Bir Zeybek Sevdası' Antep'ten Geçti - Son Dakika
Yerel

Bir Zeybek Sevdası' Antep'ten Geçti

Bir Zeybek Sevdası\' Antep\'ten Geçti

Demokrasi şehidi merhum Başbakan Adnan Menderes’in yaşam öyküsünün anlatıldığı “Bir Zeybek Sevdası” etkinliği Gaziantep’te 21 gün boyunca ziyaretçilerini ağırladı.

14.10.2014 10:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Demokrasi şehidi merhum Başbakan Adnan Menderes'in yaşam öyküsünün anlatıldığı "Bir Zeybek Sevdası" etkinliği Gaziantep'te 21 gün boyunca ziyaretçilerini ağırladı.

DP misyonunun önemli simalarından olan Samet Ocakoğlu tarafından hazırlanan "Bir Zeybek Sevdası Başvekil Adnan Menderes Yaşam Öyküsü" sanatsal bilgi sunumu sergisinin Gaziantep programı etkinlik takvimine uygun olarak tamamlandı. Gaziantep Üniversitesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşen ve büyük ilgi gören etkinlik, 21 gün boyunca çok sayıda ziyaretçisini ağırladı.

Adnan Menderes'in yaşam öyküsüne büyük ilgi gösteren Gazianteplilere teşekkür eden Samet Ocakoğlu, "Eserimizi ve öykümüzü şefkatle kucaklayan Gaziantep Üniversitesi ailesinin Başvekil Adnan Menderes'in manevi şahsiyetini ve bilgi sunumumuzu bu topraklara ulaşmasını sağlayan demokratik ve paylaşımcı bakış açısı hiç şüphe yok ki gelecekte de tarih, sanat ve demokrasi kulvarlarında daima önemsenerek hatırlanacaktır. ve inşallah bu değerli camianın sanata ve bilgi birikimine gösterdiği övgüye değer yaklaşımın hayırlı neticeleri de olacaktır. Öyküye ve temsil etme çabası içinde olduğumuz aziz şahsiyetler e saygımızı her aşamasında muhafaza ederek tamamlama onuruna erdiğimiz Bir Zeybek Sevdası etkinliğimiz, iyi duygu üretme ve yakıştığı gibi yad edebilme amacına kavuşurken aynı zamanda her zeminde iz bırakacak şekilde hafıza tazelemesi yapmıştır" dedi.

Sergiyi sunum süresince binin üzerinde tarih ve sanat dostunun ziyaret ettiğini kaydeden Ocakoğlu, "21 günde konuklarıma 50 ye yakın sunum gerçekleştirdim. Şahsıma, dostlarımıza ve öykümüze saygısı olanlara haz verecek şekilde yazılı ve görsel medya ile internet haber partallarında yer alan etkinliğimize gösterilen ilgi demokrasiye inanlara güç ve cesaret verecek boyuttadır. Bir Zeybek Sevdası eserimi ve Başvekil Adnan Menderes Yaşam Öyküsüne dair hafıza kayıtlarımızı her türlü kaygıdan arınarak seslendirdiğim mekanı Gaziantep Üniversitesine kazandırmış değerli Cenani ailesine sevgi ve saygı duygularımı ifade ediyorum. Aydın'dan, İzmir'den Gaziantep'e uzanan bir emeğin ve umudun ışığını parlatarak pek çok yöremize yansıtan Gaziantep Üniversitesinin çok değerli rektörü, kıymetli bilim adamı, gönül dostumuz Prof. Dr Mehmet Yavuz Çoşkun'a tüm GAÜN camiasına ve Gazianteplilere teşekkürlerimi sunuyorum. Gaziantep halkı, gençleri, kültürü, ekonomisi ile değerli ve çok önemli bir vatan köşemiz. Bu yörenin berraklığının ve özelliklerinin korunması ve gençlerimizin gözlerindeki ümit ve iddia ışığının sürekliliği ülke için çok önemli. Merhum Başvekil Adnan Menderes'i ve babamın arkadaşlarını rahmet ve saygı ile yad ederken Cenabı Hak sırtımızdaki bu heybeyi taşımaya güç ihsan ettikçe bu yollardaki ritmimi sürdüreceğim. Bu vesile ile 27 Mayıs'a karşı hak ve adalet talebi olan davada, demokrasiye ve hukuka inanan ve bu ilkeleri savunanları, manevi varlıklarıyla yanımızda görme temennimi ifade ediyorum" diye konuştu. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bir Zeybek Sevdası' Antep'ten Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement