Bir Sen Daha Var" Kampanyası - Son Dakika
Güncel

Bir Sen Daha Var" Kampanyası

UNICEF Türkiye İyi Niyet Elçisi Kıvanç Tatlıtuğ, "Bir Sen Daha Var" kampanyasını desteklemek için engellilerin de aralarında bulunduğu 70 çocukla bir araya geldi.

11.12.2015 14:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

UNICEF Türkiye İyi Niyet Elçisi Kıvanç Tatlıtuğ, "Bir Sen Daha Var" kampanyasını desteklemek için engellilerin de aralarında bulunduğu 70 çocukla bir araya geldi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Yaşlı ve Engelli Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile UNICEF Türkiye Temsilciliği'nin ortaklaşa düzenlediği kampanyayla vatandaşlardan "1 milyon söz" alınarak, engelli çocuklara yönelik ön yargıların kaldırılması hedefleniyor.

Kampanyanın tanıtımı için bir alışveriş merkezinde gerçekleştirilen basın toplantısı öncesinde, engeli olan çocukların haklarının hayata geçirilmesi amacıyla Kapadokya'da uçuş yapan UNICEF logolu sıcak hava balonunun videosu gösterildi.

Oyuncu Tatlıtuğ da  "www.birsendahavar.gov.tr" adlı internet sayfasını kullanarak, engelli çocuklara yönelik ön yargının kaldırılması için söz verdi.

Engelli çocuklar için çocuk dostu bir ortam yaratılması amacıyla herkesi söz vermeye davet eden Tatlıtuğ, engeli olan ve olmayan çocukların birlikte yaşayabileceği kapsayıcı bir toplum oluşturulmasına destek verecek 1 milyon kişiden biri olmak istediğini söyledi.

Tatlıtuğ, "Çocuklar birbirinden farklı olabilir ancak hepsi aynı haklara sahiptir. Çevremizdeki insanları, bu konuyu daha fazla ciddiye almaya ve 'birsendahavar.gov.tr' sitesi üzerinden kampanyaya destek vermeye çağırıyorum" dedi.

UNICEF Türkiye Temsilcisi Philippe Duamelle de tüm çocukların potansiyelini gerçekleştirmeleri ve yetenekleri doğrultusunda toplumun gelişimine katkıda bulunmaları için aynı fırsatlardan yararlanmaları gerektiğini anlattı.

Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü İshak Çiftçi de "Kampanyanın, imkanları ve becerileri ne olursa olsun bütün çocukların bir arada yaşayabileceğini göstermemiz için çok önemli bir fırsat olduğuna inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Toplu fotoğraf çekiminin ardından çocukların oyun alanında oynadığı etkinlik, öğle yemeğiyle sona erdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bir Sen Daha Var' Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement