Bir Öğretmen 16 Köye Işık Oldu - Son Dakika
Güncel

Bir Öğretmen 16 Köye Işık Oldu

Bir Öğretmen 16 Köye Işık Oldu

Bitlis'in Adilcevaz ilçesine bağlı Mollafadıl Köyü İlkokulu'nda görev yapan sınıf öğretmeni Alev Sungur, kendi imkanlarıyla yürüttüğü proje ve kampanyalarla köy çocuklarının hayallerini gerçeğe dönüştürüyor.

13.05.2016 12:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis'in Adilcevaz ilçesine bağlı Mollafadıl Köyü İlkokulu'nda görev yapan sınıf öğretmeni Alev Sungur, kendi imkanlarıyla yürüttüğü proje ve kampanyalarla köy çocuklarının hayallerini gerçeğe dönüştürüyor. 24 yıldan beri hiçbir kadın öğretmenin gelmediği köyde görev yapan Alev Sungur, defalarca ilçe merkezine görevlendirmesi yapılmak istendiği halde köy okulunda çalışmayı tercih etti. Köy çocuklarına umut olan Öğretmen Sungur, 'Çocuklar Kitap Okusun' kampanyasıyla sosyal medya üzerinden topladığı 8 bin 500 kitapla Adilcevaz'da 16 köy okuluna kütüphane kurdu. Sungur, 'Çocuklar Üşümesin' kampanyasıyla da Adilcevaz'da 12 köy okulu, Hizan'da ise 5 köy okulundan toplam 700 öğrencinin; kışlık mont, bot, atkı, bere ve çorap ihtiyaçlarının giderilmesini sağladı.

Köy dışına çıkamayan öğrenciler, İstanbul'da müze ve saray gezdi

Alev Öğretmen, 'Vatanımızı Tanıyalım' projesiyle, hayatında hiç uçak görmeyen bütün öğrencilerini 23 Nisan'da uçağa bindirerek İstanbul gezisine götürürken; bu gezi sayesinde, ilçe dışına dahi çıkamayan öğrenciler, ilk kez müze ve saray gördüler, boğazda tekne turuna çıkıp ilk kez lunaparkta eğlendiler.

Öğrencileri için birçok proje ve kampanyaya imza atan Alev Öğretmen, 'Okul Bizim Yuvamız' çalışmasıyla 53 yıllık sobalı okula kalorifer sistemi getirdi, okulun iç ve dış cephe boyasını yaptırdı ve okula bin 500 kitaplı bir kütüphane kurdu.

Müdür odasını hobi salonu yaptı

Okula parke döşeterek sınıfa halı serip okuma minderleri koyan Alev Öğretmen, çocuklarla beraber dış kapıda ayakkabılarını çıkararak içeriye giriyor. Müdür odasını iptal ettirerek çocukların satranç oynayabileceği, film izleyebileceği bir hobi odası açan öğretmen, sınıfa bireysel sınıf dolabı koyup daha önce kömürlük olan odaya mutfak dolabı yaptırıp odayı da mutfağa dönüştürdü.

'Köy Okulları Kardeştir' projesiyle, Sivas, Adıyaman, Mardin ve Diyarbakır'da bulunan 5 köy okuluna kırtasiye malzemesi ve hikaye kitabı desteğinde bulundu. Yürüttüğü proje ve kampanyalarla idealist bir öğretmen olduğunu gösteren Alev Öğretmen 8 Mart 2016 tarihinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın çekmiş olduğu 'Hayat Veren Kadınlar' isimli kısa filmde yer aldı.

24 yıl sonra gelen ilk kadın öğretmen

Gayretli çalışmaları sonucu gerek altyapı gerekse öğrencilerin akademik başarısı itibarıyla okulun seviyesini artıran Alev Öğretmen, çalışmalarını eğlence haline getirerek projelerine devam ediyor. Hala yapılacak işleri olduğunu ifade eden idealist öğretmen, "Mesleğe başladığım ilk gün aklıma koymuştum 'Her zaman önceliğim okulum ve öğrencilerim olacak' diye. Tayinimin çıktığı Mollafadıl Köyü ilçeye 50 kilometre uzaklıkta ve 24 yıldır hiç bayan öğretmenin kalmadığı bir köy. 3 günlük öğretmendim, bana da ilçe merkezinde bir okula görevlendirme verildi, ama kabul etmedim. Yaptığım her şeyi severek yapıyorum; sadece kendi köyüme değil, elimden geldiğince başka köylere de hizmet etmek benim öğretmenlik anlayışım" dedi.

Köy öğretmeni olmanın hayatından fedakarlık etmek olduğunu vurgulayan Alev Öğretmen, "Köy öğretmeni olmak, birçok şeyi geri plana atıp çocukları ön plana çıkarmak. İlkokula başlayıp çocuklarımıza hayatın sadece köyden ibaret olmadığını göstermek. Sabahları bir yandan sobayı yakıp, bir yandan okulu temizleyip, bir yandan da çocuklara şarkı öğretebilmektir" diye konuştu.

"Çocukların gözlerindeki mutluluk bağımlılık yapıyor"

Öğretmenlik hayatı boyunca köy çocuklarının daha iyi şartlarda okuması için bu kadar çalıştığını dile getiren Alev Öğretmen, hayırseverlerin yardımlarıyla başarılı olan kampanyayı şöyle anlattı:

"Çocukların gözlerindeki mutluluk bağımlılık yapıyor. Öğrencilerim için ilk olarak okulun fiziksel şartlarında iyileştirme yaparak işe başladım. Okulun iç-dış boyasını yaptık, sınıfa halı döşedik, duvarlarımızı eğitici materyallerle donattık. Bu sayede okulumuz adeta bir ev ortamına dönüştü ve çocuklar okula çok istekli geliyor. Okulda bulunan iki tane eskiden sınıf olarak kullanılan odamız var; bunlardan birini hobi odası yaptım. Bu odada çocuklar satranç oynayabiliyor, film izleyebiliyor, kitap okuyabiliyor ya da oyuncaklarıyla oynayabiliyorlar. Diğer boş odayı ise mutfak yaptırdım, yardımcı personelimizin yaptığı yemekleri çocuklarımız burada yiyor. Yine hayırseverlerin yardımıyla okuluma bin 500 kitaplı bir kütüphane kurduk. Günde 1 saat kitap okumayı ilk başlarda zorunlu tutarken şimdilerde çocuklar her fırsatta kitap okumak için birbirleriyle yarışıyor."

Yetişkinlere okuma yazma öğretiyor

Öğrencilere fırsat eşitliği sunmak amacıyla bu faaliyetleri sürdürdüğünü belirten Alev Öğretmen, "Çocuklar Kitap Okusun kampanyasıyla 40 gün içinde 8 bin 500 kitap topladım ve bunları 12 köy okuluna paylaştırıp, okulların kütüphanesinin kurulmasını sağladım. Bütün bunları sadece çocuklarımın yüzündeki gülümseme için yaptım. Bu işin tek bir karşılığı var; çocukların yüzündeki gülümseme. Çocuklar mutlu oldukça ben de mutlu oluyorum" dedi.

Öğretmenlikten arta kalan zamanlarda eğitim çağı dışında kalan kişilere okuma yazma öğrettiğini belirten Alev Öğretmen, "Boş zamanlarımda yetişkinlere yönelik halk eğitim bünyesinde okuma yazma kursu başlattım, teyzelere ve genç kızlarımıza okuma yazma öğretiyorum" diye konuştu.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Bir Öğretmen 16 Köye Işık Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karaman'da motosiklet sürücüsü otomobile çarptı, yaralandı
    12:56 Karaman'da motosiklet sürücüsü otomobile çarptı, yaralandı

    Karaman'da meydana gelen kazada motosiklet sürücüsü, otomobile çarparak yaralandı. Kaza anı güvenlik kamerasına yansırken, yaralı sürücü ambulansla hastaneye kaldırıldı. Sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

  • Konya'nın Kulu ilçesinde uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama
    12:56 Konya'nın Kulu ilçesinde uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama

    Konya'nın Kulu ilçesinde polis ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, araçta yapılan aramada ve yol kenarında bir taşın altında bulunan siyah poşette 390 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Operasyonda, uyuşturucu madde ticareti yaptığı belirlenen 2 şüpheli tutuklandı.

  • Ramazan Bayramı'nda Türkiye genelinde elektrik tüketimi azalırken, YEDAŞ'ın hizmet bölgesinde arttı
    12:55 Ramazan Bayramı'nda Türkiye genelinde elektrik tüketimi azalırken, YEDAŞ'ın hizmet bölgesinde arttı

    YEDAŞ'ın yaptığı analize göre, Samsun, Ordu, Çorum, Sinop ve Amasya'da Ramazan Bayramı'nda elektrik tüketimi geçen yıla göre yüzde 7 oranında arttı. Bayramın en yüksek elektrik tüketimi ise 12 Nisan'da gerçekleşti. YEDAŞ, bayram öncesinde tüm hazırlıklarını tamamlayarak müşterilerine kesintisiz hizmet verdi.

  • Erzurum Öğrenci Servisleri ve Personel Taşıyıcılar Derneği Başkanı İsvandiye Altun, 25 yılın ardından görevinden ayrıldı
    12:55 Erzurum Öğrenci Servisleri ve Personel Taşıyıcılar Derneği Başkanı İsvandiye Altun, 25 yılın ardından görevinden ayrıldı

    Erzurum Öğrenci Servisleri ve Personel Taşıyıcılar Derneği Başkanı İsvandiye Altun, servisçilik sektöründe 25 yılını tamamladığını ve 19 Haziran 2024 tarihinde düzenlenen genel kurulda tekrar aday olmayacağını açıkladı. Altun, sade bir hayat yaşamayı tercih ettiğini belirtti ve derneğe emeği geçenlere teşekkür etti. Servisçilik mesleğinin zorluklarına değinen Altun, meslektaşlarına başarılar diledi ve birlik beraberlik çağrısında bulundu.

  • Konyaaltı Belediye Başkanı Personelle Bir Araya Geldi
    12:55 Konyaaltı Belediye Başkanı Personelle Bir Araya Geldi

    Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, merkez binada görev yapan personelle bir araya geldi. Başkan Kotan, 'Sizlerden tek isteğim işinizi layıkıyla yapmanız. Konyaaltı halkına hep birlikte hizmet edeceğiz' dedi.

  • Ağrı'daki Öğrenciler Hatay'daki Çocuklara Yardım Etti
    12:54 Ağrı'daki Öğrenciler Hatay'daki Çocuklara Yardım Etti

    Ağrı'daki okullarda eğitim gören öğrenciler, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerden etkilenen Hatay'daki çocuklara 5 bin oyuncak ve 2 bin kitap gönderdi. Valilik koordinesinde başlatılan çalışma sonucunda, Ağrı'daki okullar Hatay'daki okulların 'kardeş okulu' oldu. 'Kardeşim Seni Unutmadık' projesi kapsamında toplanan oyuncaklar ve kitaplar tıra yüklenerek Hatay'a gönderildi. Öğrencilerin bu dayanışma örneği, Hatay'daki çocuklara destek olmanın mutluluğunu yaşattı.

  • Şanlıurfa'da Göbeklitepe'de Sıra Gecesi Etkinliği Düzenlendi
    12:54 Şanlıurfa'da Göbeklitepe'de Sıra Gecesi Etkinliği Düzenlendi

    Şanlıurfa Valiliği koordinasyonunda Büyükşehir Belediyesi ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü desteğiyle Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Göbeklitepe'de sıra gecesi etkinliği düzenlendi. Urfa Ahengi Müzik Topluluğu tarafından gerçekleştirilen etkinlikte, yerli ve yabancı ziyaretçiler türkülere eşlik edip halay çekti.

  • Kocaeli Büyükşehir, ücretsiz ve indirimli seyahat kartlarında sınırlama getirmedi
    12:54 Kocaeli Büyükşehir, ücretsiz ve indirimli seyahat kartlarında sınırlama getirmedi

    Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin ücretsiz ve indirimli seyahat kartlarında yapılan düzenlemenin asılsız olduğu açıklandı.

  • Kırçuval Otel Davası: 21 Kişiye Mezar Olan Otel İle İlgili İddianame Kabul Edildi
    12:52 Kırçuval Otel Davası: 21 Kişiye Mezar Olan Otel İle İlgili İddianame Kabul Edildi

    Kahramanmaraş merkezli depremlerde Malatya'da 21 kişiye mezar olan Kırçuval Otel ile ilgili savcılığın hazırladığı iddianame mahkemece kabul edildi. 11 sanığın 'Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma' suçundan yargılanmasına başlanacak.

  • Türkiye Kick Boks Federasyonu siyah kuşak dan sınavları Elazığ'da yapılacak
    12:52 Türkiye Kick Boks Federasyonu siyah kuşak dan sınavları Elazığ'da yapılacak

    Türkiye Kick Boks Federasyonu, siyah kuşak 1. 2. 3. 4. ve 5. dan sınavlarını Elazığ'da düzenleyecek. 20 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan sınavlara yerel ve ulusal düzeyde birçok sporcu ve antrenörün katılımı bekleniyor. Elazığ GSİM Çok Amaçlı Spor Salonu, organizasyona ev sahipliği yapacak.

  • Kocasinan'a yeni cazibe merkezi
    12:52 Kocasinan'a yeni cazibe merkezi

    Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yapılan yol çalışması, Kent Park Projesi ve çevre düzenlemesiyle Mithatpaşa'nın yeni cazibe merkezi olacağını belirtti.


Advertisement