Bir Kofer Bir Sandık 2014 Sirkeci Buluşması" - Son Dakika
Güncel

Bir Kofer Bir Sandık 2014 Sirkeci Buluşması"

Kosova Başbakan Yardımcısı Tahiri: "Türkiye'nin yaptıklarını hiçbir zaman unutmadık.

15.06.2014 17:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kosova Başbakan Yardımcısı Edita Tahiri, Türkiye'nin kendileri için yaptıklarını hiçbir zaman unutmadıklarını belirterek, "Her zaman Türkiye'ye saygı duyduk" dedi.

Kosova Prizrenliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen "Bir Kofer Bir Sandık" etkinliği, Sirkeci Garı'nda gerçekleştirildi.

Etkinlikte konuşan Kosova Başbakan Yardımcısı Tahiri, Kosova ile Türkiye'nin "iki devlet, tek millet" olduğunu söyledi. Etkinliğin çok önemli olduğunu anlatan Tahiri, buluşmaların geçmişte yaşananları hatırlattığına dikkati çekti.

Tahiri, "Türkiye'nin yaptıklarını hiçbir zaman unutmadık. Her zaman Türkiye'ye saygı duyduk. Sizler Türkiye'de yaşıyorsunuz ama iki göreviniz var. Her iki ülke için de çalışın" diye konuştu.

Türkiye ile her zaman gurur duyduklarını belirten Tahiri, Kosova'nın artık bağımsız bir ülke olduğunu, Arnavutluk, Kosova ve Türkiye'de, Arnavutlar ve Türklerin kalbinin aynı şekilde çarptığını dile getirdi.

Edita Tahiri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kosova'yı çok desteklediğini ve desteğini sürdürdüğünü aktararak, Türkiye ile Kosova ilişkilerinin her zaman daha iyi olacağını ifade etti.

Kosova Demokratik Türk Partisi Genel Başkanı ve Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar da geçmişte yaşanan göç nedeniyle ailelerin parçalandığını, ayrılıklar olduğunu, ancak aynı zamanda umut ve yeni bir hayat isteği olduğunu söyledi.

Yağcılar, "İnsanlar doğdukları toprakları, daha iyi bir yaşam açılacak umuduyla geride bıraktı. Yepyeni topraklara doğru yola çıktılar. Değişik yerlerde olsak da vardığımız yer, hep Sirkeci Garı'ydı. Çünkü tek yol demir yoluydu, tek vasıta trendi, tek buluşma noktası ise Sirkeci Garı'ydı. Yani yeni hayatımızın ilk adımı, tarihimizin ilk sayfası, başlangıcımızın sıfır noktası bu gar olmuştu" ifadelerini kullandı.

Etkinliğe, AK Parti İstanbul Milletvekili Gülay Dalyan, MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Kosova milletvekilleri Müferra Şinik ve Fikrim Damka, Kosova'nın Ankara Büyükelçisi Avni Sipahiu, sanatçılar Ediz Hun, Arif Şentürk ve Metin Şentürk ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Balkanlar'dan Türkiye'ye göç edenler ve bu göçten etkilenenleri anma amacıyla düzenlenen etkinliğin açılışında, mehter takımı sahne aldı, halk oyunu gösterileri yapıldı. Balkan ülkelerine ait özel tatların sunulduğu etkinlikte, Prizren ve göç fotoğrafları sergilendi.

Türkiye'ye göç etmek zorunda kalan Kosovalıların Türkiye'ye varışlarının temsili olarak canlandırıldığı etkinlikte, Kosova türküleri de seslendirildi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bir Kofer Bir Sandık 2014 Sirkeci Buluşması' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement