Bir Öğretmenden Fazlası - Son Dakika
Güncel

Bir Öğretmenden Fazlası

Bir Öğretmenden Fazlası

Diyarbakırlı sosyal bilgiler öğretmeni Filiz Aküzüm, 8 yıllık eğitim hayatına sayısız başarılar sığdırdı.

24.11.2016 15:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakırlı sosyal bilgiler öğretmeni Filiz Aküzüm, 8 yıllık eğitim hayatına sayısız başarılar sığdırdı. Aynı zamanda sosyal hizmetler uzmanı olan Aküzüm'ün kadın hakları üzerine yazılmış "Kadınlar Düşler Uçurumlar" isimli basılı kitabı da bulunuyor.

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde doğan Filiz Aküzüm, ilk ve ortaöğretimini burada tamamladıktan sonra girdiği üniversite sınavını kazanarak sosyal bilgiler öğretmeni oldu. 8 yıl önce atıldığı eğitim hayatında öğrencileri ile arasında pozitif bir hava yakalayan Aküzüm, ilk öğretmenlik yıllarını Ağrı'da geçirdi. Daha sonra atandığı Diyarbakır'da da öğrencilerine sıkı sıkıya bağlanan Aküzüm, fırsat buldukça farklı alanlara da yönelmeye başladı. İlk olarak ikinci üniversite olarak sosyal hizmetler bölümünü kazanan Aküzüm, bunu bitirerek uzmanlığını aldı. Öğretmenliğinin yanına sosyal hizmetler uzmanı sıfatını da ekleyen Aküzüm, bir dönem hobi olarak gazetecilikle de uğraştı. Gazetecilik yaptığı dönemlerde yazıya merak saran Aküzüm, kadın hakları ve sorunlarına değinmek için kitap yazmaya karar verdi. Kadınlar Düşler Uçurumlar isimli bir kitap çıkaran Aküzüm, eğitimcilik, uzmanlık ve gazetecilik sıfatlarının yanına yazarlığı da ekledi. Öğretmenler Günü'nde öğrencileri ile buluşmak için okula gelen Aküzüm, hayatının en güzel anlarının öğrencilerle geçirdiği zamanlar olduğunu söyledi.

Hedefi psikoloji üzerinde akademik çalışmalar yapmak

Aküzüm, Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde eğitimimi tamamladıktan sonra Dicle Üniversitesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü'nü kazandığını söyledi. 2009 yılında Iğdır'a sosyal bilgiler öğretmeni olarak atandığını kaydeden Aküzüm, "Daha sonraki süreçte Diyarbakır'a tekrar tayin oldum. Ardından ikinci üniversite olarak sosyal hizmetler bölümüne girdim. Şu anda sosyal hizmetler alanında bir takım çalışmalar yürütmekteyim. Bir dönem çeşitli haber ajanslarında hobi olarak gazetecilik yaptım. Arta kalan zamanlarda toplumun çeşitli sorunlarına, kanayan yaralarına, öğrencilerimizin, kadınlarımızın uğradığı şiddetten dolayı doğan travmalardan etkilendiğim için kadınlar üzerinde bir takım çalışmalar yaptım ve yazarlığa adım attım. Kadınlar Düşler Uçurumlar adında bir kitabım bulunmaktadır. Bunun dışında Diyarbakır Yazarlar Şairler Derneği'nde yönetim kurulu üyesi olarak da çeşitli kültürel ve sanatsal anlamda faaliyetler yürütmekteyim. Bunlar çok ağır bir sorumluluk. Çok farklı kulvarlarda çalışıyor olmak insanların beklentilerini arttırıyor. Bu alanlarda çalışıyor olmak, öğrencilerim için birçok anlamda önemli. Hedefim, bundan sonraki süreçte yardım bıraktığım akademik çalışmalarımı tamamlayıp, üniversitede akademik olarak çeşitli psikiyatri ve psikoloji anlamda çalışmalarımı sürdürmek istiyorum" dedi.

Aküzüm'ün öğrencileri, okulun tatil olmasına rağmen 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla okula geldiklerini ve öğretmenlerini çok sevdiklerini söylediler. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bir Öğretmenden Fazlası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı
    04:23 Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı

    Düzce'de ticari taksi, aynı istikamette giden motosiklete çarptı. Motosiklet sürücüsü, motosiklette yolcu konumunda bulunan yaralı kız arkadaşını ambulansa binerken bir an olsun yalnız bırakmadı. Kaza sonucunda 2 kişi yaralandı.

  • Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı
    04:17 Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı

    Düzce'de meydana gelen kaza sonucu ticari taksi ile motosiklet çarpıştı. Motosiklette yolcu olarak bulunan kız arkadaşı yaralanan sürücü, ambulansa binerken onu yalnız bırakmadı. Kaza sonrası yol trafiğe kapatılırken, inceleme başlatıldı.

  • Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı
    03:34 Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı

    Avustralya'nın Sydney kentinde bir kiliseye düzenlenen saldırıda piskopos dahil en az 4 kişi bıçaklandı. Polis, saldırganın gözaltına alındığını ve olayı bir 'terörist eylem' olarak değerlendirdiklerini açıkladı. Saldırının ardından kilisenin dışında toplanan yüzlerce kişi, saldırganın kendilerine verilmesini talep etti ve polisle çatıştı. İki polis yaralandı ve 20 polis aracı hasar gördü. Yaralıların hayati tehlikesi olmadığı bildirildi. Saldırının kişisel bir eylem olduğu belirtilirken, olaylar birbiriyle bağlantılı değil. Kilise saldırısının ardından güvenlik önlemleri alındı.

  • Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti
    03:25 Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti

    Uludere ilçesinde meydana gelen kazada, Ferhat Bilen'in kullandığı hafif ticari araç dereye düştü. İtfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkarılan Abdulkerim Babat, Melek Soylu, Haşim Babat ve Sevim Demircioğlu hayatını kaybetti. Sevim Demircioğlu ise tedavi altına alındı.

  • Threads Uygulaması Türkiye'de Kullanılamayacak
    03:09 Threads Uygulaması Türkiye'de Kullanılamayacak

    Dünyada milyonlarca kayıtlı kullanıcısı olan uygulamanın Türkiye'de 1 milyonun üzerinde kullanıcıya ulaştığı belirtildi. Rekabet Kurumu tarafından alınan karar sonrası uygulama kullanıcılarına veda mesajı yolladı. Threads 29 Nisan 2024 tarihinden itibaren Türkiye'de kullanılamayacak.


Advertisement