçok talebin daha bulunduğuna dikkat çekerek, "Park ve yeşil alanların birer, birer betonarme yas evlerine dönüştürülmesini doğru bulmuyoruz" dedi.

Aydınlıkevler, İluh ve Huzur mahallerinde sadece birer park olduğunu her 3 park alanında taziye evine dönüştürdüğüne dikkat çeken Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Recep Kavuş, "Ayrıca Güneykent mahallesinde de 3 dönümlük bir yeşil alanın taziye evi için tahsis edildiği bilgisini aldık. Mahalleli ve muhtarların taziye evlerini yeşil alanlara inşa etme gibi talebini Belediye yönetiminin kabul etmesini doğru bulmuyoruz" dedi.

Taziye evine ihtiyaç duyulan tüm semtlerdeki park ve yeşil alanlarının bu amaç için talep edilmesini hatalı olduğunu belirten Kavuş, şöyle devam etti; "Park ve yeşil alanlar insanların gereksinimi açısından en öncelikli sosyal ihtiyaçtır. Bu alanların teker, teker taziye evlerine dönüştürülmesini kabullenmemiz mümkün değildir. Taziye evlerine ihtiyaç duyulan mahallerde bu ihtiyacı karşılayacak daha uygun alanlar bulunması mümkünken park ve yeşil alanların işgal edilmesi yanlıştır. Belediyenin öncelikli görevi yeşil alanları korumaktır. Yeşil alanların her ne sebeple olursa olsun betonarme yapılara dönüştürülmesine asla müsaade etmemesi gerekir."

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Bir Karışlık Yeşil Alana Kıydılar! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement