1 Milyondan Fazla Penguen Sahile Akın Etti, Turistler Görüntü Yarışına Girdi - Son Dakika
Yaşam

1 Milyondan Fazla Penguen Sahile Akın Etti, Turistler Görüntü Yarışına Girdi

Arjantin'in Punta Tombo yarımadasına bu yıl yumurtlama döneminde 1 milyondan fazla penguen geldi. Rekor seviyedeki penguen sayısı adeta görsel bir şölen yaşattı.

21.02.2017 09:49  Güncelleme: 11:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Arjantin'in güneydoğusundaki Punta Tombo yarımadası, muhteşem bir doğa olayına sahne oldu. Yarımadaya 1 milyonu aşkın Macellan pengueni geldi. Penguenlerin sahile gelmesiyle birçok turist bölgeyi ziyaret etti.

TURİSTLER HER SENE BÖLGEYE AKIN EDİYOR

AP'ye göre, her yıl on binlerce turistin penguenleri görüntülemek için geldiği yarımada için bu sayı bir rekor niteliğinde.

​Kıyıları yakınlarındaki sardalya ve ançuez yoğunluğu nedeniyle Punta Tombo yarımadası yumurtalama sezonu olan penguenler için tercih sebebi.

BALIK AĞLARINA TAKILARAK CAN VERİYORLAR

Boyları 45 santimetreyi, ağırlıkları da 4 kilogramı bulan Macellan penguenlerinin göğüslerinde büyük bir beyaz bölüm ve yüzlerinde de pembe bir bölüm bulunuyor.

Nesli tükenmekte olan hayvanlar arasında olmasalar da her yıl çok sayıda Macellan pengueni balık ağlarına takılarak hayatını kaybediyor. Arjantin Doğal Yaşamı Koruma Derneği'ne göre 1990'lı yılların ortalarına kadar her yıl 40 bin kadar penguen ölüyordu. Ancak artık bu sayı 2 bine kadar düştü.

Kaynak: Sputnik

1 Milyondan Fazla Penguen Sahile Akın Etti, Turistler Görüntü Yarışına Girdi

1 Milyondan Fazla Penguen Sahile Akın Etti, Turistler Görüntü Yarışına Girdi

Son Dakika Yaşam 1 Milyondan Fazla Penguen Sahile Akın Etti, Turistler Görüntü Yarışına Girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement