Bir Sistem Eleştirisi Komedisi "AT", Sahnede - Son Dakika
Güncel

Bir Sistem Eleştirisi Komedisi "AT", Sahnede

İzmir'in en aktif sanat okullarından biri olan Tiyatrohane yeni oyunları ile seyircilerini hem düşünmeye hem de güldürmeye hazırlanıyor.

13.05.2015 15:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gyula Hay'ın yazdığı, Erk Bilgiç'in yönettiği, çevirisini Prof. Dr. Özdemir Nutku'nun yaptığı, "Tiyatrohane Oyuncuları"nın oynadığı, "At" oyunu 16-21-31 Mayıs tarihlerinde saat 20:00'da Fuar İzmir Sanat'ta seyircisi ile bulaşarak sezonu kapatacak. Bir sistem eleştirisi olan oyun 2 perde komedi olarak 19 kişilik bir ekiple izleyicinin karşısına çıkacak.

ZAMANLAMAMIZ MANİDAR

Seçime yaklaşılan şu günlerde oyunun sahneye konulması ile ilgili Tiyatrohane halka ilişkiler uzmanı "AT oyunu Roma İmparatorluğu'nda güç dolayısıyla kendini kaybetmiş imparator Caligula'nın yarattığı karmaşayı anlatmaktadır. Halk düşünmezse birileri onlar için düşünür ve uygular. Sağlam yapılandırılmayan bir toplumda çıkarcılık tüm ilişkilere yansır. Halk sahte değerlerle donatılarak başta gençler olmak üzere tüm toplumu hükmü altına alır. "AT" oyunu günümüz Türkiye'sinin bir yansımasıdır ve tarihin tekerrür ettiğini gözler önüne sermektedir." dedi.

KALABALIK BİR KADRO

Oyunda yer alan 19 kişilik oyuncu kadrosu Tiyatrohane'de eğitimini tamamlamış oyunculardan oluşurken sahne tasarımını Dokuz Eylül Sahne Sanatları bölümü mezunu Emrah Tümer, ışık tasarımını aynı bölümden mezun tasarımcı Mert Ayan, kostüm ve aksesuar tasarımını Ekonomi Üniversitesi moda tasarımı mezunu Ecrin Ece Andiç yaparken, saç tasarımını Zehra&Ekip'ten Oğulcan Şeren üstlendi. Oyun biletlerini oyun günleri gişeden, Tiyatrohane'nin Alsancak'taki atölyesinden ve Biletix'ten satın almak mümkün olacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bir Sistem Eleştirisi Komedisi 'AT', Sahnede - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement