Katar Emiri'nin 'Londra'ya Saray' Hayali Suya Düştü - Son Dakika
Ekonomi

Katar Emiri'nin 'Londra'ya Saray' Hayali Suya Düştü

Katar kraliyet ailesinin Londra'da yapacağı saraya, belediye memuru Matthew Rees, kent planlamasına uygun olmadığı gerekçesiyle onay vermedi.

31.01.2015 08:34  Güncelleme: 09:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Katar kraliyet ailesinin İngiltere'nin başkenti Londra'da saray yapma planı belediye memuruna takıldı. İki malikaneyi alıp 200 milyon sterlin (731 milyon TL) değerinde saray yapmayı planlayan eski emir ve eşine Westminster belediye meclisi planlama memuru Matthew Rees, kent planlamasına uygun olmadığı gerekçesiyle 'hayır' yanıtı verdi.

RED KARARINI VEREN BELEDİYE MEMURU

Söz konusu sarayın planında 17 yatak odası, 14 salon, 4 yemek salonu, yüzme havuzu ve bir sinema salonu bulunuyordu. Belediye memuru ret gerekçesinde saray inşasının Londra'da milyonlarca kişiyi ilgilendiren bir konu olduğunu ifade ederek, konut yetersizliğine dikkat çekti. Muhafazakar Parti'nin güçlü olduğu belediye meclisinde İşçi Partisi grubunun lideri Paul Dimoldenberg, Guardian gazetesine yaptığı açıklamada, bu olayla ilgili söylentilerin Westminster belediye meclisini rahatsız edecek raddeye vardığı yorumunu yaptı.

"MESELE FAKİRE EV BULMAK"

Dimoldenberg, "Milyon sterlinlik konut yapmaya gerek yok. Mesele Katar kraliyet ailesi veya başka bir monarşiye konut bulmak değil. Orta ve düşük gelirli insanlara ev bulmaya ihtiyacımız var" dedi.

GÖZLER KRALİYET AİLESİNDE

Malikaneleri 2013'te 120 milyon sterline (440 milyon TL) alan Katar kaynakları ret yanıtı sonrası ne yapacaklarına dair henüz karar vermediklerini belirtti. (Kaynak:Hürriyet)




Katar Emiri\'nin \'Londra\'ya Saray\' Hayali Suya Düştü
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Katar Emiri'nin 'Londra'ya Saray' Hayali Suya Düştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • rht: Türkiye de olsaydı hem o memuru işten ayarları hemde ülkenin en güzel yerini ona satarlardı 34 2 Yanıtla
  • Damat: Tayyip izin isteyin, o hemen verir. Arap hayranıdır kendisi 29 6 Yanıtla
  • ÖZ MALATYALI: HELAL OLSUN BELEDİYE İŞÇİSİNİN SÖZÜNÜ DİNLİYORLAR BİZİM BURDA OLSA SORUN YOK DERLEN BİLAL ERDOĞAN'NIN SAHİBİ OLDUĞU TÜRGEV VAKFINA 50 YADA 100 MİLYON DOLAR BAĞIŞ YAPIN HEMEN İSTEĞİNİZ İMAR PLANINI ALIRSINIZ SİZE ZORLUK ÇIKARAN MEMURDA OLURSA HAKKARİYE YADA YÜKSEKOVA'YA SÜRERLER YADA PARALEL Cİ MEMUR DİYE ADAMINI İŞİNE SON VERİRLER 17 0 Yanıtla
  • ters ayna: muhafazakarlarla solcuların farkı 10 1 Yanıtla
  • METIN YAZAR: Gercek saray iki carpi bir carpi birbucuktur. Evet, iki carpi bir, carpi birbucktur derinligi 8 1 Yanıtla
  • Meto: Ukan yaşayan ölüler yağı fazla buldunuz nerenize süreceğinizi şaşırdınız 8 0 Yanıtla
  • Hopp: Zaten londranin yarisi araplarin. Onlar sadece piyon gibi yasiyorlar. Sokaklar arab plakali pahali araclarla dolu. Cezayi umursamayan bir suru arap denyo. Ama iyi oluyor ingilizlere. Onlara canak tutsunlar 7 0 Yanıtla
  • sea: Bu yüzden İngiliz bizim kadar itibarı yok:) 5 0 Yanıtla
  • Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanvekili: İmitasyon ürün kullanmak ve haram konuları sigortalatmak caiz değildir
    10:51 Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanvekili: İmitasyon ürün kullanmak ve haram konuları sigortalatmak caiz değildir

    Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanvekili Dr. Fatih Aydın, imitasyon ürünleri kullanmanın caiz olmadığını ve haram konuları sigortalatmanın da caiz olmadığını açıkladı. Aydın, imitasyon ürünlerin kul hakkına girdiğini ve kamu hakkı olduğunu belirtti. Tarım sigortasıyla ilgili olarak ise Aydın, konusu haram olmayan her türlü sigortanın caiz olduğunu ancak haram konuların sigortalanmasının caiz olmadığını ifade etti.

  • Ekonomik güven endeksi mart ayında yüzde 1 artarak 100 oldu
    10:41 Ekonomik güven endeksi mart ayında yüzde 1 artarak 100 oldu

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre, mart ayında ekonomik güven endeksi yüzde 1 artarak 100 değerine ulaştı. Tüketici güven endeksi yüzde 0,02, reel kesim güven endeksi yüzde 1,5, hizmet sektörü güven endeksi yüzde 1,5 artarken, perakende ticaret sektörü güven endeksi yüzde 1,0 azaldı. İnşaat sektörü güven endeksi ise yüzde 3,6 düşüş gösterdi.

  • Başkan Sekmen;
    10:38 Başkan Sekmen; "Tarım ve hayvancılık sektöründe adeta çığır açtık"

    Erzurum Büyükşehir Belediyesi, bitkisel üretimi desteklemek amacıyla kendi gübre üretimine başladı.

  • TÜİK Ekonomik Güven Endeksi Mart 2024 Verileri Açıklandı
    10:37 TÜİK Ekonomik Güven Endeksi Mart 2024 Verileri Açıklandı

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yayımlanan verilere göre, Mart ayında ekonomik güven endeksi Şubat ayına göre yüzde 1 artarak 100,0 değerini aldı. Hizmet sektörü güven endeksinin yükselmesi bu artışta etkili oldu. Tüketici, reel kesim, hizmet sektörü, perakende ticaret ve inşaat sektörü güven endeksleri ise farklı oranlarda değişim gösterdi.

  • 2022'de İşgücü Maliyeti İstatistikleri Açıklandı
    10:31 2022'de İşgücü Maliyeti İstatistikleri Açıklandı

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2022 yılına ait İşgücü Maliyeti İstatistiklerini açıkladı. Buna göre, 2022 yılında aylık ortalama işgücü maliyeti 11 bin 602 TL olarak gerçekleşti. Finans ve sigorta faaliyetleri sektörü, 28 bin 790 TL ile aylık ortalama işgücü maliyetinin en yüksek olduğu sektör oldu. İnşaat sektörü ise 6 bin 621 TL ile aylık ortalama işgücü maliyetinin en düşük olduğu sektör olarak belirlendi.


Advertisement